همانطور که میدانید، عفونت کرونا در سراسر جهان به سرعت در حال گسترش است.جامعه پزشکی در تلاش است تا بتواند روشهای مناسب پیشگیری و درمان را در این زمینه پیدا کند.در حال حاضر روشهای مختلفی از قبیل استفاده از ماسک، واکسیناسیون و فاصلهگذاری اجتماعی در جلوگیری از انتشار عفونت کرونا، مورد تایید سازمان بهداشت جهانی میباشد.
ماسک یکی از مهمترین روشهای پیشگیری است که امروزه از آن استفاده میشود. تاثیر استفاده از ماسک در مطالعات مختلفی مورد تایید قرار گرفته است. با این وجود هنوز نظر قطعی در مورد میزان اثربخشی این روش در جلوگیری از عفونتهای تنفسی به ویژه کرونا وجود ندارد. یک مطالعه در این زمینه انجام شده که چند پژوهش دیگر را مورد تحلیل قرار داده و نتایج را اعلام کرده است.
روش انجام مطالعه
نویسندگان این مطالعه، 9 منبع بزرگ الکترونیک را مورد بررسی قرار داده و مقالات مربوط به این موضوع را تا تاریخ جولای سال 2020 استخراج کردند. هر مطالعهای که در مورد بررسی میزان تاثیرگذاری ماسک در پیشگیری از بروز عفونت کرونا بود، وارد این مطالعه تحلیلی شد.
نتایج
به طور کلی 16 مطالعه تصادفی، وارد این مطالعه شد. 17048 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. با این وجود، نویسندگان این مطالعه اعلام کردند که با توجه به تعداد کم جامعه آماری، نتایج بدست آمده، از صحت علمی کافی برخوردار نمیباشد.
این مطالعه نشان داد افرادی که از ماسک N95 مناسب صورت خود استفاده میکردند (به صورتی که ماسک هیچ منفذی به داخل نداشته باشد)، در مقایسه با کسانی که ماسک نداشتند، احتمال کمتری برای ابتلا به عفونت کرونا داشتند. از طرف دیگر احتمال ابتلا به عفونت کرونا در کسانی که به طور نامناسب از ماسکهای N95 و FFP2 استفاده میکردند، برابر با کسانی بود که از ماسک استفاده نمیکردند. از طرف دیگر، احتمال ابتلا به عفونت کرونا در کسانی که ماسک خود را با دست آلوده بر روی صورت میگذاشتند، در مقایسه با کسانی که دست خود را قبل از پوشیدن ماسک میشستند، تقریبا مشابه بود.
این مطالعات نشان داد، کسانی که از ماسک پارچهای استفاده میکردند، در خطر ابتلا به عفونت کرونا قرار داشتند. در نهایت نویسندگان این مطالعه اعلام کردند کسانی که از ماسکهای جراحی استفاده میکنند، در مقایسه با کسانی که از ماسک استفاده نمیکنند، احتمال کمتری برای ابتلا به عفونت کرونا دارند.
نتیجهگیری
همانطور که پیشتر گفته شد، نتیجه این مطالعه تحلیلی بزرگ این بود که استفاده از ماسک (حتی ماسک جراحی) به مقدار قابل توجهی، ریسک بروز عفونت کرونا را کاهش میدهد. استفاده از ماسک در این شرایط همهگیری کرونا توصیه میشود. استفاده از ماسکهای پارچهای هنوز مورد تایید نمیباشد. نویسندگان این مطالعه توصیه میکنند که افراد در فضاهای پرخطر از ماسکهای پارچه ای استفاده نکنند. مطالعات بیشتری برای تعیین اثربخشی ماسکهای پارچهای مورد نیاز میباشد.
Pubmed-Efficacy-of-face-masks-against-respiratory-infectious-diseases-a-systematic-review-and-network-analysis-of-randomized-controlled-trials
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
اینستاگرام تلگرام لینکدین آپارات توییتر فیسبوک یوتیوب