افرادی که به عفونت کرونا مبتلا میشوند، بعد از بهبودی عوارض متعددی را تجربه خواهند کرد. برخی از این عوارض به سرعت از بین رفته و برخی از آنها، تا مدتها به همراه بیمار خواهند بود. برخی از این عوارض میتوانند کیفیت زندگی بیمار را کاهش دهند. تا بهحال، مطالعهای که این عوارض را به طور طولانی مدت مورد ارزیابی قرار دهد، انجام نشده است. بنابراین عوارض طولانی مدت بیماری و تاثیرات آنها بر روی زندگی افراد، نامشخص است. یک مطالعه در این زمینه انجام شده که هدف آن بررسی عوارض طولانی مدت عفونت کرونا میباشد. این عوارض، 6 و 12 ماه بعد از ترخیص از بیمارستان مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است.
روش انجام مطالعه
شرکتکنندگان این مطالعه کسانی بودند که به دنبال عفونت کرونا در بیمارستانی در ووهان چین بستری شده و سپس بهبود یافتهاند. این افراد کسانی بودند که بین ماه ژانویه و مه سال 2020 به این بیمارستان مراجعه کرده بودند. این افراد، 6 ماه و سپس 12 ماه بعد از ترخیص جهت بررسی به پزشک مراجعه کردند. در هر نوبت ویزیت، معاینات فیزیکی انجام شده و پرسشنامههای متعددی توسط بیماران تکمیل میشد.
نتایج مطالعه
1276 بیمار در این مطالعه شرکت کردند. از این تعداد 681 نفر مرد بودند. متوسط سن بیماران شرکتکننده در این مطالعه59 سال بود. برخی از شرکتکنندگان در ماه 6ام بعد از بستری همچنان از برخی از علائم خاص رنج میبردند. شدت این علائم در ماه 12ام به وضوح کاهش پیدا کرد. از طرف دیگر، افرادی که در ماه 6ام از بستری تنگی نفس داشتند، دچار تشدید خفیف تنگی نفس در ماه 12ام شده بودند. همچنین این مطالعه نشان داد که افسردگی و اضطراب در ماه 12ام بیشتر از ماه 6ام بود. توانایی فعالیت فیزیکی افراد در این مطالعه با روش 6MW مورد بررسی قرار گرفت. در این روش بیمار به مدت 6 دقیقه فعالیت سبک انجام میدهد و توانمندی وی در انجام این فرایند مورد ارزیابی قرار میگیرد. این مطالعه بیان کر د که تفاوتی بین نتایج 6MW بیماران در ماه 6ام و 12ام وجود نداشت. 88% بیمارانی که قبل از ابتلا به کرونا استخدام شده بودند، بعد از 12 ماه به شغل خود بازگشتند. در مقایسه با آقایان، خانمها به میزان بیشتری از خستگی، ضعف عضلانی، اضطراب و افسردگی رنج میبردند.
نتیجهگیری مطالعه
این مطالعه نشان داد افرادی که به علت ابتلا به عفونت کرونا در بیمارستان بستری می شوند، تا 1 سال بعد از ترخیص، به میزان قابل توجهی به شرایط روتین شغلی و زندگی خود بازمیگردند. ولی قابل ذکر است که 1 سال بعد از بهبود کامل از این عفونت، همچنان کیفیت زندگی و عملکرد این بیماران نسبت به جمعیت نرمال جامعه ضعیفتر خواهد بود.
The Lancet-1-year outcomes in hospital survivors with COVID-19: a longitudinal cohort study
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
اینستاگرام تلگرام لینکدین آپارات توییتر فیسبوک یوتیوب