Search
Search

عفونت کرونا و عوامل افزایش‌دهنده احتمال مرگ ومیر

Table of Contents

Advertisement

عفونت کرونا هر روزه در سرتاسر دنیا درحال گسترش است. میزان مرگ ومیر ناشی از ابتلا به این عفونت، در همه نقاط جهان، هر روزه در حال افزایش می‌باشد.

علل مختلفی وجود دارند که احتمال مرگ ومیر ناشی از ابتلا به این عفونت را افزایش می‌دهند.  مطالعات مختلفی در این زمینه انجام شده و عوامل متعددی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. مطالعات تحلیلی که در ارزیابی این عوامل انجام شده‌اند، فاکتورهای خطر گوناگونی را ارائه کرده‌اند ولی باید توجه داشت که این مطالعات معمولا حجم نمونه پایینی داشته اند.

یک مطالعه تحلیلی بزرگ در این زمینه انجام شده که 423127 نفر را مورد بررسی قرار داده است. در این مطالعه، به طور خلاصه، تاثیر عواملی از قبیل بیماری همراه، سیگار، چاقی، جنسیت، سن و سطح D-dimer بر روی میزان مرگ ومیر ناشی از عفونت کرونا مورد بررسی قرار گرفته است.

روش انجام مطالعه

این مطالعه که از نوع متاآنالیز و مروری سیستماتیک می‌باشد، 42 مطالعه مختلف که تا 31 آگوست 2020 انجام شده و در آن 423117 نفر شرکت داشتند را مورد بررسی قرار داده است. افرادی که در این مطالعه شرکت داده شدند، ملیت، زبان و کشورهای متفاوتی داشتند. داده‌های بدست آمده از این مطالعات مورد بررسی و آنالیز آماری قرار گرفت.

نتایج مطالعه

این مطالعه نشان داد که عواملی از قبیل سن، جنس، بیماری‌های همراه، سیگار کشیدن، چاقی، بیماری حاد کلیوی و سطح خونی D-dimer، می‌تواند افزایش شدت بیماری و نیاز به مراقب ‌های درمانی پیشرفته را پیشگوی کند. تحلیل نتایج بدست آمده از این مطالعات نشان داد که افزایش سن و بستری شدن در بیمارستان، احتمال مرگ و میر را افزایش می‌دهد. از طرف دیگر، ارتباط قابل توجهی بین جنسیت مرد و سیگار کشیدن و افزایش مرگ ومیر ناشی از ابتلا به عفونت کرونا وجود داشت.

احتمال مرگ ومیر ناشی از عفونت کرونا در بیمارانی که از اختلالاتی از قبیل بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، بیماری قلبی عروقی، دیابت، فشار خون، چاقی، سرطان، اختلالات حاد کلیوی و افزایش سطح خونی D-dimer رنج می‌برند، بیشتر از جمعیت نرمال جامعه است.

نتیجه‌گیری مطالعه

همانطور که قبلا ذکر شد، جنس مذکر، بیماری زمینه‌ای همراه از قبیل بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، بیماری قلبی عروقی، دیابت، فشار خون، چاقی، سرطان، اختلا حاد کلیوی و افزایش سطح خونی D-dimer، سن بالا و سیگاری بودن از عواملی هستند که می‌توانند احتمال مرگ ناشی از کرونا را افزایش دهند. نویسندگان این مطالعه معتقد هستند که اطلاعات حاصل از این مطالعه می‌تواند، در تحقیقات آینده و کنترل و پیشگیری از این عفونت موثر باشند.

Pubmed-Mortality-related risk factors of COVID-19: a systematic review and meta-analysis of 42 studies and 423,117 patients

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر