مجله سلامت دکترنکست

اثربخشی واکسن‌ها بر واریانت دلتا ویروس کرونا

فهرست مطالب

احتمالاً می‌دانید که نوع دلتا ویروس کرونا یا همان نوع از کرونا که به کرونا هندی معروف است، یکی از واریانت‌های نگران‌کننده با قدرت سرایت بسیار بالاست. این واریانت اکنون در اکثر کشورهای جهان واریانت‌ غالب محسوب می‌شود؛ بنابراین اثربخشی واکسن‌ها روی آن یکی از دغدغه‌های جامعه علمی است. در این مقاله دکترنکست، نتایج اثربخشی واکسن‌ها روی واریانت دلتا را مرور می‌کنیم.

 

واریانت دلتا

واریانت دلتا برای اولین بار در هند شناسایی شد و به دلیل قدرت سرایت آن که ۴۰ تا ۶۰ درصد نسبت به آلفا بیشتر است، موجب نگرانی‌ و موجی از موارد جدید ابتلا در کشورهای جهان شده است. این واریانت تا کنون حداقل در ۹۸ کشور جهان پخش شده است.

اکثر موارد جدید ابتلا در هند و انگلستان و بیش از نیمی از موارد جدید در آمریکا ناشی از واریانت دلتا بوده است. در ایران نیز اکنون در آستانه موج پنجم هستیم و به گفته کارشناسان واریانت غالب در این موج واریانت دلتا است.

حال سوالی که پیش می‌آید این است که آیا واکسن‌های تولید شده روی واریانت دلتا اثری دارند؟ مطالعات مختلفی در این مورد صورت گرفته است که در ادامه به نتایج برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

 

نتایج مطالعات اثربخشی واکسن‌ها بر واریانت دلتا

بررسی کلی نتایج در انگلستان تا تاریخ ۲۳ خرداد نشان داده است که اثربخشی واکسن‌ها در برابر موارد علامت‌دار نسبت به واریانت آلفا پس از تزریق دوز اول و دوم به ترتیب ۱۴% و ۱۰% کاهش داشته است. اثربخشی واکسن‌ها روی واریانت دلتا در جدول زیر با واریانت آلفا مقایسه شده است.

(%) وضعیت تزریق
واریانت دلتا واریانت آلفا
۳۵ ۴۹ دوز اول
۷۹ ۸۹ دوز دوم

 

همچنین اثربخشی واکسن‌ها روی جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان بررسی شده است که نتایج آن را در جدول زیر آمده است.

اثربخشی واکسن‌ها در برابر بستری شدن در بیمارستان وضعیت تزریق
واریانت دلتا واریانت آلفا
۸۰ ۷۸ دوز اول
۹۶ ۹۳ دوز دوم

 

همچنین در فاز سوم  واکسن بهارت هند که البته به صورت پیش‌مقاله است، اثربخشی این واکسن روی واریانت دلتا 65.2% بیان شده است.

با توجه به نتایج مطالعات می‌توان نتیجه‌گیری کرد اگرچه اثربخشی واکسن‌ها علیه واریانت دلتا کاهش داشته است اما همچنان امیدبخش هستند و در حال حاضر که هیچ دارویی اثربخشی قطعی روی این ویروس ندارد، واکسیناسیون تنها سلاح برای مقابله با این پاندمی است.

اشتراک‌گذاری مطلب:

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *