نکات مصرف قرص لوراتادین

قرص لوراتادین

Table of Contents

قرص لوراتادین که به گروه آنتی‌هیستامین‌ها تعلق دارد، علائم آلرژی مانند قرمزی یا خارش چشم، عطسه، آبریزش، گرفتگی بینی و کهیر را کاهش می‌دهد و درمان می‌کند. نحوه عملکرد این دارو از طریق مسدودکردن هیستامین، ماده‌ای است که طی یک واکنش آلرژیک توسط بدن آزاد می‌شود. لوراتادین معمولا برای انواع آلرژی مانند حساسیت‌های غذایی و واکنش به نیش زنبور هم استفاده می‌شود.

با توجه به اینکه واکنش‌های آلرژیک معمولا در اغلب افراد اتفاق می‌افتند و لوراتادین می‌تواند برای جلوگیری از علائم این واکنش‌ها مفید باشد، خوب است درباره آن اطلاعات داشته باشید. از همین رو، در این مطلب از مجله دکترنکست، قصد داریم به بررسی قرص لوراتادین 10 mg و نکات مصرف آن بپردازیم؛ پس برای آشنایی بیشتر با این دارو، ادامه مطلب را از دست ندهید.

قرص لوراتادین ۱۰ برای چیست؟

اگر برای‌تان سوال است که «قرص لوراتادین برای چی خوبه؟» باید بگوییم که داروها اغلب موارد مصرف متعددی دارند که کاملا به شرایط بیمار و تشخیص پزشک بستگی دارد. در همین راستا، لوراتادین همان‌طور که گفتیم، نوعی آنتی‌هیستامین است که اغلب برای درمان علائمی مانند خارش و قرمزی چشم، آبریزش بینی، عطسه و سایر آلرژی‌ها استفاده می‌شود. گاهی هم ممکن است قرص لوراتادین برای سرماخوردگی و علائم جسمی ناشی از آن به کار رود.

همچنین این دارو گاهی برای تسکین خارش که می‌تواند نشانه بیماری کهیر باشد نیز کاربرد دارد. لازم به ذکر است که لوراتادین از خود کهیر یا برخی واکنش‌های آلرژیک جدی جلوگیری نمی‌کند؛ بنابراین، بهتر است در صورت مواجه با چنین مشکلاتی، حتما به یک پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بدانید: علت خارش واژن

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان بیماری‌های داخلی در دکترنکست

 

عوارض جانبی قرص لوراتادین

مسلما همه داروها مزایا و معایب خاص خود را دارند و پزشک با در‌نظرگرفتن تمام این موارد، دارو را برای بیمار تجویز می‌کند. در ارتباط با لوراتادین، باید گفت که این دارو معمولا عوارض جانبی چندانی ندارد. بروز واکنش آلرژیک بسیار جدی، حین مصرف این دارو نادر است. با‌این‌حال، در صورت مشاهده علائم یک واکنش آلرژیک جدی، مانند خشکی دهان، بثورات پوستی، خارش یا تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، اسهال، مشکلات تنفسی و سردرد، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

معمولا برای مصرف‌کنندگان این دارو، سوال است که آیا قرص لوراتادین خواب آور است یا خیر؟ جالب است بدانید که لوراتادین به‌عنوان یک آنتی‌هیستامین غیر خواب‌آور شناخته می‌شود و در مقایسه با سایر آنتی‌هیستامین‌ها، احساس خواب‌آلودگی کمتری در فرد ایجاد می‌کند. البته لازم به ذکر است که این لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی نیست. ممکن است متوجه اثرات دیگری شوید که مرتبط با این دارو یا حتی بی‌ارتباط با آن باشند. در این صورت بهترین کار، مشورت با یک متخصص داخلی آنلاین است.

عوارض قرص لوراتادین

نکاتی کاربردی برای مصرف قرص لوراتادین

  • برای جلوگیری از تداخلات دارویی، در صورتی که داروی خاصی مصرف می‌کنید یا به چیزی حساسیت دارید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
  • قبل از استفاده از لوراتادین، سابقه پزشکی خود را به داروساز یا پزشک اطلاع دهید. در صورت داشتن شرایط خاص پزشکی مانند بیماری کلیوی و بیماری کبد، به‌هیچ‌وجه خودسرانه دارو را مصرف نکنید.
  • برای مصرف لوراتادین، حتما دستورالعمل‌های همراه با بسته یا توصیه‌های پزشک را به‌خوبی رعایت کنید. عموما بهترین زمان مصرف قرص لوراتادین، هر روز یک عدد در یک ساعت مشخص همراه با غذا یا بدون غذاست.
  • اگر یک نوبت، مصرف دارو را فراموش کردید، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. اگر تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده است، فقط آن دوز را مصرف کنید. از مصرف دوز اضافی خودداری کنید.
  • گاهی به‌اشتباه از لوراتادین برای درمان سرفه های ادامه دار و آسم استفاده می‌شود که صحیح نیست. لوراتادین ممکن است به تسکین برخی علائم آلرژیک آسم مانند خس‌خس سینه کمک کند.

نکات مصرف لوراتادین

جمع‌بندی

واکنش‌های آلرژیک و حساسیت‌ها معمولا برای اغلب افراد پیش می‌آیند که می‌توانند آزاردهنده باشند. یکی از داروهای موثر برای تسکین علائم آلرژی‌ها، لوراتادین است که معمولا عوارض جانبی خاصی هم ندارد. بنابراین در صورت بروز واکنش‌های آلرژیک، می‌توانید از این دارو برای درمان استفاده کنید. در این مطلب، سعی کردیم نکاتی کاربردی درباره مصرف قرص لوراتادین در اختیارتان بگذاریم. اگر در این زمینه سوالی دارید، می‌توانید از متخصصان دکترنکست کمک بگیرید.

منابع:

webmd، medlineplus، clevelandclinic

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر