پیشگیری از سکته قلبی؛ چگونه قلبی سالم داشته باشیم؟

پیشگیری از سکته قلبی

Table of Contents

مرگ به دنبال سکته و ایست قلبی ناگوار است. سکته قلبی یک حادثه ناگهانی بوده و متاسفانه تا حدود زیادی به مرگ می‌انجامد. این امر اهمیت پیشگیری از سکته قلبی و مغزی را ضروری می‌کند. پیشگیری از سکته قلبی در جوانان چگونه ممکن است؟ آیا پیشگیری از سکته قلبی در خانه ممکن است؟ در راستای پیشگیری از سکته قلبی علائم مهم قلبی کدام است؟ آیا پیشگیری از سکته قلبی در خواب ممکن است؟ آیا آمپول جلوگیری از سکته قلبی وجود دارد؟ داروی گیاهی برای پیشگیری از سکته قلبی چیست؟ اگر این سوالات ذهن شما را نیز درگیر کرده توجه شما را به ادامه این مطلب جلب می‌کنیم.

پیشگیری از سکته قلبی و سبک زندگی

ایجاد تغییرات در سبک زندگی موثرترین راه برای جلوگیری از حمله قلبی است. برخی از کارهایی که می‌توانید برای جلوگیری از حمله قلبی (و همچنین پیشگیری از سکته مغزی) انجام دهید عبارتند از:

 

آمپول جلوگیری از سکته قلبی

 

داشتن رژیم غذایی سالم

داشتن یک رژیم غذایی ناسالم که سرشار از چربی است، سخت شدن شریان‌ها (آترواسکلروز) را تشدید کرده و خطر بروز علائم بیماری قلبی (از جمله احساس فشار در قفسه‌سینه و درد شانه چپ) و حمله قلبی را افزایش می‌دهد. ادامه مصرف غذاهای پرچرب باعث ایجاد پلاک‌های چربی بیشتر در رگ‌ها می‌شود. این به این دلیل است که غذاهای چرب حاوی نوعی کلسترول ناسالم هستند. دو نوع اصلی کلسترول وجود دارد:

  •       لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL): این لیپوپروتئین عمدتا از چربی به اضافه مقدار کمی پروتئین تشکیل شده است. این نوع کلسترول می‌تواند شریان‌ها را مسدود کند، بنابراین اغلب به عنوان “کلسترول بد” شناخته می‌شود.
  •       لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) این لیپوپروتئین از پروتئین به اضافه مقدار کمی چربی تشکیل شده است. این نوع کلسترول می‌تواند رسوبات شریان‌ها را کاهش دهد، بنابراین اغلب به عنوان “کلسترول خوب” شناخته می‌شود.

همچنین دو نوع چربی وجود دارد، چربی اشباع و غیراشباع. از مصرف غذاهای حاوی سطوح بالای چربی اشباع خودداری کنید، زیرا این غذاها سطح کلسترول LDL را در خون افزایش می‌دهند. غذاهای سرشار از چربی اشباع عبارتند از:

  •       شیرینی‌جات
  •       غذاهای سرخ شده
  •       سوسیس و برش‌های چرب گوشت
  •       کره
  •       خامه
  •       پنیر چرب
  •       کیک و بیسکویت

رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای کاهش خطر قلبی‌عروقی توصیه می‌شود. این رژیم شامل خوردن مقادیر بیشتر نان سبوس‌دار، برنج و ماکارونی، و میوه، سبزیجات، ماهی و مقادیر کمتر گوشت است. همچنین توصیه می‌شود در راستای پیشگیری از سکته قلبی کره و پنیر چرب را با محصولات مبتنی بر روغن گیاهی مانند روغن زیتون جایگزین کنید. ماهی های روغنی مانند شاه ماهی، ساردین و سالمون می‌توانند بخشی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای را تشکیل دهند، اما برای جلوگیری از سکته قلبی نیازی به خوردن این نوع ماهی‌ها نیست. همچنین، مصرف مکمل‌های اسید چرب امگا ۳ یا خوردن غذاهای غنی شده با اسیدهای چرب امگا۳، لزوما به پیشگیری از حمله قلبی کمکی نمی‌کند. هرگز بدون مشورت با پزشک عمومی مکمل غذایی مصرف نکنید.

 

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان بیماری‌های قلب و عروق در دکترنکست

 

ترک سیگار

سیگار یک عامل خطر اصلی برای سکته قلبی است زیرا باعث تصلب شرایین و افزایش فشار خون می‌شود. پزشک عمومی می‌تواند شما را به یک سرویس محلی ترک سیگار ارجاع دهد. این مراکز در مورد بهترین راه‌های ترک سیگار، پشتیبانی و مشاوره ارائه می‌کنند. اگر به ترک سیگار متعهد هستید اما نمی‌خواهید به یک مرکز ترک سیگار ارجاع داده شوید، پزشک عمومی باید درمان را برای کمک به علائم ترکی که ممکن است تجربه کنید، تجویز کند.

تنظیم فشار خون

فشار خون بالا می تواند فشار اضافی بر شریان‌ها و قلب وارد کرده و خطر حمله قلبی را افزایش دهد. فشار خون بالا اغلب با خوردن یک رژیم غذایی سالم، تعدیل مصرف الکل، حفظ وزن مناسب و انجام ورزش منظم کاهش می‌یابد. در مواردی که فشار خون با اصلاحات سبک زندگی کنترل نشد، مصرف دارو برای کنترل آن ضروری است.

داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل در صورت داشتن فشار خون بالا نیز ضروری است. علاوه بر این، میزان نمک موجود در غذا را باید کاهش دهید. نمک فشار خون را بالا می‌برد. هر چه نمک بیشتری بخورید، فشار خون شما بالاتر می‌رود. شما باید کمتر از ۶ گرم نمک در روز (۲.۴ گرم سدیم) بخورید، یعنی حدود یک قاشق چایخوری.

تحقیقات نشان می‌دهد که داشتن یک رژیم غذایی کم‌چرب و حاوی فیبر بالا مانند برنج سبوس دار، نان، ماکارونی و مقدار زیادی میوه و سبزیجات، به کاهش فشار خون کمک می‌کند. میوه‌ها و سبزیجات همچنین حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی حیاتی هستند و به حفظ سلامت بدن کمک می‌کنند. شما باید روزانه ۵ وعده میوه و سبزیجات مصرف کنید.

ترک الکل

برای مشاوره در مورد نوشیدن الکل با پزشک خود صحبت کنید اگر:

  •       اخیراً جراحی قلب داشته‌اید
  •       در حال مصرف داروهای خاصی برای قلب خود هستید (برای مثال مصرف داروی وارفارین)
  •       یک بیماری قلبی مانند آریتمی دارید

اگر الکل مصرف می‌کنید، از حد توصیه شده تجاوز نکنید. پیشروی مداوم از حد مجاز الکل توصیه شده، فشار خون و سطح کلسترول را افزایش داده و خطر حمله قلبی را بالا می‌برد. از مصرف زیاد مشروبات الکلی به صورت نوشیدن الکل با حجم بالا در مدت زمان کوتاه یا نوشیدن الکل برای مست شدن خودداری کنید. مصرف زیاد الکل می‌تواند باعث افزایش ناگهانی و شدید فشار خون شود که ممکن است بالقوه خطرناک باشد. اگر تعدیل نوشیدن برایتان دشوار است، با پزشک خود تماس بگیرید. خدمات مشاوره و داروها می‌توانند در ترک یا کاهش مصرف الکل کمک کنند.

داشتن وزن متعادل

اضافه وزن قلب را مجبور می‌کند تا برای پمپاژ خون در بدن سخت‌تر کار کند. این امر می‌تواند فشار خون را افزایش دهد. شاخص توده بدنی نشان می‌دهد که آیا وزن مناسبی نسبت به قد خود دارید یا خیر. اگر نیاز به کاهش وزن دارید، به یاد داشته باشید که از دست دادن تنها چند کیلوگرم تاثیر مثبتی بر فشار خون و سلامت شما خواهد داشت.

فعالیت بدنی منظم 

فعال بودن و انجام ورزش منظم با حفظ سلامت قلب‌ و ‌عروق خونی، فشار خون را کاهش می‌دهد. ورزش منظم همچنین می‌تواند به کاهش وزن کمک کرده که این امر به کاهش فشار خون کمک می‌کند. فعالیت‌های سبک مانند پیاده‌روی، شنا و دوچرخه‌سواری توصیه می‌شود. فعالیت‌های شدیدتر، مانند بازی فوتبال و اسکواش، ممکن است برای شما مناسب نباشد. با پزشک خود در مورد نوع فعالیت مناسب مشورت کنید.

 

پیشگیری از سکته قلبی در خواب

 

جمع بندی

حوادث قلبی‌عروقی شایع‌ترین علت مرگ در سراسر جهان است. سکته قلبی حادثه‌ای ناگوار و غیرمنتظره است. این امر باعث شده است اهمیت پیشگیری از حوادث قلبی‌عروقی بیش از پیش برجسته شود. سلامت قلبی انسان تحت تاثیر عوامل مختلفی است و سبک زندگی در سلامت قلبی و پیشگیری از سکته قلبی بسیار اهمیت دارد. از جمله عوامل مهم قابل اصلاح در سبک زندگی عبارتند از:

  •       مصرف سیگار
  •       مصرف الکل
  •       فعالیت بدنی
  •       رژیم غذایی کم‌چرب و کم‌نمک
  •       تعادل وزن بدن

با اصلاح سبک زندگی و انجام چکاپ قلب و بررسی‌های منظم قلبی می‌توان از بروز سکته قلبی تا حدود خوبی پیشگیری کرد. دریافت ویزیت متخصص قلب آنلاین می‌تواند کمک‌کننده باشد.

منابع

mayoclinic

سوالات متداول

چگونه از سکته قلبی پیشگیری کنیم؟

همه عوامل مرتبط با سکته قلبی قابل تغییر نیستند. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که پیشگیری قطعی از این حادثه ممکن باشد. با این حال می‌توان با اقداماتی از قبیل اصلاح سبک زندگی ریسک سکته قلبی را کاهش داد.

برای جلوگیری از سکته قلبی چه قرصی بخوریم؟

به طور کلی مصرف خودسرانه دارو با هدف جلوگیری از حادثه قلبی توصیه نمی‌شود. با این حال برخی افراد ممکن است به دستور پزشک داروهای ضد انعقاد را برای جلوگیری از گرفتگی‌های عروقی مصرف کنند.

برای جلوگیری از سکته قلبی چه بخوریم؟

داشتن یک رژیم غذایی سالم، کم‌چرب، کم‌نمک و حاوی فیبر بالا می‌تواند در کاهش خطر عوارض قلبی‌عروقی کمک‌کننده باشد.

هنگام سکته قلبی چه کنیم؟

اگر فکر می‌کنید در حال تجربه سکته قلبی هستید، سریعا اطرافیان خود را با خبر کنید. با اورژانس تماس بگیرید و درخواست کمک کنید. از آنجایی که وضعیت شما ممکن است بدتر شود، خودتان به هیچ وجه رانندگی نکنید.
اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر