مجله سلامت دکترنکست

درمان ضد انعقادی با هپارین در بیماران کرونایی

فهرست مطالب

ترومبوز و التهاب ممکن است باعث عوارض و مرگ و میر در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شود. بیماران بدحال مبتلا به این بیماری، با وجود دریافت دوز استاندارد داروهای ترومبوفیلاکسی، در ریسک بالای ترومبوز قرار دارند. یک مطالعه با فرض بهبود نتایج در صورت استفاده از هپارین در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ انجام شده است.

یک مطالعه

در این کارآزمایی بالینی open-label، تصادفی، تطبیقی و چند پلتفرمی، بیماران وخیم مبتلا به کووید -۱۹ شدید به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. یک گروه رژیم دارویی ضد انعقاد با دوز درمانی هپارین و گروه دیگر درمان دارویی با ترومبوفیلاکسی‌های معمول را دریافت کرد. خروجی اصلی این مطالعه، تعداد روزهای بدون حمایت از ارگان‌ها در بیماران است. این نتیجه بر مبنای معیار توصیفی می‌باشد و شامل ترکیبی از وقوع مرگ در بیمارستان (با ارزش ۱- ) و تعداد روزهای بدون حمایت قلبی-عروقی و تنفسی تا روز ۲۱ در بیماران ترخیص شده، است.

زمانی که مشخص شد استفاده از دوز درمانی آنتی کواگولانت بیهوده است، مطالعه متوقف گردید. داده‌ها برای خروجی اصلی از ۱۰۹۸ بیمار در دسترس بود (۵۳۴ بیمار در گروه دریافت کننده دوز درمانی آنتی کواگولانت و ۵۶۴ بیمار در گروه ترومبوفیلاکسی معمول) در بیماران دریافت کننده دوز درمانی آنتی کواگولانت، میانه روزهاي بدون حمايت از اعضا ۱ (محدوده بين چارک، ۱- تا ۱۶) و در بیماران دریافت کننده ترومبوفیلاکسی معمول، ۴ (محدوده بين چارک، ۱- تا ۱۶) بود. درصد بیمارانی که از بیمارستان ترخیص شدند، در دو گروه مشابه بود (به ترتیب ۷/۶۲% و ۵/۶۴%). خونریزی شدید در ۸/۳ ٪ بیماران دریافت کننده دوز درمانی آنتی کواگولانت و ۳/۲ ٪ بیماران دریافت کننده داروهای ترومبوفیلاکسی رخ داد.

این مطالعه نشان داد، دوز در بیماران بدحال مبتلا به کووید-۱۹، درمان با دوز درمانی هپارین، احتمال زنده ماندن تا ترخیص از بیمارستان یا تعداد روزهای بدون حمایت ارگان‌های قلبی-عروقی یا تنفسی را نسبت به درمان با داروهای ترومبوفیلاکسی معمول، افزایش نداده است.

NEJM-Therapeutic Anticoagulation with Heparin in Critically Ill Patients with Covid-19

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک‌گذاری مطلب:

نظر شما برای ما ارزشمند است! افکارتان را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *