همه چیز درباره آمپول ضد بارداری

آمپول ضد بارداری

Table of Contents

روش‌های جلوگیری از بارداری متعددند و هر کسی بسته به شرایط، علایق، اولویت و امکانات در دسترس خود از نوع خاصی از روش جلوگیری و یا انواع آن همراه با هم استفاده می‌کند. آمپول سه ماهه ضد بارداری هم یکی از این روش‌هاست که امروزه رواج بسیاری یافته است. اما، آمپول ضدبارداری چیست و حاوی چه دارویی است؟ اسم آمپول ضد بارداری سه ماهه چیست و چه برندهایی از آن در دسترس است؟ آیا آمپول ضد بارداری یک ماهه است؟ آیا آمپول ضد بارداری مردان نیز وجود دارد؟ آیا زمان اثر آمپول ضد بارداری یک ساله است؟ آیا جلوگیری از بارداری با تزریق آمپول ضد بارداری بعد از رابطه ممکن است؟ عوارض آمپول ضد بارداری در دوران شیردهی و بعد از آن چیست؟ شاید این سوالات و پرسش‌های دیگری از این دست پیرامون آمپول‌ ضد بارداری سه ماهه ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد. در ادامه به تشریح این روش جلوگیری پرداخته و ویژگی‌ها، فواید و عوارض احتمالی آن را بررسی می‌کنیم.

مدروکسی پروژسترون استات آمپولی است که به عنوان روش تزریقی پیشگیری از بارداری شناخته می‌شود. این آمپول ضد بارداری حاوی پروژسترون است. پروژسترون هورمونی است که ماهانه به طور طبیعی در بدن زنان ساخته می‌شود. مدروکسی پروژسترون استات به صورت تزریقی هر سه ماه یکبار تجویز می‌شود. این آمپول معمولاً تخمک‌گذاری را سرکوب و از آزاد کردن تخمک از تخمدان‌ جلوگیری می‌کند. همچنین مخاط دهانه رحم را تغلیظ کرده تا از رسیدن اسپرم به تخمک جلوگیری شود. این دارو با نازک کردن دیواره رحم، محیط نامطلوبی را برای لانه‌گیزی سلول تخم ایجاد می‌کند. برندهای مختلفی از این دارو وجود دارند که دوز آن در هر کدام متفاوت است. رایج‌ترین برند در دسترس Depo-Provera ۵۰۰ میلی‌گرم است و مقاله پیش‌رو بیشتر این برند را مد نظر دارد. برای انتخاب بهترین گزینه مناسب برای خود، از ویزیت متخصص زنان آنلاین بهره‌مند شوید.

در نظر داشته باشید که این آمپول در موارد خاصی زیر نظر پزشک در طول دوره بارداری استفاده می‌شود تا به باقی ماندن دیواره رحم کمک کرده و ریسک سقط جنین را کاهش دهد. هرچند آمپول ضد بارداری در این وضعیت کمک‌کننده است اما نمی‌تواند از احتمالاتی از جمله خطر هماتوم در بارداری به طور کامل جلوگیری کند. 

آمپول ضد بارداری برای چه کسانی است؟

  •       افرادی که نمی‌خواهند هر روز و به طور مداوم، قرص ضدبارداری مصرف کنند.
  •       زنانی که مایل به استفاده از روش‌های پیشگیری فیزیکی مانند استفاده از کاندوم نیستند.
  •       کسانی که که مایل به درگیری با روش‌های اورژانسی از قبیل قرص اورژانسی ضد بارداری نیستند.
  •       افرادی که به علت شرایط سلامتشان، لازم است از استروژن اجتناب کنند.
  •       زنان مبتلا به کم‌خونی، تشنج، بیماری سلول داسی شکل، اندومتریوز یا فیبروم رحم.

مزیت استفاده از آمپول ضد بارداری

  •       نیازی به اقدام روزانه ندارد.
  •       نیاز به قطع رابطه جنسی برای پیشگیری از بارداری ندارد
  •       درد و گرفتگی قاعدگی را کاهش می‌دهد. همچنین جریان خون قاعدگی را کم کرده و در برخی موارد قاعدگی را متوقف می‌کند و فرد پد و کاپ قاعدگی خود را به دفعات کمتری تعویض و تخلیه می‌کند.
  •       خطر ابتلا به سرطان آندومتر (دیواره داخلی رحم) را کاهش می‌دهد.

 

عوارض آمپول ضد بارداری

 

موارد منع مصرف آمپول ضد بارداری

با این حال آمپول ضد بارداری برای همه مناسب نیست. پزشک ممکن است استفاده از این آمپول را در موارد زیر منع کند:

  •       خونریزی واژینال با علت نامشخص
  •       سرطان پستان
  •       بیماری کبدی
  •       حساسیت به هر جزء از دارو
  •       داشتن عوامل خطر پوکی استخوان
  •       سابقه افسردگی
  •       سابقه حمله قلبی یا سکته مغزی

علاوه بر این، اگر دیابت، فشار خون بالا و کنترل نشده یا سابقه بیماری قلبی یا سکته مغزی و خونریزی واژینال غیر قابل توضیح دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.

 

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان زنان و زایمان و نازایی در دکترنکست

 

خطرات و عوارض آمپول ضد بارداری

طی یک سال استفاده از این دارو، از هر ۱۰۰نفر، ۶ نفر باردار می‌شوند. اما اگر هر سه ماه یک بار برای تزریق مراجعه کنید، خطر بارداری بسیار کم است. بازگشت به باروری ممکن است با تاخیر همراه باشد. پس از قطع تزریق، ممکن است ۱۰ ماه یا بیشتر طول بکشد تا تخمک‌گذاری مجدد شروع شود. بنابراین اگر می‌خواهید در یک سال آینده باردار شوید، آمپول ضد بارداری ممکن است روش مناسبی برای پیشگیری از بارداری برای شما نباشد. این روش برخلاف کاندوم، در برابر عفونت‌های مقاربتی محافظت نمی‌کند.

آمپول ضد بارداری ممکن است بر تراکم مواد معدنی استخوان تأثیر بگذارد. تحقیقات نشان داده است که این دارو ممکن است باعث کاهش تراکم مواد معدنی استخوان شود. این کاهش به ویژه در نوجوانانی که به اوج توده استخوانی خود نرسیده‌اند می‌تواند نگران کننده باشد و مشخص نیست که آیا این آسیب قابل برگشت است یا خیر. به همین دلیل، سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا هشدارهای جدی به بسته بندی تزریقی اضافه و اعلام کرد این روش نباید بیش از دو سال استفاده شود. این هشدار همچنین بیان می‌کند که استفاده از این محصولات ممکن است خطر پوکی استخوان و شکستگی استخوان را در سنین بالاتر افزایش دهد.

اگر سایر عوامل خطر پوکی استخوان، مانند سابقه خانوادگی از دست دادن استخوان را دارید، بهتر است در مورد خطرات و مزایای بالقوه این نوع پیشگیری از بارداری با پزشک خود صحبت کنید. سایر عوارض جانبی آمپول ضد بارداری معمولاً در چند ماه اول کاهش می‌یابد یا متوقف می‌شود. این عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  •       درد شکم
  •       نفخ
  •       کاهش میل رابطه جنسی
  •       افسردگی
  •       سرگیجه
  •       سردرد
  •       پریودهای نامنظم و خونریزی ناگهانی
  •       عصبی بودن
  •       ضعف و خستگی
  •       افزایش وزن

 اگر موارد زیر را تجربه کردید حتما در اسرع وقت با پزشک خود مشورت کنید:

  •       افسردگی
  •       خونریزی شدید یا نگرانی در مورد الگوهای خونریزی
  •       اشکال در تنفس
  •       عفونت، درد طولانی مدت، قرمزی، خارش یا خونریزی در محل تزریق
  •       درد شدید زیر شکم
  •       واکنش حساسیتی شدید

زمان تزریق آمپول ضد بارداری

در مورد تاریخ شروع تزریق با پزشک خود مشورت کنید. برای اطمینان از اینکه در هنگام تزریق باردار نیستید، پزشک شما احتمالاً اولین تزریق را در عرض هفت روز پس از شروع پریود به شما توصیه می‌کند. اگر به تازگی زایمان کرده باشید، اولین تزریق شما طی پنج روز پس از زایمان انجام می‌شود. شما می‌توانید آمپول ضد بارداری را در زمان‌های دیگری آغاز کنید، اما ممکن است لازم باشد ابتدا آزمایش بارداری انجام دهید. بسته به تاریخ شروع تزریق، پزشک معالج ممکن است توصیه کند که از یک روش پشتیبان کنترل بارداری برای هفت روز پس از اولین تزریق خود استفاده کنید. پس از تزریق‌های بعدی، در صورتی که تمام تزریقات طبق برنامه انجام شود، روش کنترل بارداری پشتیبان لازم نیست. برای تزریق بعدی خود برنامه‌ریزی کنید. تزریق آمپول ضد بارداری باید هر سه ماه یکبار انجام شود. اگر بین تزریق‌ها بیش از ۱۳ هفته صبر کنید، ممکن است لازم باشد قبل از تزریق بعدی آزمایش بارداری انجام دهید.

 

زمان تزریق آمپول ضد بارداری

 

جمع بندی

آمپول ضد بارداری سه ماهه یکی از روش‌های موجود برای پیشگیری از بارداری است که با تزریق منظم، به فاصله هر ۳ ماه، می‌تواند به طور موثری از بارداری جلوگیری کند. این روش برای زنان طراحی شده است. این آمپول‌ها حاوی پروژسترون هستند. پروژسترون هورمونی است که به طور طبیعی در چرخه ماهانه زنان در بدن تولید می‌شود. این دارو با تداخل در تخمک‌گذاری، تغلیظ ترشحات رحم و نازک کردن دیواره رحم از بارداری جلوگیری می‌کند. با این حال این روش با توجه به اینکه تا هفته‌ها بعد از قطع تزریق، باروری صورت نمی‌گیرد، به زنانی که به زودی قصد بارداری دارند توصیه نمی‌شود. همچنین افراد در معرض پوکی استخوان یا سابقه سرطان‌ پستان در خود و یا خانواده، کاندید مناسبی برای این روش نیستند. این دارو برای اطمینان از عدم بارداری، اغلب ۷ روز بعد از پریود تزریق می‌شود. توصیه می‌شود در اولین تزریق، ابزار پیشگیری پشتیبان در یک هفته اول مورد استفاده قرار گیرد.

منابع:

mayoclinic، clevelandclinic

سوالات متداول

آیا آمپول سه ماهه ضد بارداری باعث چاقی میشود؟

اگرچه روش پیشگیری بسیار موثری است، به نظر می‌رسد که باعث افزایش وزن برای بسیاری از زنان می‌شود. افزایش وزن اغلب به عنوان دلیل اصلی توقف استفاده از آمپول‌ توسط زنان ذکر می‌شود. این دارو می‌تواند ترکیب بدن را تغییر داده و توده چربی را افزایش دهد.

آیا آمپول یک ماهه ضد بارداری باعث چاقی میشود؟

این دارو اغلب به فاصله ۱۳ هفته تزریق می‌شود. اگرچه روش پیشگیری بسیار موثری است، به نظر می‌رسد که باعث افزایش وزن برای بسیاری از زنان می‌شود. افزایش وزن اغلب به عنوان دلیل اصلی توقف استفاده از آمپول‌ توسط زنان ذکر می شود. این دارو می‌تواند ترکیب بدن را تغییر داده و توده چربی را افزایش دهد.

آمپول ضد بارداری را از کجا تهیه کنیم؟

این دارو در داروخانه‌های معتبر و با دستور پزشک قابل تهیه است.
اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر