Search
Search

رژیم کتو و لاغری سریع

رژیم کتو

Table of Contents

تناسب اندام خواسته‌ای است که بعضی از افراد تا مدت‌ها به آن نمی‌رسند؛ چراکه روند سختی است که به تلاش زیادی نیاز دارد. زمانی‌که حرف از رژیم غذایی می‌شود، خیلی از افراد نگران می‌شوند که نکند این برنامه‌ها باعث آسیب‌رسیدن به بدنشان شود. به همین خاطر، از انجام آن واهمه دارند. رژیم کتو از جمله این رژیم‌های محبوب است که افراد زیادی با کمک‌گرفتن از آن، به خواسته خود رسیده‌اند.

ادامه این مطلب از دکترنکست را بخوانید تا متوجه شوید که منظور از این رژیم چیست. همین‌طور، برایتان خواهیم گفت که عمل به این سبک غذایی چه فوایدی دارد و مضرات آن چیست؛ بنابراین اگر به فکر امتحان کردن این رژیم هستید، حتما این مقاله را تا آخر بخوانید.

رژیم کتو چیست؟

کتو (Keto) نوعی رژیم است که عملکرد خوبی برای تناسب اندام و به‌دست‌آوردن سلامتی دارد. در این رژیم غذایی مقدار کربوهیدراتی را که در طول روز نیاز دارید، کم می‌کنید. به جای این منبع کالری، از چربی‌ها کمک می‌گیرید تا وزن‌تان را کم کنید. این عمل باعث می‌شود که بدن در حالت کتوز قرار بگیرد و از چربی‌ها برای تبدیل‌شدن به کتون در کبد استفاده شود. در نتیجه، چربی به میزان بیشتری می‌سوزد و در رژیم کتوژنیک انرژی بدن از این بخش تامین می‌شود.

 

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصص تغذیه در دکترنکست

 

رژیم لاغری کتو انواع مختلفی دارد؛ هر کدام از آن‌ها را که انتخاب کنید، بیشترین مقدار کالری دریافتی از غذاهایی است که چربی بالاتری دارند. اندازه پروتئین هم در میانه این رژیم قرار دارد و معمولا بین 20 تا 35 درصد از مقدار کالری روزانه شما را شامل می‌شود. کمترین تعداد کالری را هم از کربوهیدرات‌ها می‌گیرید که 5درصد رژیم کتو است. در کل، روزانه 20 تا 50 گرم از کربودهیدرات‌ها استفاده می‌کنید و بعد از مدتی، بدن دیگر مانند سابق از کربوهیدرات‌ها برای تامین انرژی استفاده نمی‌کند.

در رژیم کتو چی بخوریم؟

بخش اعظم رژیم به چربی‌ها اختصاص دارد. شما در رژیم غذایی کتو از مواد غذایی استفاده می‌کنید که این هدف را برآورده می‌کند. منابع گوشتی و برخی از لبنیات از جمله مواردی هستند که در این مدل رژیم شما بیشتر دیده می‌شود. در ادامه، چند نمونه از غذایی را نام می‌بریم که از جمله موادی هستند که شما می‌توانید در برنامه غذایی رژیم کتو خود بگنجانید:

  •   پنیر
  •   ماهی
  •   تخم مرغ
  •   انواع گوشت
  •   کره و خامه
  •   آجیل و دانه
  •   روغن‌های سالم
  •   سبزیجات کم‌کربوهیدرات

در مقابل خوراکی‌های مفید، بهتر است که نمونه رژیم کتو شما بعضی از خوراکی‌ها را نداشته باشد. این کار کمک‌تان می‌کند که تجربه بهتری داشته ‌باشید. نوشیدنی‌های با قند مصنوعی مانند نوشابه و آبمیوه‌ها از جمله این موارد هستند. علاوه‌بر آن‌ها، خوراکی‌هایی که نشاسته فراوانی دارند، مانند برنج و ماکارونی هم باید در این رژیم مصرف محدودی داشته‌ باشند؛ اما از آن‌جایی‌که این کار ممکن است به بدنتان آسیب برساند، با نظر پزشک تصمیم بگیرید از هر کدام چقدر استفاده کنید. برای این کار می‌توانید با دکتر تغذیه دکترنکست در ارتباط باشید که کاملا با توجه به شرایط خودتان بهترین نمونه رژیم کتو برایتان در نظر گرفته شود.

 

نمونه رژیم کتو

 

رژیم کتو و فواید و مضرات آن

زمانی‌که رژیم کتو را شروع می‌کنید، معمولا هدف اول کاهش وزن و تناسب اندام است؛ اما این سبک غذایی علاوه‌بر این‌که شما را به این خواسته می‌رساند، کمک‌تان می‌کند که از شر بیماری‌ها و مشکلاتی که برای سلامت‌تان پیش آمده است، رها شوید. با انجام این رژیم دیگر بدن‌تان مانند سابق گلوکز تولید نمی‌کند. بعضی از فوایدی که این رژیم به شما هدیه می‌دهد، در ادامه نام می‌بریم تا این معجزه‌ها را بیشتر بشناسید:

  •   مبارزه با آلزایمر
  •   جلوگیری از سرطان
  •   کاهش فشار و قند خون
  •   کاهش تشنج در کودکان و صرع
  •   پایین‌آورنده احتمال بیماری قلبی
  •   کاهش وزن و چربی‌های اضافه بدن
  •   جلوگیری از سندروم تخمدان پلی‌کیستیک

در کنار فایده‌هایی که این رژیم غذایی دارد، به سبک غذایی آن ایراداتی هم وارد است. اولین مشکلی که ممکن است بعد از شروع این رژیم با آن درگیر شوید، آنفولانزای کتو است. از آن‌جایی که مقدار و نوع منابع غذایی‌تان تغییر می‌کند، ممکن است که بدن‌تان دچار شوک شود. در این زمان ممکن است احساس سردرد، سرگیجه، تهوع و یبوست داشته ‌باشید. معمولا این عارضه بعد از دو هفته یا کمی بیشتر رفع می‌شود و دیگر از آن خبری نیست؛ اما بدانید که ممکن است شما با شروع این رژیم دچار آن شوید.

علاوه‌بر آنفولانزا، کلیه‌های شما هم با این رژیم تحت ‌تاثیر قرار می‌گیرند؛ چراکه بخش زیادی از منابع غذایی شما از گوشت، تخم مرغ و پنیر تامین می‌شود. زمانی‌که مقدار این منابع غذایی در رژیم زیاد شود، کلیه‌های شما ممکن است که سنگ تولید کنند و خون و ادرارتان نسبت به قبل اسید بیشتری داشته ‌باشد.

‌با استفاده از این رژیم غذایی در قسمت گوارش شما هم تغییراتی رخ می‌دهد که تغییر مثبتی نیستند. از آن‌جایی‌که منابع کربوهیدرات شما به اندازه قبل نیست و محدود است، تامین فیبر بدن‌تان سخت‌تر می‌شود. همین موضوع روی باکتری‌های روده اثر منفی می‌گذارد و باعث مشکل در عملکرد سیستم گوارشی شما می‌شود. بهتر است از دانه‌های کتان و چیا، بروکلی و سبزیجات برگ‌دار استفاده کنید تا از رژیم غذایی ناسالم دوری کنید.

 

رژیم کتو و فواید و مضرات آن

 

جمع بندی

در این مقاله دکترنکست در مورد رژیم کتو صحبت کردیم. برایتان گفتیم که این برنامه غذایی چه فایده‌ای برای بدن‌تان دارد و کدام منابع غذایی را در این رژیم استفاده کنید. اگر شما تجربه این رژیم را دارید و با آن به نتیجه‌ای که می‌خواستید، رسیده‌اید، حتماً با ما و دوستان دیگری که علاقه‌مند به این نوع رژیم هستند، به ‌اشتراک بگذارید.

منابع:

 

webmd

healthline1

everydayhealth

healthline2

 

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

نگهداری ماهی قرمز
نگهداری ماهی قرمز: آری یا خیر؟

نگهداری ماهی قرمز: آیا ایمن است؟ سفره هفت‌سین و ماهی قرمز درون آن از سنت‌های دیرینه و مشهور عید نوروز

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر