قرص لوزارتان، عوارض مصرف و تداخلات دارویی

قرص لوزارتان

چه چیزی باعث شده است پزشک برای شما قرص لوزارتان تجویز کند؟ آیا این قرص به کلیه‌های بیمار آسیب وارد می‌کند و کسانی که دیابت دارند، نباید قرص لوزارتان مصرف کنند؟ قرص‌های زیادی برای درمان فشار خون وجود دارد که برخی از آن‌ها نمی‌تواند از کلیه‌های بیماران دیابتی محافظت کند. اما ممکن است در شرایط خاص، باعث نارسایی کلیه شود. این قرص که در دوزهای ۲۵میلی‌گرم، ۵۰میلی‌گرم و… تجویز می‌شود، برای بیماران دیابتی مشکلی ندارد.

قرص‌هایی که در کنترل فشار خون بالا نقش دارند را نباید بدون نسخه پزشک خریداری کرد. پزشک بعد از مشاهده آزمایش خون بیمار، تصمیم می‌گیرد یکی از بهترین داروها را برای بیمار تجویز کند و اگر پزشک معالج شما این دارو را تجویز کرده است، پیشنهاد می‌کنیم در این صفحه از دکترنکست همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری از آن به‌دست آورید.

عوارض قرص لوزارتان

از خطرات قرص لوزارتان و مصرف آن برای کسانی که با بیماری فشار خون بالا دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، سرگیجه و سبکی سر بعد از مصرف اولین دوز است. عوارض‌ این قرص به دو بخش جانبی و جدی تقسیم می‌شوند. برخی از عوارض‌ Losartan به‌صورت موقتی همراه بیمار است و با تکنیک‌های خاص می‌توان شدت آن را کاهش داد. اما عوارض جدی مانند درد شدید در معده، تغییر رنگ پوست و زردشدن سفیدی چشم عوارضی هستند که باید فوری در اختیار پزشک قرار دهید.

عوارض جانبی

عوارض جانبی قرص فشار خون لوزارتان شامل موارد زیر است:

  •   تاری دید
  •   سوزش، خارش، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن
  •   گیجی
  •   تنفس دشوار
  •   سرگیجه
  •   غش‌کردن
  •   ضربان قلب نامنظم
  •   عصبی‌بودن
  •   بی‌حسی یا گزگز در دست‌ها، پاها یا لب‌ها
  •   دل درد
  •   تعریق
  •   خستگی یا حالت ضعف
  •   ضعف یا سنگینی پاها

از هر 100 نفر، بیشتر از یک نفر با عوارض جانبی شایع لوزارتان دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. پزشکان راه مقابله با این عوارض را معرفی کرده‌اند که شما باید آن‌ها را انجام دهید.

  •   سرگیجه: اگر در هنگام ایستادن سرگیجه دارید، باید خیلی آهسته‌تر از جای خود بلند شوید و دست خود را به دیوار یا نرده بگیرید؛
  •   سردرد: مصرف مایعات فراوان و استراحت، در بهبود سردرد شما کارساز است. سردرد باید بعد از 7 روز از بین برود و اگر از بین نرفت، باید این مشکل را با پزشک خود در میان بگذارید؛
  •   حالت تهوع: مصرف غذاهای خاص مانند غذاهای تند در افزایش حالت تهوع تاثیرگذار است. شما می‌توانید قرص را همراه یا بعد از غذا مصرف کنید؛
  •   حالت استفراغ: وعده غذایی ساده در کاهش احتمال استفراغ بیمار تاثیرگذار است. نوشیدن آب در جرعه‌های کوچک هم کمک کننده است؛
  •   اسهال: اگر اسهال دارید یا با مشکلات معده دست‌و‌پنجه نرم می‌کنید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و هیچ دارویی برای اسهال مصرف نکنید؛
  •   درد در عضلات: اگر حالت درد، ضعف یا خستگی عضلانی گرفته‌اید و این حالت ناشی از ورزش یا کار سخت نیست، بهتر است این موضوع را با پزشک در میان بگذارید تا او به کمک دریافت آزمایش خون شما، مشکل را شناسایی کند.

عوارض جانبی جدی

عوارض جانبی جدی قرص لوزارتان به ندرت رخ می‌دهد؛ اما برخی از افراد بعد از مصرف این قرص، با علائم زیر مواجه می‌شوند:

  •   زرد شدن سفیدی چشمان به دلیل مشکلات کبدی
  •   درد شهید معده به دلیل التهاب پانکراس
  •   رنگ پریده‌تر شدن پوست به‌همراه احساس خستگی، ضعف یا سرگیجه
  •   درجه حرارت بالای بدن، گلودرد، نمایان‌شدن لکه‌های بنفش رنگ روی پوست و…
  •   داشتن ضربان قلب نامنظم، احساس ضعف، گرفتی‌های عضلانی به دلیل تغییرات در سطح پتاسیم خون

عوارض قطع قرص لوزارتان

اگر شما از روش های کاهش فشار خون به همراه این قرص استفاده کرده‌اید و فشار خون شما تثبیت شد، نباید مصرف دارو را قطع کنید؛ زیرا فشار خون شما ممکن است دوباره افزایش پیدا کند. داروهای کاهنده فشار خون را معمولا باید تا آخر عمر مصرف کنید. پایین نگه‌داشتن فشار خون باعث می‌شود بدن شما در برابر حمله قلبی یا سکته مغزی محافظت شود. قبل از قطع کردن این دارو، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

 

عوارض قطع قرص لوزارتان

 

تداخلات دارویی با قرص لوزارتان

مسکن و داروهای خاصی با قرص لوزارتان تداخل دارند.

  •   داروهای آلیسکیرن، انالاپریل، کاپتوپریل و لیزینوپریل که برای کاهش فشار خون استفاده می‌شوند
  •   مسکن‌های ایبوپروفن، ناپروکسن، دیکلوفناک و سلکوکسیب
  •   داروها برای جلوگیری از لخته خون و قرص‌های ادرار آور
  •   لیتیوم و داروهای مربوط به درمان نارسایی قلبی مانند اسپیرونولاکتون و…

قرص لوزارتان برای چیست؟

روش‌های زیادی برای کنترل فشار خون وجود دارد که می‌توان به کنترل فشار خون با رژیم غذایی، با دارو و… اشاره کرد.  وظیفه این قرص هم کنترل فشار خون است. این قرص علاوه‌بر درمان فشار خون بالا، برای کمک به محافظت از کلیه از آسیب ناشی از دیابت هم استفاده می‌شود. افرادی که دچار تنگی شریان کلیوی، بیماری مزمن کلیوی و نارسایی احتقانی شدید قلب هستند، نباید از این قرص استفاده کنند. این قرص از داروهای تاثیرگذار در کاهش خطر سکته مغزی است.

 

لوزارتان

 

قرص لوزارتان ۲۵ و ۵۰ برای چیست؟

کاربرد لوزارتان درمان فشار خون بالا و بهبود کار قلب و عروق است. این قرص در دوزهای مختلفی مانند قرص لوزارتان ۵۰ میلی‌گرم و ۲۵میلی‌گرم تولید می‌شود. قرص لوزارتان ۲۵ میلی‌گرم می‌تواند بین 10 تا 12.6 میلی‌متر فشار خون را کاهش دهد.

زمان مصرف قرص لوزارتان ۵۰ میلی‌گرم و ۲۵ میلی‌گرم

بهترین زمان مصرف قرص لوزارتان ۵۰ میلی‌گرم و ۲۵ میلی‌گرم را پزشک مشخص می‌کند؛ اما قرص‌های ۵۰ میلی‌گرم لوزارتان برای بزرگسالان است و معمولا یک‌بار در روز به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود. دوام قرص‌های ۵۰ و ۲۵ میلی‌گرمی لورزان کمتر از 24 ساعت است و ممکن است در شب با افزایش فشار خون مواجه شوید. احتمال دارد پزشک بعد از بررسی شرایط شما، بهترین زمان مصرف قرص لوزارتان ۲۵ یا ۵۰ میلی گرم را برای شما معین کند.

نکات مهم در هنگام مصرف لوزارتان

ممکن است شما ناخواسته فراموش کنید یکی از نوبت‌های دارو را مصرف کنید. اگر چندین ساعت تا زمان بعدی دارو مانده است، یک‌بار قرص را مصرف کنید و دوز بعدی را طبق برنامه جدید مصرف کنید. اگر کمتر از 2 ساعت تا زمان مصرف دارو مانده است، لازم نیست دوز فراموش شده را جبران کنید. توصیه می‌شود بعد از فراموشی مصرف این دارو، دوز را دو برابر نکنید.

مصرف لوزارتان قبل از جراحی

اگر به‌زودی قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرید و نیاز به بیهوشی عمومی دارید، توصیه می‌شود این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. ممنوعیت قرص لوزارتان در زمان عمل جراحی ممکن است توسط پزشک توصیه شود. وقتی شما به پزشک می‌گویید که در حال مصرف قرص مربوط به فشار خون مانند لوزارتان هستید، او به شما می‌گوید که چه مدت باید مصرف این دارو را قطع کنید.

تاثیر لوزارتان بر بارداری

این دارو در پیشگیری از بارداری تاثیر نمی‌گذارد. اگر فشار خون شما بالا است، مصرف قرص‌های ضد بارداری ترکیبی به همراه این دارو ممکن است خطرآفرین باشد و بهتر است لیست داروهایی که مصرف می‌کنید را در اختیار پزشک قرار دهید. در صورتی که شما داروی لوزارتان و قرص‌های ضد بارداری مصرف می‌کنید و با حالتی مانند استفراغ یا اسهال مواجه می‌شوید، ممکن است قرص‌های ضد بارداری کارایی خود را از دست بدهند.

مصرف لوزارتان قبل از رانندگی

وقتی لوزارتان مصرف می‌کنید، ممکن است احساس سرگیجه به شما دست دهد. در این شرایط بهتر است رانندگی نکنید. اگر شرایطی دیگری ندارید و برای بازگشت به محل زندگی خود باید رانندگی کنید، بهتر است این موضوع را به پزشک خود توضیح دهید تا او شرایط شما را بررسی کند.

حذف غذا بعد از مصرف قرص لوزارتان

پتاسیم و نمک نقض‌کننده عملکرد این قرص هستند. وقتی از جایگزین‌های نمک و حتی نمک و در همان روز لوزارتان مصرف می‌کنید، ممکن است سطح پتاسیم خون شما افزایش پیدا کند. در هنگام مصرف قرص فشار خون لوزارتان، باید از مصرف آب گریپ‌فروت، الکل، مکمل‌های پتاسیم، غذاهای پر پتاسیم و… اجتناب کنید.

چه مدت باید از لوزارتان استفاده کرد؟

مصرف این دارو به‌صورت مادام‌العمر بی‌خطر است؛ اما ممکن است کارایی کلیه‌ها را مختل کند. راه‌حل برطرف کردن مشکل در عملکرد کلیه، دادن آزمایش خون به‌صورت منظم است و پزشک شما باید شما را به‌صورت منظم چک‌آپ کند تا سلامتی شما و کلیه‌هایتان به خطر نیفتد.

 

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان بیماری‌های قلب و عروق در دکترنکست

 

جمع بندی

قرص لوزارتان برای کسانی تجویز می‌شود که فشار خون بالایی دارند. این قرص علاوه‌بر کمک در کنترل فشار خون، از کلیه‌های بیماران دیابتی هم محافظت می‌کند. پزشک بعد از بررسی شرایط بیمار، این قرص را تجویز می‌کند و شما نباید سرخود به‌دنبال خرید لوزارتان باشید.

در هفته اول مصرف قرص لوزارتان، ممکن است با عوارضی مانند سردرد، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، درد در عضلات، سرگیجه و… مواجه شوید. اگر این عوارض‌ قطع نشد یا شدت آن کاهش نیافت، باید به متخصص قلب مراجعه کنید تا او وضعیت شما را بررسی کرده و در مورد دوز مصرفی یا نوع دارو تصمیم جدیدی بگیرد. اگر می‌خواهید به متخصص مراجعه کنید، می‌توانید از سایت دکترنکست به بخش متخصص قلب مراجعه کنید و مشکل خود را با پزشکان مورد تایید ما در میان بگذارید تا آن‌ها به بهبود حال شما کمک کنند.

منابع:

mayoclinic

nhs1

nhs2

nhs3

nhs4

webmd

medicines

ahajournals

drugs

healthmatch

ro

goodrx

drugs

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر