همه چیز درباره قرص آملوپرس: کاربردها، عوارض و موارد منع مصرف

قرص آملوپرس

Table of Contents

اگر به دنبال تفاوت قرص آملوپرس با آملودیپین هستید باید بدانید که هر دو یکی هستند. داروی آملودیپین با نام‌های تجاری مختلفی مانند آملوپرس و آملوبر در بازار دارویی موجود است. قرص آملوپرس برای مدیریت فشار خون بالا و آنژین صدری (درد قفسه سینه) استفاده می‌شود. آملودیپین از دسته دارویی مهارکننده کانال کلسیم است و با شل کردن رگ‌های خونی و بهبود جریان خون در درمان بیماری‌ها اثر می‌کند. این دارو در سه دوز دارویی قرص آملوپرس 5، آملوپرس 10 و آملوپرس 20 وجود دارد.

علاوه بر این، داروهای ترکیبی شامل آملودیپین نیز وجود دارد. یکی از این داروها والزومیکس است که به صورت ترکیبی از قرص آملودیپین والسارتان با دوزهای 5/80، 5/160، 10/80 و 10/160 وجود دارد که برای درمان فشار خون استفاده می‌شود. از طرفی داروی ترکیبی دیگری نیز وجود دارد که ترکیبی از والسارتان، آملودیپین و هیدروکلروتیازید است که آن دارو نیز به‌صورت قرص و با دوزهای 5/160/12.5 و 10/160/12.5 در بازار دارویی ایران یافت می‌شود. 

قرص والزومیکس

کاربرد آملوپرس در درمان بیماری‌ها

همانطور که گفته شد بیشترین کاربرد آملوپرس در درمان فشار خون بالا است و به ویژه در افراد بالای 6 سال مورد استفاده قرار می‌گیرد. از طرفی آملوپرس در درمان آنژین و برخی بیمار‌های عروق کرونر تجویز می‌شود که این کار را با افزایش خون‌رسانی به قلب انجام می‌دهد. با این حال کاربردهای درمانی آملوپرس بیشتر از این موارد است. 

  • فشار خون بالا: آملوپرس معمولا به‌عنوان خط اول درمان فشار خون بالا استفاده می‌شود. آملودیپین با گشاد کردن رگ‌های خونی به کاهش فشار خون کمک می‌کند و خطر عوارضی مانند حمله قلبی، سکته مغزی و مشکلات کلیوی را کاهش می‌دهد.

بیشتر بدانید: پروپرانولول و عوارض مصرف آن

  • آنژین مزمن پایدار: آملودیپین برای مدیریت آنژین مزمن پایدار، نوعی درد قفسه سینه که زمانی رخ می‌دهد که عضله قلب خون اکسیژن کافی دریافت نمی‌کند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو با گشاد کردن عروق، باعث بهبود جریان خون به قلب شده و علائم آنژین مانند درد قفسه سینه را کاهش می‌دهد.
  • آنژِین وازواسپاستیک: در مورد این آنژین باید گفت دوره‌های درد قفسه سینه به دلیل اسپاسم عروق اتفاق می‌افتد. آملوپرس با خواص گشادکنندگی به تسکین علائم و جلوگیری از پیشرفت آن کمک می‌کند.
  • بیماری عروق کرونر: آملودیپین ممکن است به عنوان درمان کمکی در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری استفاده شود که به کاهش خطر حوادث قلبی عروقی و بهبود تحمل ورزش کمک ‌می‌کند.
  • پدیده رینود: پدیده رینود وضعیتی است که با وازواسپاسم شریان‌های محیطی مشخص می‌شود که معمولا در اثر استرس یا سرما بروز پیدا می‌کند. اثرات گشادکنندگی عروق آملودیپین می‌تواند علائم، شدت و دفعات آن را با بهبود جریان خون کاهش دهد.
  • کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک: آملودیپین ممکن است در مدیریت کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک استفاده شود. در این وضعیت عضله قلب ضخیم می‌شود. خواص گشادکنندگی عروق آملوپرس می‌تواند به کاهش انسداد خروجی بطن چپ و بهبود علائم بیماران کمک می‌کند.

همچنین ممکن است در شرایطی مانند پیشگیری از میگرن، فشار خون ریوی و برخی اختلالات عروقی استفاده شود.

قرص آملودیپین

عوارض دارویی و احتیاطات آملودیپین

از عوارض قرص آملوپرس 5 می‌توان به تورم اندام‌ها، سردرد، سرگیجه و مشکلات گوارشی اشاره کرد. معمولا این عوارض خفیف و گذرا هستند. بهتر است پس از مصرف آملوپرس رانندگی نکنید. در صورت بروز عوارض حتما پزشک را مطلع سازید و سر خود دارو را قطع نکنید. چرا که ممکن است دچار عوارض قطع قرص آملوپرس شوید.

در صورت قطع آملوپرس-5 ممکن است دچار سندروم ترک شوید. علائم این سندروم عصبی شدن، ضربان قلب سریع، سردرد، بی‌قراری و حالت تهوع است که معمولا 36-72 ساعت پس از قطع دارو اتفاق می‌افتد. این سندروم قطع ناشناخته و نادر است. به خصوص در افرادی که دوز معمول دارو را دریافت می‌کنند. در خصوص شروع و قطع دارو بهتر است با پزشک مشورت کنید:  نوبت دهی پزشکان متخصص بیماری های قلب و عروق

نحوه مصرف آملودیپین و توصیه‌های مربوط به آن

پزشک معمولا در ابتدای آغاز تجویز، آملوپرس 5 را توصیه می‌کند سپس می‌تواند دوز آن را به آملوپرس 10 افزایش دهد. بهترین زمان مصرف قرص آملوپرس وجود ندارد. مهم‌‌ترین مسئله حفظ سطح آملودیپین در محدوده مجاز است. زمان مصرف دارو نسبت به غذا نیز تفاوتی نمی‌کند اما حتما همیشه در یک زمان مشخص همراه آب میل کنید. بهتر است قرص آملوپرس را با گریپ‌فروت و ترکیبات حاوی آن استفاده نکنید. گریپ‌فروت می‌تواند باعث افزایش میزان آملودیپین در خون و در نتیجه افت فشار خون شود. 

بهترین زمان مصرف قرص آملوپرس وجود ندارد و فقط لازم است در ساعت مشخصی از روز آن را مصرف کنید. در صورتی که مشکل کبدی دارید پزشک را مطلع سازید.

برای کودکان و نوجوانان 6 تا 17 ساله حداکثر دوز توصیه‌شده 5 میلی‌گرم است و می‌توانید دارو را به دوزهای منقسم استفاده کنید.

اگر دارو را بیشتر استفاده کنم چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر دوز این قرص فشار خون را به‌صورت اشتباهی بیشتر استفاده کنید ممکن است دچار افت فشار خون شوید و احساس سبکی سر، گیجی، غش‌کردن، ضعف یا ضربان قلب داشته باشید. از طرفی ممکن است مایعات در ریه تجمع یابد و باعث تنگی نفس 24-48 ساعت پس از مصرف دارو شود. در صورتی که دارو را بیشتر از میزان تجویز شده استفاده کردید با پزشک مشورت کنید.

بارداری و شیردهی

تاثیرات آملودیپین در بارداری و شیردهی مشخص نیست. در مقالات نشان داده شده است که آملوپرس به مقدار کم وارد شیر می‌شود. معمولا این دارو در بارداری و شیردهی در صورتی تجویز می‌شود که مزایای درمان آن بیشتر از خطرات آن برای نوزاد باشد.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان بیماری‌های قلب و عروق در دکترنکست

 

جمع‌بندی

قرص آملوپرس یا همان آملودیپین یک دارو فشار خون است و برای مواردی مانند آنژین صدری، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک و کاهش فشار خون استفاده می‌شود. از عوارض دارو می‌توان به افت فشار خون، سرگیجه، سردرد و عوارض گوارشی اشاره کرد. شروع سر خود دارو می‌تواند عوارضی مانند ورم را به دنبال داشته باشد. همچنین قطع دارو به‌صورت سرخود عوارض سندروم قطع را به دنبال دارد. این عوارض سندروم قطع شامل عصبی‌شدن، ضربان قلب سریع، سردرد و بی‌قراری است.

منابع:

medlineplus، medicines، drugs

سوالات متداول

قرص آملوپرس از چیست؟

قرص آملوپرس همان داروی آملودیپین است. این دارو، یک داروی فشار خون و مشکلات قلبی عروقی به شمار می‌رود.

قرص آملوپرس برای چه خوب است؟

آملوپرس در درجه اول برای درمان فشارخون بالا استفاده می‌شود. کاربرد داروی آملوپرس بیشتر در بیماری‌های قلبی عروقی مانند بیماری‌های عروق کرونر، پدیده رینود و سایر مشکلات قلبی عروقی است اما در مواردی مانند پیشگیری از میگرن نیز ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد.
اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر