قرص سفکسیم و اهمیت درمان عفونت های میکروبی

قرص سفکسیم

یکی از راه‌های مقابله با عفونت‌های باکتریایی، تجویز قرص سفکسیم توسط پزشک است. سفکسیم یک داروی آنتی‌بیوتیک است که برای برخی از عفونت‌های باکتریایی تجویز می‌شود. متاسفانه بسیاری برای درمان عفونت‌های خود از جمله عفونت های قارچی، خودسرانه داروی سفکسیم را مصرف می‌کنند. باید بدانید که مصرف سفکسیم باید با دستور و تجویز پزشک صورت گیرد. مصرف خودسرانه این دارو، می‌تواند مقاومت عفونت در بدن را بیشتر کند. این مطلب را تا انتها دنبال کنید تا شما را با سفکسیم و کاربردها و عوارض آن آشنا کنیم.

سفکسیم چیست؟

سفکسیم در دسته‌ای از داروها به نام آنتی‌بیوتیک‌های سفالوسپورین قرار می‌گیرد. این دارو به‌صورت قرص، کپسول و مایع خوراکی برای بیماران تجویز می‌شود. داروی سفکسیم بنا به صلاح‌دید پزشک، برای طیف گسترده‌ای از عفونت‌های باکتریایی قابل تجویز است. در واقع عملکرد داروی سفکسیم در توقف رشد باکتری‌ها خلاصه می‌شود. این داروی آنتی‌بیوتیک، تنها عفونت‌های باکتریایی را درمان می‌کند و برای عفونت‌هایی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا کارایی ندارد. داروی سفکسیم در ایران در قالب قرص سفکسیم ۲۰۰ و ۴۰۰ عرضه می‌شود.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
پزشکان بیماری‌های عمومی در دکترنکست

 

سفکسیم برای چه مواردی تجویز می‌شود؟

برخی از داروها، برای درمان چندین بیماری مختلف توسط پزشک تجویز می‌شوند. در واقع، داروها می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند؛ به‌عنوان مثال، یک دارو، هم می‌تواند برای اختلالات اعصاب‌و‌روان تجویز شود و هم برای اختلالات گوارشی و دردهای استخوانی. بدون آگاهی از شرایط بیمار و بررسی فاکتورهای مختلف، نمی‌توان به‌طور قطع پاسخ داد که یک دارو برای چه موردی تجویز شده است. در حالت کلی، بیشترین موارد تجویز سفکسیم برای درمان موارد زیر است:

  • درمان برخی از عفونت‌های باکتریایی مانند برونشیت؛
  • سوزاک؛
  • عفونت گوش؛
  • عفونت گلو و لوزه‌ها؛
  • عفونت مجاری ادراری.

سفکسیم چه عوارضی دارد؟

قبل از هر چیز، باید تاکید کنیم که اگر به عفونت ریه یا هر عفونت دیگری مبتلا هستید، لازم است ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا با توجه به شرایط شما و شدت و نوع عفونت، داروی مناسب برای‌تان تجویز شود. سفکسیم نیز مانند تمام داروهای دیگر، عوارض و مزایای خاص خود را دارد. پزشکان قبل از تجویز هر دارو، ابتدا تمام شرایط بیمار را بررسی می‌کنند و در انتها با در‌ نظر‌ گرفتن عوارض و مزایای دارو و همچنین شرایط بیمار، تشخیص و تجویز نهایی خود را به بیمار ارائه می‌دهند. اطلاع از عوارض داروی سفکسیم می‌تواند به شما کمک کند که از مصرف خودسرانه قرص سفکسیم برای عفونت دندان یا هر عفونت دیگر پرهیز کنید. البته توجه کنید که در بسیاری از اوقات، تمام عوارض در بیمار ظاهر نمی‌شوند. در ادامه به چند مورد از عوارض داروی سفکسیم اشاره می‌‌کنیم:

  • اسهال؛
  • دل‌درد؛
  • سوزش سر دل؛
  • حالت تهوع؛
  • مدفوع آبکی یا خونی؛
  • کهیر؛
  • خارش؛
  • خونریزی لثه؛
  • درد قفسه سینه؛
  • ضربان قلب سریع؛
  • از‌دست‌دادن اشتها؛

البته لازم به ذکر است که اگر هر کدام از این علائم در شما بروز پیدا کنند، نمی‌توان به‌طور قطع منشاء عارضه را مصرف دارو دانست. حتما در این خصوص، باید با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

عوارض قرص سفکسیم

مقدار و نحوه مصرف سفکسیم

مقدار و دوز تجویزی قرص سفکسیم ۴۰۰ و ۲۰۰ با توجه به شرایط جسمی، تشخیص و شدت بیماری و ویژگی‌های فردی بیمار متفاوت است. متاسفانه در بسیاری از مواقع، درباره مصرف داروها توصیه‌های کلی می‌شود که هیچ مبنا و پایه علمی ندارند. عمل به این توصیه‌ها می‌تواند سلامتی شما را به خطر بیندازد.

به‌طور معمول، قرص‌های سفکسیم معمولا هر 12 یا 24 ساعت یکبار همراه با غذا یا بدون خوردن غذا مصرف می‌شوند. لازم است که سفکسیم را در ساعت‌های یکسان مصرف کنید. البته حتما دستورالعمل‌های پزشک را به‌خوبی دنبال کنید تا درمان شما سریع‌تر اتفاق بیفتد. دوز مصرفی برای کودکان نیز با توجه به شدت عفونت می‌تواند متفاوت باشد. مثلا ممکن است بر اساس وزن قرص سفکسیم ۴۰۰ برای کودکان تجویز شود.

تداخل‌های دارویی سفکسیم

هنگام مراجعه به پزشک، حتما تمام داروهایی که مصرف می‌کنید را با او در میان بگذارید. مصرف داروهای شیمیایی، گیاهی و حتی قرص‌های ویتامین را نیز به پزشک خود اطلاع دهید. اگر در دوران بارداری هستید یا دچار عفونت های بعد از زایمان شده‌اید، پزشک شما باید از این موضوع با خبر شود. مصرف قرص سفکسیم در شیردهی نیز باید با تشخیص و دستورالعمل پزشک باشد. 

سفکسیم و سابقه پزشکی بیمار

علاوه بر داروهایی که مصرف می‌کنید، لازم است سابقه بیماری‌های خود را نیز به پزشک اطلاع دهید. در صورت داشتن برخی از بیماری‌ها، مصرف این دارو می‌تواند خطرناک باشد. بسیار مهم است که پزشک از تمام بیماری‌ها، حتی بیماری‌هایی که از طریق تماس جنسی منتقل شده‌اند، آگاه باشد (مطلب غربالگری عفونت‌های مقاربتی را بخوانید). برای اطمینان از بی‌خطر‌بودن مصرف سفکسیم، اگر در گذشته به این دارو حساسیت داشته‌اید، با پزشک خود در میان بگذارید. در صورت داشتن بیماری‌های زیر نیز حتما پزشک خود را مطلع کنید:

  • بیماری کلیوی؛
  • بیماری روده‌ای؛
  • فنیل کتونوری؛
  • دیابت؛
  • و…

تداخل‌های دارویی سفکسیم

جمع‌بندی

داروی سفکسیم توسط پزشک برای مقابله با عفونت‌های باکتریایی تجویز می‌شود. توصیه می‌کنیم حتما در صورت داشتن شرایط خاص و به‌خصوص برای مصرف قرص سفکسیم در بارداری، با پزشک مشورت‌های لازم را داشته باشید. در این مطلب، ما شما را با داروی سفکسیم و نحوه مصرف آن آشنا کردیم. همچنین عوارض احتمالی و تداخلات دارویی آن را با شما در میان گذاشتیم. اگر علائم عفونت را در خود مشاهده می‌کنید، باید با پزشک مشورت کنید. برای بررسی شرایط جسمانی خود، می‌توانید به پزشک عمومی آنلاین نیز مراجعه کنید. 

منابع:

medscape، medlineplus، mayoclinic، drugs.com1، drugs.com2

سوالات متداول

قرص سفکسیم برای چیست؟

سفکسیم برای مقابله با برخی از عفونت‌های باکتریایی تجویز می‌شود.

قرص سفکسیم 400 برای چیست؟

بنا به صلاح‌دید پزشک، ممکن است سفکسیم 400 روزی یک بار تجویز شود. این دارو آنتی‌بیوتیک است و رشد عفونت‌های باکتریایی را متوقف می‌کند.

قرص سفکسیم 200 برای چیست؟

ممکن است سفکسیم 200 هر 12 ساعت یک بار توسط پزشک، برای مقابله با عفونت باکتریایی تجویز شود.
اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر