مجله سلامت دکترنکست

لیزر درمانی برای بواسیر، شقاق، آبسه و فیستول مقعدی

لیزر درمانی برای بواسیر، شقاق، آبسه و فیستول مقعدی

فهرست مطالب

بیماری‌های نشیمنگاهی از جمله عارضه‌هایی هستند که در ناحیه مقعد به وجود می‌آیند و می‌توانند برای افراد مشکلات بسیاری را ایجاد کنند. یکی از روش‌های بسیار مؤثر جهت مداوای بیماری‌های نشیمنگاهی لیزردرمانی است که امروزه به عنوان بهترین روش درمان بیماری‌های نشیمنگاهی نیز از آن نام برده می‌شود. در این مقاله به اینکه چرا درمان با لیزر از اهمیت بالایی برخوردار است و از آن به عنوان روشی مؤثر و بدون بازگشت جهت درمان بواسیر، شقاق، آبسه و فیستول مقعدی یاد می‌شود به شکل کامل خواهیم پرداخت.

چرا درمان با لیزر؟ 

یکی از دغدغه‌هایی که بیماران پس از ابتلا به بیماری‌های نشیمنگاهی دارند روش درمان آنها است. در بسیاری موارد برای درمان بیماری به روش‌های همچون جراحی یا لیزر نیاز است. در گذشته درمان بیماری‌های نشیمنگاهی با روش جراحی انجام می‌شده که با درد و خونریزی، دوره نقاهت طولانی و نیاز به بیهوشی و بستری شبانه در بیمارستان همراه بوده است. ورود روش‌های مدرن‌تر همچون لیزردرمانی در بسیاری موارد کمک کرده تا این روش درمانی جایگزین روش جراحی بشود.

از این روش درمانی به عنوان یک روش کم تهاجمی نام برده می‌شود چرا که می‌تواند بدون کمترین عوارض انواع بیماری‌های نشیمنگاهی را درمان کند. لیزردرمانی روشی بدون درد و خونریزی است زیرا می‌تواند در حین مداوای بیماری به ترمیم بافت آسیب‌دیده بپردازد و به این ترتیب مشکلاتی همچون درد و خونریزی پس از جراحی را از بین ببرد. از طرفی لیزردرمانی در مدت زمان کوتاهی بدون نیاز به بیهوشی و یا بستری شبانه انجام می‌شود که این نکته نیز می‌تواند برای افرادی که از لحاظ زمانی دچار مشکل هستند یک مزیت به شمار رود.

هزینه‌های لیزردرمانی نسبت به جراحی‌های بیمارستانی بسیار کمتر است و این ویژگی نیز باعث می‌شود لیزردرمانی روشی محبوب برای مداوای عارضه‌های نشیمنگاهی باشد. از دیگر دلایلی که باعث می‌شود درمان با لیزر امروزه بسیار مرسوم باشد عدم بازگشت بیماری پس از لیزردرمانی است که خیال بیماران را بابت این مسئله نیز آسوده می‌کند.

تمام موارد گفته شده باعث می‌شوند که لیزردرمانی به عنوان یک روش مؤثر و کم عارضه توسط پزشکان جهت درمان بیماری‌های نشیمنگاهی توصیه شود.

انواع بیماری‌های نشیمنگاهی قابل درمان با لیزر

بسیاری از بیماری‌های نشیمنگاهی قابل درمان با لیزر هستند. آشنایی با این بیماری‌ها کمک می‌کند تا افراد در صورت ابتلا به آنها به لیزردرمانی به عنوان یک روش مؤثر جهت مداوا فکر کنند. از جمله بیماری‌های نشیمنگاهی قابل درمان با لیزر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بواسیر (هموروئید)

بیماری بواسیر یا هموروئید یکی از بیماری‌های بسیار شایع نشیمنگاهی به شمار می‌رود. بر اثر این بیماری رگ‌های ناحیه مقعد یا پایین رکتوم (راست‌روده) متورم می‌شوند و شکلی شبیه به رگ‌های واریسی پا پیدا می‌کنند. بواسیر یا هموروئید به دو شکل داخلی و خارجی به وجود می‌آید و با علائمی همچون خارش، سوزش در ناحیه مقعد، درد و خونریزی در هنگام اجابت مزاج همراه است.

بواسیر داخلی در داخل رکتوم و بخش انتهایی آن ایجاد می‌شود که به طور معمولی بدون درد و خونریزی است. بواسیر خارجی در خارج از دهانه مقعد شکل می‌گیرد و می‌تواند بسیار دردناک باشد. برخی مواقع بواسیر می‌تواند به دو شکل داخلی و خارجی بیمار را درگیر کند.

این بیماری به کمک روش لیزر قابل درمان است و می‌تواند در سریع‌ترین زمان ممکن مداوا شود.

شقاق (فیشر)

یکی دیگر از بیماری‌های ناحیه نشیمنگاهی که بسیاری از افراد را درگیر می‌کند شقاق یا همان فیشر مقعدی (Anal Fissure) نام دارد.

بر اثر این بیماری یک برش یا پارگی کوچک در پوشش مقعد به وجود می‌آید. این شکاف می‌تواند درد شدید و خونریزی‌هایی به رنگ قرمز روشن را در حین و پس از عمل دفع به همراه داشته باشد.

شقاق به دو دسته زیر تقسیم می‌شود:

  • شقاق حاد مقعدی: شقاق حاد زمانی به این بیماری اطلاق می‌شود که برای اولین بار این بیماری در بدن فرد ظاهر می‌شود ومی‌توان با مراقبت‌های خانگی و برخی داروها این بیماری را درمان کرد.
  • شقاق مزمن: زمانی که بیماری شقاق حاد به حال خود رها شود و درمانی برای مداوای بیماری صورت نگیرد شقاق وارد مرحله مزمن می‌شود و نیاز به درمان‌های جدی‌تری دارد.یکی از درمان‌های بیماری شقاق در مرحله مزمن لیزردرمانی است که با توجه به وضعیت بیمار توسط پزشک پیشنهاد می‌شود.

آبسه مقعدی

آبسه مقعدی به یک حفره پر از چرک و عفونت در نزدیکی مقعد گفته می‌شود که آن را با نام «آبسه پری آنال» نیز می‌شناسند. دلایل مختلفی می‌توانند باعث ایجاد آبسه مقعدی شوند که از آن جمله می‌توان به بسته شدن دهانه غدد ناحیه مقعد، باکتری‌هایی مثل اشرشیاکولی و استافیلوکوک و عفونت‌های قارچی اشاره کرد.

این بیماری باعث احساس درد، ورم و در موارد خاص تب در بدن می‌شود و نیازمند درمان فوری است. عدم درمان این بیماری می‌تواند عامل بروز بیماری‌هایی همچون فیستول مقعدی باشد و به همین دلیل باید به درمان آن توجه کرد.

درمان این عارضه نشیمنگاهی با کمک روش لیزردرمانی امکان‌پذیر است که می‌تواند برای همیشه این بیماری را مداوا کند.

فیستول مقعدی

فیستول مقعدی در ناحیه مقعد به وجود می‌آید و باعث اتصال پوست نزدیک مقعد و بخشی از دیواره قسمت انتهایی روده بزرگ (راست‌روده یا رکتوم) از طریق یک کانال می‌گردد. فیستول مقعدی در انواع مختلفی ممکن است در این ناحیه به وجود آید و با علائمی همچون خروج ترشحات چرک‌آلود بدبو، درد و التهاب همراه است. درمان بیماری فیستول از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا عدم درمان می‌تواند باعث گسترده‌تر شدن بیماری و پیچیده‌تر شدن روند درمان گردد.

یکی از درمان‌های بیماری فیستول مقعدی درمان با لیزر است که می‌تواند این بیماری را به بهترین شکل ممکن برای همیشه درمان کند.

زگیل مقعدی

زگیل مقعدی به یک بیماری یا نوعی ضایعات خوش‌خیم در ناحیه مقعد گفته می‌شود که ناشی از ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV است. این بیماری را به نام «کندیلوم مقعدی» نیز می‌شناسند که در ابتدا به شکل لکه‌های قهوه‌ای کوچک قابل لمس بروز پیدا می‌کند. با ادامه روند ابتلا این زگیل‌ها می‌توانند بزرگ شده و ناحیه مقعد را بپوشانند.

زگیل مقعدی در بسیاری از بیماران درد و ناراحتی به همراه ندارد و همین مسئله باعث می‌شود که بیمار تا مدت‌ها از ابتلا به این بیماری بی‌اطلاع باشد. با پیشرفت بیماری ممکن است برخی از بیماران علائمی همچون خارش، خونریزی، ترشحات مخاطی و احساس یک توده یا برآمدگی در ناحیه مقعد داشته باشند.

یکی از روش‌های درمان مؤثر زگیل تناسلی روش لیزردرمانی است که می‌تواند این بیماری را برای همیشه از بین ببرد.

مزایای درمان بیماری‌های مقعدی با لیزر چیست؟

روش لیزردرمانی بیماری‌های مقعدی امروزه در بسیاری از مراکز درمانی استفاده می‌شود. این روش درمانی یکی از روش‌های محبوب برای درمان بیماری‌های نظیر بواسیر، شقاق، آبسه و فیستول مقعدی به شمار می‌رود و علت آن به موارد متعددی باز می‌گردد. از جمله دلایلی که باعث می‌شوند درمان با لیزر از محبوبیت بالایی در نزد پزشکان و بیماران برخوردار باشد موارد زیر هستند:

  • بدون درد و خونریزی بودن
  • عدم نیاز به بیهوشی کامل
  • عدم نیاز به بستری در بیمارستان
  • بدون ایجاد جای زخم در محل مداوا شده
  • کاهش تورم بافت پس از عمل با لیزر
  • کاهش احتمال بازگشت بیماری پس از لیزر درمانی
  • عدم انتقال عفونت‌هایی مانند ایدز و هپاتیت
  • عدم نیاز به تعویض پانسمان‌های روزانه پس از لیزر
  • بدون نیاز به دوره نقاهت و استراحت
  • درمان بیماری در سریع‌ترین زمان ممکن

مزایایی که از آنها نام برده شد از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شوند لیزردرمانی بیماری‌های نشیمنگاهی امروزه توسط بسیاری پزشکان پیشنهاد شود.

درمان با لیزر چگونه است و چقدر طول می‌کشد؟

درمان با لیزر بیماری‌های نشیمنگاهی با دستگاه لیزر CO2 انجام می‌شود. در این روش درمانی با توجه به نوع بیماری ناحیه آسیب‌دیده تحت درمان با لیزر قرار می‌گیرد و بیمار می‌تواند بدون درد و خونریزی به خانه بازگردد. درمان با لیزر با توجه به نوع بیماری می‌تواند متفاوت باشد اما به طور معمول چیزی در حدود ۳۰ دقیقه به طول می‌انجامد. این زمان می‌تواند با توجه به شدت بیماری کمتر یا بیشتر شود.

عوارض و دوران نقاهت پس از درمان با لیزر چقدر است؟

یکی دیگر از موارد بسیار مهم در مورد لیزردرمانی بیماری‌های نشیمنگاهی آگاهی از عوارض و دوران نقاهت پس از درمان با لیزر است. لیزردرمانی برخلاف روش جراحی که نیاز به یک دوره نقاهت 6 تا ۸ هفته‌ای دارد، نیاز به دوران نقاهت خاصی ندارد و بیمار می‌تواند پس از یک استراحت کوتاه فعالیت‌های روزمره خود را از سر گیرد.

در این دوران نقاهت کوتاه مدت ممکن است بیماران احساس سوزش خفیفی را در ناحیه لیزر شده تجربه کنند که این مسئله کاملاً طبیعی است. درد و خونریزی در دوران نقاهت لیزردرمانی وجود ندارد و همین مسئله باعث می‌شود بیمار به شکل ساده‌تری دوره پس از درمان را طی کند.

نکته مهم در دوره نقاهت پس از لیزردرمانی بیماری‌های نشیمنگاهی مراقبت‌های دوران نقاهت است تا فشار کمتری به محل درمان وارد شود. از جمله این مراقبت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف مایعات بیشتر
  • استفاده از یک رژیم غذایی پر فیبر
  • استفاده از ملین‌ها به تجویز پزشک
  • جلوگیری از یبوست
  • داشتن تحرک و فعالیت بدنی روزانه
  • خودداری از نشستن‌های طولانی مدت برای اجابت مزاج
  • عدم تحریک ناحیه مقعد
  • توجه به بهداشت ناحیه مقعد

با رعایت نکات گفته شده احتمال فشار به ناحیه مقعد و مشکلاتی نظیر بازگشت بیماری به صفر می‌رسد.

روش لیزردرمانی به دلیل نداشتن عوارض و دوران نقاهت خاص روشی محبوب است و همین مسئله باعث می‌شود بسیاری از افراد به سراغ این روش درمانی بروند.

دریافت مشاوره رایگان از فوق‌تخصصان کولورکتال

از آنجایی که بیماری‌های مقعدی مانند بواسیر، شقاق، فیستول، آبسه و زگیل مقعدی در صورت پیشرفت می‌توانند زندگی روزانه فرد را دچار اختلال کنند درمان آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. جهت درمان این بیماری‌ها بیماران باید به فوق‌تخصصان کولورکتال مراجعه کنند. این پزشکان در زمینه بیماری‌های مقعد و روده بزرگ تخصص خود را به دست آورده‌اند و همین مسئله کمک می‌کند به بهترین شکل بتوانند به تشخیص انواع بیماری‌های مقعدی و درمان آنها بپردازند.

تشخیص نوع بیماری‌های مقعدی و از طرفی انتخاب روش درمانی مؤثر از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل مراجعه به فوق‌تخصصان کولورکتال بسیار اهمیت دارد. هرگونه تشخیص اشتباه و یا انتخاب روش درمانی نامناسب می‌تواند باعث عدم درمان مناسب شود که این مسئله مشکلاتی همچون بازگشت بیماری را در پی دارد.

امروزه در بسیاری از مراکز تخصصی امکان دریافت مشاوره رایگان از فوق‌تخصصان کولورکتال فراهم شده تا افراد بتوانند قدم‌های ابتدایی را برای درمان بیماری خود به شکل ساده‌تری بردارند و درمان مناسب را با کمک پزشک برای بیماری خود انتخاب کنند. در مشاوره رایگان، فوق‌تخصص کولورکتال می‌تواند نوع بیماری و شدت آن را تشخیص دهد و روش مناسبی را برای درمان معرفی نماید تا بیمار بتواند با توجه به وضعیت خود جهت درمان اقدام کند.

سوالات رایج دربارۀ درمان بیماری‌های مقعدی با لیزر

درمان با لیزر معمولاً با درد کمی همراه است و بیماران جهت انجام آن معمولاً نیاز به بی‌حسی موضعی دارند. این روش در مقایسه با روش‌های سنتی جراحی به طور معمول درد و ناراحتی کمتری دارد.

دوره بهبودی بعد از درمان با لیزر معمولاً کوتاه‌تر از جراحی سنتی است و بیماران با یک استراحت کوتاه می‌توانند فعالیت‌های روزانه خود را از سر گیرند.

درمان با لیزر معمولاً به صورت سرپایی انجام می‌شود و نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد.

عوارض ناشی از درمان با لیزر نادر هستند؛ اما ممکن است شامل خونریزی خفیف، عفونت یا ناراحتی موقتی باشد.

هزینه درمان با لیزر بسته به محل، نوع دستگاه لیزر و تخصص پزشک متفاوت است؛ اما در بسیاری موارد نسبت به جراحی سنتی به‌صرفه‌تر است.

درمان با لیزر باید توسط یک جراح یا پزشک متخصص کولورکتال که دارای تجربه و مهارت در این زمینه است، انجام شود.

نتایج درمان با لیزر معمولاً بلندمدت و مؤثر هستند؛ اما ممکن است نیاز به درمان مجدد در آینده باشد؛ به خصوص اگر عوامل مؤثر در ایجاد بیماری اصلاح نشوند.

 لیزر می‌تواند برای درمان فیستول، آبسه، شقاق مقعدی و سایر بیماری‌های مقعدی استفاده شود.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
جراحی عمومی در دکترنکست

اشتراک‌گذاری مطلب:

نظر شما برای ما ارزشمند است! افکارتان را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *