مجله سلامت دکترنکست

اثر آووکادو بر کاهش چاقی

آووکادو و چاقی

فهرست مطالب

چاقی، چالشی مهم در جوامع امروز

اپیدمی اضافه وزن و چاقی یک چالش عمده بهداشت عمومی در ایالات متحده است که 70% از جمعیت بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. افزایش بافت چربی احشایی می‌تواند اختلال تحمل گلوکز، مقاومت به انسولین و همچنین شروع دیابت نوع دوم را نسبت به سایر ذخایر چربی به دنبال داشته باشد.

آووکادو چه تاثیری بر چاقی دارد؟

مداخله غذایی یک راه بالقوه موثر برای مدیریت چاقی شکمی می‌باشد. آووکادو میوه‌ای است که سرشار از فیبر غذایی و MUFA بوده و برای سلامت متابولیک مفید می‌باشد. از طرفی رژیم‌های حاوی MUFA و فیبر به دلیل پتانسیل آن‌ها در کاهش چاقی و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم مورد توجه قرار گرفته‌اند. اگرچه مصرف آووکادو هس (نوعی از آووکادو) به طور مقطعی با چاقی زیر شکم مرتبط است، دانش در مورد اثرات مصرف آووکادو بر روی چاقی شکم و نتایج گلایسمی محدود می‌باشد. یک مطالعه به بررسی اثرات مصرف آووکادو بر روی چاقی شکمی، مقاومت به انسولین، تست تحمل گلوکز خوراکی (OGTT) و تخمین عملکرد سلول‌های بتا پرداخته است.

مطالعه‌ای در خصوص آووکادو و چاقی

این مطالعه در بین سال‌های 2016 و 2018 انجام شد. در این مطالعه مجموعا 105 فرد بزرگسال در رده سنی 25-46 سال (61% خانم) با BMI 25 و بیشتر، به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به یک گروه شامل 53 نفر رژیم غذایی روزانه شامل 1 عدد آووکادو هس داده شد. همچنین برای گروه کنترل 52 نفری یک رژیم غذایی با همان مواد، بدون آووکادو در نظر گرفته شد. هر دو گروه به مدت 12 هفته تحت نظر و پیگیری بودند.

معیارهای خروج شامل بارداری و شیردهی، مصرف دخانیات، حساسیت غذایی، بیماری‌های متابولیک و گوارشی و چندین مورد دیگر بود. همچنین از شرکت‌کنندگان خواسته شد که میانگین فعالیت بدنی هفتگی خود را مانند قبل از شروع این رژیم رعایت کنند و در طول مداخله از تغییرات در سطح فعالیت بدنی خودداری کنند.

DXA برای ارزیابی پیامدهای اولیه چاقی شکمی استفاده شد. گلوکز ناشتا برای ارزیابی نتایج اولیه مقاومت به انسولین و عملکرد سلول‌های بتا و حساسیت به انسولین با استفاده از OGTT انجام شد. تجزیه و تحلیل ثانویه بر اساس جنسیت صورت گرفت.

نتایج چه بود؟

مصرف روزانه آووکادو هس، میزان توزیع چربی شکم را در زنان تغییر داد. اما بهبود حساسیت به انسولین یا عملکرد سلول بتا در بزرگسالان دارای اضافه وزن و چاقی تسهیل نشد. همچنین تفاوت معناداری بین گروه‌های مردان در تغییرات چاقی شکمی یا نتایج گلایسمی دیده نشد.

The Journal of Nutrition- Avocado Consumption, Abdominal Adiposity, and Oral Glucose Tolerance Among Persons with Overweight and Obesity

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک‌گذاری مطلب:

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *