عوارض جانبی واکسن COVID-19 در بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی

عوارض جانبی واکسن COVID-19

Table of Contents

شواهد موجود نشانگر این است که بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی، ریسک بالاتری از نظر خطر ابتلا به COVID-19 شدید دارند. این مسئله بر اهمیت واکسیناسیون علیه SARS-CoV-2 در این گروه از بیماران تأکید می‌کند. تردید بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی در تصمیم گیری برای تزریق واکسن افزایش یافته است؛ زیرا بیشتر این بیماران از مرحله مطالعات بالینی واکسن COVID-19 حذف شده بودند. بیش از یک سوم بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی در مورد واکسیناسیون COVID-19 مردد هستند. عوارض جانبی واکسن COVID-19 و کمبود تحقیقات طولانی مدت از مهمترین دلایل نگرانی این بیماران است. در حال حاضر داده‌ها درباره ایمنی واکسن COVID- 19 در بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی کافی نیست.

همچنین مطالعاتی که پیامدهای انواع مختلف واکسن را بین بیماران و گروه های کنترل سالم مقایسه کند، در دسترس نیست. بنابراین دستورالعمل‌های بین المللی واکسیناسیون COVID-19 برای بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی تنها بر اساس نظر متخصص است. لازم به ذکر است که مقایسه تحمل واکسن‌های مختلف COVID-19 در میان بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی و گروه‌های کنترل سالم و ارزیابی تاثیر واکسیناسیون COVID-19 بر بیماری زمینه‌ای، فرآیندی زمان‌بر است.

شرکت کنندگان در مطالعه

در این مطالعه، شرکت کنندگان واکسینه شده بروز یا عدم بروز عوارض جانبی محل تزریق یا سیستمیک در 7 روز اول پس از واکسیناسیون را اعلام کردند. همچنین در صورت بروز عارضه، شدت و مدت زمان ادامه یافتن عوارض جانبی گزارش شد.

  • عوارض جانبی خفیف: واکنش‌های ناخوشایند که فعالیت‌های روزانه را محدود نمی‌کند.
  • عوارض جانبی متوسط: مواردی که فعالیت‌های روزانه را محدود می‌کند.
  • عوارض جانبی شدید: مواردی که نیاز به مداخلات پزشکی دارند.
  • عوارض جانبی مهم: واکنش‌هایی که منجر به بستری شدن در بیمارستان می شوند.
  • عوارض جانبی سیستمیک شامل تب، لرز، بی‌قراری، تهوع، اسهال، میالژی، آرترالژی، سردرد و خستگی بود.

همه بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی شرکت کننده در این مطالعه، وقوع یا عدم وقوع تغییر در بیماری خود ایمنی خود طی 2 ماه پس از واکسیناسیون را اعلام کردند. سوالات دیگری برای ارزیابی احساس امنیت یا افزایش کیفیت زندگی پس از تزریق واکسن در میان بیماران و گروه کنترل، پرسیده شد.

تحلیل نتایج

تجزیه و تحلیل نتایج پرسشنامه نشان می‌دهد که عوارض جانبی واکسن COVID-19 در بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی، مستقل از نوع واکسن، با گروه کنترل قابل مقایسه است. عوارض جانبی مشاهده شده شامل واکنش‌های موضعی یا سیستمیک گذرا بود که بیشتر آن‌ها خود محدود شونده بودند. در این مطالعه هیچ عارضه جانبی مهمی گزارش نشده است، اما تعداد شرکت کنندگان برای نتیجه‌گیری در مورد عوارض مهم نادر، بسیار کم بوده است.

علاوه بر این، داده‌ها بیانگر این است که واکسیناسیون COVID-19 باعث شعله‌ور شدن بیماری‌های خود ایمنی نمی‌شود. همچنین واکسیناسیون اثرات روانی مطلوبی دارد؛ اکثر شرکت کنندگان اظهار کردند که پس از دریافت واکسن COVID-19 احساس امنیت بیشتری دارند و 20 درصد از بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی‌، افزایش کلی کیفیت زندگی خود را گزارش کرده‌اند. به طور کلی‌، نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که واکسن COVID-19 به خوبی توسط بیماران مبتلا به بیماری های خود ایمنی قابل تحمل است. چنین یافته‌هایی ممکن است به بیمارانی که در مورد واکسیناسیون COVID-19 مردد هستند، اطمینان دهد و به پزشکان در راهنمایی بیماران خود به سمت پذیرش واکسن‌ کمک کند.

The Lancet-Adverse-events-after-first-COVID-19-vaccination-in-patients-with-autoimmune-diseases

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر