در این مطلب به بررسی شیوع افسردگی، اضطراب و اختلال اضطرابی بعد از حادثه در کادر درمان در دوران پاندمی کرونا می پردازیم. در سال 2019 برای اولین بار عفونت کرونا در کشور چین ظهور کرد. این عفونت به دنبال آلودگی به یک ویروس به همین نام اتفاق میافتد. این بیماری میتواند طیف گستردهای از علائم را بروز دهد. از این علائم میتوان به سرفه، تنگی نفس، تب و لرز اشاره کرد. این عفونت به سرعت در سرتاسر جهان پخش شده و باعث ایجاد یکی پاندمی در سرتاسر جهان گردید.
در بسیاری از کشورهای جهان تعداد زیادی از مردم جامعه به این بیماری مبتلا شده و بسیاری از آنها در بیمارستان بستری شدند. علت اهمیت این بیماری این است که در بسیاری از بیماران امکان درگیری ریه و مرگ ناشی از آن وجود دارد. همین مسئله باعث میشود که بسیاری از بیماران به بستری و درمان در محیط بیمارستان نیاز داشته باشند.
شیوع افسردگی، اضطراب و اختلال اضطرابی
تعداد بالای ابتلا به این عفونت در سطح جامعه باعث افزایش تعداد بستری در بیمارستان شد. تغییر وضعیت ارائه درمان و افزایش تعداد ناگهانی بیماران در بیمارستان و همچنین بالا رفتن نیاز به رعایت بهداشت و مراقبتهای بهداشتی فردی شرایط را برای کادر درمان به میزان زیادی تغییر داد. کادر درمان در قسمتهای مختلف دنیا به کم بودن میزان آموزش لازم و همچنین لوازم حفاظت فردی اعتراض داشتند. همین مسئله باعث شد تا تعداد بالایی از اعضا کادر درمان به این بیماری دچار شوند. ترس از کار در محیط خطرناک، افزایش ساعت کار در بیمارستان و کم بودن حمایتهای مختلف باعث افزایش میزان خستگی کادر درمان و در نتیجه افزایش اضطراب آنها شد.
مطالعات مختلفی در این زمینه انجام شده که به بررسی وضعیت این قشر از جامعه پرداختهاند. بسیاری از این مقالات نشان میدهند که احتمال بروز اختلالات مختلف روانپزشکی در این افراد در طی دوران پاندمی کرونا به مراتب بالاتر رفته است. یک مطالعه که در سال 2021 انجام شد به بررسی شیوع افسردگی، اضطراب و اختلال اضطرابی بعد از حادثه در کادر درمان در دوران پاندمی کرونا پرداخت. جزئیات این مطالعه به طور مختصر توضیح داده شده است.
این مطالعه به صورت متاآنالیز انجام شده است. در نهایت 65 مطالعه که حاوی 9733 شرکتکننده بودند وارد مطالعه شدند. این مطالعات در 21 کشور جهان انجام شده بودند. نتایج این متاآنالیز نشان داد که احتمال بروز افسردگی 21.7%، اضطراب 22.1% و اضطراب بعد از افسردگی برابر 21.5% بود. تحلیل دادههای جمعآوری شده نشان داد که بیشترین میزان افسردگی و اضطراب، در کادر درمان خاورمیانه بوده است.
نتایج چه بود؟
این تحقیق متاآنالیز نشان داد که احتمال بروز افسردگی متوسط، اضطراب و اضطراب بعد از حادثه در کادر درمان در دوران پاندمی کرونا بالا میباشد. طبق نظر نویسندگان این مطالعه بهترین اقدام در این زمینه انجام مطالعات بیشتر است. این مطالعات اطلاعات بیشتری در این زمینه در اختیار ما قرار داده و امکان مداخله و کاهش بروز اختلالات روانپزشکی را به ما میدهند.
PubMed-Prevalence of depression, anxiety and post-traumatic stress disorder in health care workers during the COVID-19 pandemic: A systematic review and meta-analysis
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
اینستاگرام تلگرام لینکدین آپارات توییتر فیسبوک یوتیوب