بلع باتری توسط اطفال، یک اورژانس پزشکی

Table of Contents

باتری‌های دکمه‌ای انواع کوچکی از باتری‌ها هستند که در همه‌ خانه‌ها و در انواع وسایل الکترونیکی بافت می‌شوند. این باتری‌ها به علت ظاهر کوچک و گردشان اغلب توسط اطفال نوپا، یک ماده خوراکی تلقی می‌شوند. بنابراین در صورت مشاهده، ممکن است باتری را ببلعند. بلع باتری از اورژانس‌های مهم در زمینه مسمومیت‌ اطفال است. ضروری است والدینی که در صدد فراهم کردن خانه‌ای امن برای فرزندشان هستند، اطلاعات کافی در مورد بلع باتری توسط اطفال را داشته باشند. اگر در مورد عوارض بعد از بلع اشیا توسط اطفال نگران هستید، با پزشک مشورت کنید. برای این کار می‌توانید از خدمات نوبت دهی آنلاین دکترنکست استفاده کنید.

شیوع بلع باتری در میان کودکان چقدر است؟

هر سه ساعت یک کودک به دنبال بلع باتری به اورژانس مراجعه می‌کند. بر اساس گزارش آکادمی اطفال آمریکا، بلع باتری دکمه‌ای از سال 2009 با 6000 ویزیت اضطراری سالانه در سراسر کشور به طور پیوسته افزایش یافته است.

آسیب به دنبال بلع باتری چگونه ایجاد می‌شود؟

این باتری‌های کوچک سکه‌ای شکل را می‌توان در کنترل تلویزیون، دماسنج، ساعت، ماشین حساب، سمعک، چراغ قوه، اسباب بازی و حتی کارت تبریک صوتی یافت. ممکن است تصور کنید در صورت عدم ایجاد خفگی، خطر رفع شده‌ است. اما این باتری‌ها می‌توانند پس از بلع در راه هوایی فوقانی کودک قرار بگیرند و در عرض دو ساعت آسیب بافتی جدی ایجاد کنند. این باتری‌ها همچنین می‌توانند به راحتی در گوش و سوراخ بینی کودک وارد شوند. باتری‌های دکمه‌ای حاوی لیتیوم، حتی پس از خارج شدن از دستگاهی که در آن قرار دارند، همچنان جریان قوی الکتریکی دارند. هنگامی که باتری با بزاق تماس پیدا می‌کند، یک واکنش شیمیایی رخ می‌دهد. به دنبال آن، مری کودک دچار سوختگی پیشرونده می‌شود که در موارد شدید، مرگ‌ومیر ناشی از آن گزارش شده است.

پس از خوردن باتری دکمه‌ای، ممکن است علائم زیر در کودک ایجاد شود:

  • خس خس سینه
  • ریزش آب از دهان
  • سرفه
  • استفراغ
  • ناراحتی و درد قفسه سینه
  • امتناع از خوردن
  • احساس تهوع هنگام تلاش برای نوشیدن، خوردن یا نفس کشیدن

حتی اگر فقط احتمال بلع باتری وجود دارد، اقدامات سریع ضروری است

ممکن است والدین شاهد بلعیدن باتری توسط کودک نباشند. اما اگر مشکوک هستید که فرزندتان یک باتری دکمه‌ای را بلعیده است، واکنش سریع شما می‌تواند از آسیب جدی به راه هوایی کودک جلوگیری کند. همچنین مهم است که بدانیم آیا آهنربا به همراه باتری بلعیده شده است یا خیر، زیرا این اتفاق ممکن است باعث آسیب بیشتری شود. عکسبرداری با اشعه ایکس از کل گردن، مری و شکم کودک معمولاً ضروری است.

موارد زیر را هرگز انجام ندهید:

  • کودکتان را وادار به استفراغ نکنید.
  • به او اجازه ندهید چیزی بخورد یا بنوشد.

اگر یک دستگاه الکتریکی باز با باتری گم شده در نزدیکی کودک شما پیدا شد، برای راهنمایی با اورژانس مسمومیت تماس بگیرید یا بلافاصله برای ارزیابی بیشتر، به نزدیکترین اورژانس مراجعه کنید. چنانچه احتمال دارد زمان زیادی تا رسیدن به مرکز اورژانش طول بکشد، به کودک خود عسل بدهید. عسل به دلیل خاصیت پوششی که دارد، از پیشرفت آسیب بافتی موضعی جلوگیری می‌کند.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان بیماری های کودکان در دکترنکست

 

اقدامات درمانی چیست؟

اگر باتری از مری عبور کرده باشد

اگر یک باتری دکمه‌ای از مری و معده عبور کرده باشد، معمولا کودک به خانه فرستاده می‌شود و والدین منتظر می‌مانند تا باتری از طریق مدفوع دفع شود. در این موارد توصیه می‌شود کودک بعدا جهت بررسی و تصویربرداری مجدد، مراجعه کند. تا زمان رفع کامل خطر، والدین باید مدفوع کودک خود را از نظر هرگونه نشانه‌ای از خونریزی فعال بررسی کنند. در این مورد بهتر است با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

اگر باتری در مری باشد

اگر باتری در مری کودک شناسایی شود، باید در اسرع وقت با آندوسکوپی یا با بیهوشی عمومی خارج شود. همچنین ممکن است ناحیه اطراف با محلولی برای خنثی کردن قلیای باقیمانده شسته شده تا از آسیب بیشتر بافت نرم جلوگیری شود. بسته به میزان آسیب ناحیه‌ای، ممکن است کودک جهت ارزیابی بیشتر در بیمارستان بستری شود.

 عوارض احتمالی به دنبال بلع باتری عبارتند از:

  • فیستول بین نای و مری (ارتباط غیر طبیعی بین نای و مری)
  • آبسه ریه
  • تحلیل رفتن غضروف نای
  • جمع شدن ریه‌ها
  • عفونت به دنبال ورود مایعات یا جامدات به ریه‌ها
  • پارگی یک رگ خونی بزرگ

توصیه‌های کلیدی به والدین

والدین و مراقبان کودک نباید تصور کنند که هر محصول باتری‌دار که وارد خانه می‌شود برای استفاده کودکان بی‌خطر است. به عنوان مثال، در بسیاری از محصولات، باتری به راحتی در دسترس است یا ممکن است با افتادن محصول، در دسترس کودک قرار گیرد. اطمینان حاصل کنید که محفظه باتری همه اقلام الکترونیکی ایمن بوده و به خوبی بسته شده است. در صورت عدم اطمینان با چسب نواری محفظه را ببندید. هنگام تعویض باتری مهم است بدانیم که چیزی که ما به عنوان باتری “تمام شده” در نظر می‌گیریم، ممکن است همچنان جریان الکتریسیته داشته باشد. بنابراین در صورت گیرکردن در گوش، بینی، گلو یا مری کودک، آسیب بافتی ایجاد می‌کند. هر چه ولتاژ باتری بیشتر باشد، آسیب سریعتر است. برای دور انداختن ایمن باتری‌های دکمه‌ای و باتری‌های سکه‌ای لیتیومی، آن‌ها را در نوار چسب بپیچید و فورا بازیافت کنید یا در سطل زباله قرار دهید.

بلع باتری توسط اطفال یک اورژانس پزشکی است و با وجود تمامی اقدامات توصیه شده جهت پیشگیری، همچنان احتمال وقوع آن وجود دارد. بنابرین در هر موقعیتی که احتمال بلع باتری مطرح باشد، آرامش خود را حفظ کرده و با تماس با اورژانس و یا مراجعه به نزدیک‌ترین مرکز اورژانس از عوارض بعدی آن جلوگیری کنید.

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر