مجله سلامت دکترنکست

ارتباط سندرم پای بی‌قرار با اوفورکتومی دوطرفه

سندرم پای بی‌قرار

فهرست مطالب

سندرم پای بی‌قرار چیست؟

سندرم پای بی‌قرار (RLS) یک اختلال عصبی است که با میل مقاومت‌ناپذیر به حرکت دادن پاها در پاسخ به احساسات ناخوشایند همراه است. اگرچه مکانیسم‌های RLS به طور کامل شناخته نشده است، برخی بیماری‌ها و شرایط مانند دیابت، بیماری کلیوی، بیماری پارکینسون، کمبود آهن و بارداری با RLS مرتبط است.

سطوح بالای استروژن با افزایش خطر سندرم پای بی‌قرار مرتبط است

با توجه به شیوع بالاتر RLS در بین زنان، نقش استروژن در ایجاد RLS مورد مطالعه است. شیوع RLS در بین زنان باردار در مقایسه با زنانی که باردار نیستند به طور قابل توجهی بالاتر است و سطح استروژن در دوران بارداری نیز بیشتر است. خطر ابتلا به سندرم پای بی‌قرار در زنان در مراحل بعدی زندگی با هر بارداری افزایش می‌یابد. بنابراین، به نظر می‌رسد سطوح بالای استروژن ممکن است با افزایش خطر RLS مرتبط باشد. در مقابل، شیوع RLS در میان زنانی که به یائسگی رسیده‌اند، زمانی که سطح استروژن کاهش پیدا کرده است، افزایش می‌یابد. با این حال، استفاده از استروژن‌درمانی در زنانی که به یائسگی رسیده اند با کاهش خطر RLS همراه نیست. بنابراین، مطالعات بیشتری برای بررسی عوامل خطر مرتبط با RLS در بین زنان مورد نیاز است.

اوفورکتومی دو طرفه و اختلالات عصبی

هیسترکتومی یکی از رایج‌ترین جراحی‌های زنان است. به زنانی که تحت هیسترکتومی قرار می‌گیرند، معمولاً برای پیشگیری از سرطان تخمدان، اوفورکتومی دوطرفه به صورت همزمان یا بعداً پیشنهاد می‌شود. شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد کمبود هورمون تخمدانی ناشی از اوفورکتومی دوطرفه با پیری زودهنگام و چندین اختلال عصبی مرتبط است. در ادامه نتایج یک مطالعه مرتبط با این موضوع تشریح می‌شود.

این مطالعه کوهورت نشان داد که بروز سندرم پای بی‌قرار در بین زنانی که تحت اوفورکتومی دوطرفه قبل از یائسگی طبیعی قرار گرفتند در مقایسه با زنانی که این روش را انجام نداده بودند، بیشتر بود. پزشکانی که زنان مبتلا به اوفورکتومی دوطرفه قبل از یائسگی را معالجه می‌کنند باید از خطر ابتلا به RLS در بیماران خود آگاه باشند و برنامه‌های نظارتی درمانی را مد نظر قرار دهند. این یافته‌ها با نتایج مطالعات دیگر که ارتباط اوفورکتومی دوطرفه قبل از یائسگی را با خطر بیماری‌های مزمن متعدد نشان می‌دهند، مطابقت دارد. این نتایج می‌تواند به زنان در معرض خطر متوسط سرطان تخمدان کمک کند تا نسبت مزایا به معایب انجام اوفورکتومی دوطرفه قبل از یائسگی طبیعی برای پیشگیری از سرطان تخمدان را بهتر ارزیابی کنند.

NCBI – Association of Premenopausal Bilateral Oophorectomy With Restless Legs Syndrome

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک‌گذاری مطلب:

نظر شما برای ما ارزشمند است! افکارتان را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *