مجله سلامت دکترنکست

هایپوتیروئیدی در سالمندان چگونه درمان می‌شود؟

هایپوتیروئیدی

فهرست مطالب

هایپوتیروئیدی

هایپوتیروئیدی (کم‌کاری تیروئید) ممکن است علل متعددی داشته باشد. از این علل می‌توان به اختلالات خودایمنی، مسائل ژنتیکی، مصرف بالا و یا کم ید روزانه و اشعه یونیزان اشاره کرد. این بیماری می‌تواند طیف گسترده‌ای از علائم را ایجاد کند. بنابراین تشخیص این بیماری می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. باید توجه داشت که با افزایش سن، احتمال بروز این بیماری افزایش می‌یابد. درمان این اختلال در افراد مسن اهمیت بالایی دارد.

لووتیروکسین در هایپوتیروئید

لووتیروکسین دارویی است که به طور روتین برای درمان هایپوتیروئیدی از آن استفاده می‌شود. استفاده از داروی لووتیروکسین در بیماران مسن می‌تواند بسیار چالش‌برانگیز باشد. اهمیت این مسئله در این است که همه روزه در سرتاسر جهان جمعیت افراد مسن در حال افزایش است و همانطور که پیش‌تر گفته شد، این بیماری به وضوح در افراد مسن دیده می‌شود. افراد مسن نسبت به افراد جوان بیماری‌های همراه زیادی دارند و همین مسئله باعث می‌شود که درمان و تشخیص این بیماری با مشکل رو‌به‌رو شود. برای مثال جمعیت بالایی از افراد مسن به بیماری‌های قلبی و عروقی دچار هستند.

شروع درمان دارویی هایپوتیروئیدی ممکن است برای این دسته از بیماران خطراتی را به همراه داشته باشد. بنابراین پزشک باید تلاش و توجه بیشتری را برای درمان این بیماران در نظر داشته باشد. میزان دوز شروع این دارو و سپس تنظیم دوز نگهدارنده آن از مواردی است که باید در هر بیمار به طور جداگانه سنجیده شود. معمولا با توجه موارد گفته شده این میزان باید نسبت به افراد جوان‌تر کمتر باشد. ولی باید توجه داشت که از طرف دیگر این دارو بعد از مدتی باعث بهبود اثرات قلبی بیماران می‌شود. این چالش‎‌های ذکر شده نباید مانعی برای شروع درمان باشد. متخصص غدد باید در تماس نزدیک با متخصص قلب باشد. ممکن است متخصص قلب با توجه به شرایط قلبی بیمار برای وی روش‌های مختلف درمانی قلب را در نظر بگیرد. این مسئله شرایط را برای درمان با لووتریوکسین راحت‌تر خواهد کرد.

درمان و کنترل هایپوتیروئیدی

درمان و کنترل هایپوتیروئیدی ساب‌کلینیکال (نوعی از این بیماری که یافته‌های آزمایشگاهی مختل بوده ولی هنوز برای بیمار علائمی ایجاد نشده است) دشوارتر از نوع علامت‌دار آن است. همچنین باید در نظر داشت که بسیاری از بیماری‌های همراهی افراد می‌توانند باعث ایجاد هایپوتیروئیدی خفیف شوند. همین موضوع باعث می‌شود که تشخیص و درمان این نوع از هایپوتیروئیدی دشوار باشد.

قبل از شروع درمان باید دلیل وجود این بیماری را مشخص کرد. برای مثال اگر دلیل بروز هایپوتیروئیدی بیمار‌های خودایمنی باشد، درمان آن متفاوت خواهد شد. برخی از محققان اعتقاد دارند که بروز علائم خفیف این بیماری در افراد مسن شاید نیازمند درمان نباشد. علت این است که شاید درمان این دسته از بیماران نتواند مرگ‌و‌میر را کاهش دهد و همچنین نتایج درمان و کیفیت زندگی را بهبود بخشد. یکی دیگر از مسائلی که ممکن است در افراد مسن چالش‌برانگیز باشد، عدم مصرف مرتب این داروها است. این افراد مسن ممکن است داروهای خود را کمتر و یا بیشتر از حد نرمال مصرف کنند. در مطالعه‌ای که در سال 2021 انجام شد به طور مختصر به موارد ذکر شده در این قسمت و همچنین پیشرفت‌های اخیر در این زمینه اشاره کرده است.

PubMed-Levothyroxine Therapy in Elderly Patients With Hypothyroidism

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک‌گذاری مطلب:

نظر شما برای ما ارزشمند است! افکارتان را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *