از کنار گردن درد ساده نگذریم

گردن درد

گردن درد یکی از مشکلات شایع این روزهاست که بسته به علت آن، ممکن است از روزها تا سال‌ها طول بکشد. قرار‌گرفتن در وضعیت نامناسب مانند خم‌شدن روی رایانه یا خم‌شدن روی میز کار، عضلات گردن را تحت فشار قرار می‌دهد و می‌تواند علت درد گردن باشد. البته گاهی هم درد گردن می‌تواند نشانه‌ای از مشکلاتی مانند استرس ذهنی، آرتروز، تنگی نخاع، دیسک کمر، فشار عصبی و تومور باشد.

درد در ناحیه گردن، به‌ندرت می‌تواند نشان از یک مشکل جدی و حاد باشد. با‌این‌حال، اگر با بی‌حسی یا از‌دست‌دادن قدرت در بازوها یا دست‌ها همراه باشد، باید جدی گرفته شود. در این حالت، باید حتما از پزشک کمک بگیرید. ما هم در ادامه، اطلاعات لازم درباره گردن درد، علل و درمان آن را در اختیارتان می‌گذاریم.

علت گردن درد

با توجه به اینکه گردن، وزن سر را تحمل می‌کند، می‌تواند در معرض شرایط و آسیب‌هایی باشد که باعث محدودیت حرکت و درد می‌شود. البته به یاد داشته باشید که علت درد کتف راست و گردن و درد گردن سمت چپ با هم متفاوت است و نیاز به تشخیص و درمان توسط پزشک دارد. برخی از مواردی که علت درد پشت گردن هستند، عبارتند از: 

  • کشیدگی‌های عضلانی: برخی شرایط فیزیکی مداوم، مانند ساعت‌های طولانی خم‌شدن روی رایانه یا تلفن هوشمند، اغلب باعث کشیدگی عضلات می‌شود. این مورد خصوصا می‌تواند باعث گردن درد در کودکان و جوانان شود. حتی چیزهای جزئی، مانند مطالعه در رختخواب، می‌تواند عضلات گردن را تحت فشار قرار دهد.

 

ارتباط سریع و ساده با بهترین
پزشکان بیماری‌های عمومی در دکترنکست

 

  • فرسودگی مفاصل: مانند سایر مفاصل بدن، مفاصل گردن نیز با افزایش سن دچار سایش می‌شوند. در پاسخ به این ساییدگی، بدن اغلب خارهای استخوانی را تشکیل می‌دهد که می‌تواند بر حرکت مفاصل تاثیر بگذارد و باعث درد شود.
  • افزایش سن: همان‌طور که گفتیم، با افزایش سن، ساییدگی و پارگی طبیعی می‌تواند باعث تحلیل‌رفتن قسمت‌هایی از ستون فقرات گردنی و در نتیجه، درد شود. شرایطی مانند آرتروز و تنگی نخاع (تنگ‌شدن فضاهای ستون فقرات) می‌تواند علت درد پشت گردن و شانه باشد. گذشت زمان، استرس و حرکات مکرر، می‌تواند موجب ضعیف‌شدن دیسک‌های ستون فقرات شود و مشکلاتی مانند فتق دیسک را به‌ همراه داشته باشد.
  • استرس و اضطراب: متاسفانه افرادی که در معرض استرس و اضطراب هستند، ممکن است به شیوه‌های مختلف درگیر عوارض جانبی آن شوند. یکی از عوارض جانبی استرس، گردن درد و سردرد است که به‌عنوان گردن درد عصبی شناخته می‌شود.
  • آسیب: تروما و سایر آسیب‌ها می‌تواند به عضلات، رباط‌ها، دیسک‌ها، مفاصل مهره‌ای و ریشه‌های عصبی در نخاع آسیب برساند و منجر به گردن درد شدید شود. همچنین حرکت ناگهانی سر به عقب و جلو که هنگام تصادفات اتومبیل شایع است، می‌تواند باعث آسیب جدی و ایجاد درد مزمن در گردن شود.
  • بیماری‌ها: برخی از بیماری‌ها مانند آرتریت روماتوئید، مننژیت یا سرطان، ممکن است باعث درد در ناحیه گردن شوند. گاهی هم ممکن است گردن درد و عفونت با هم همراه باشند. بعضی عفونت‌های ویروسی نیز می‌توانند باعث التهاب غدد، گردن درد و درد پشت سر شوند.

 

درمان درد گردن و شانه

 

درمان گردن درد

هدف از درمان درد گردن و شانه، تسکین درد و بهبود حرکت در گردن است. بیشتر علت درد پشت سر و گردن و گوش خطرناک نیستند و در نهایت بهبود می‌یابند و می‌توان آن را در خانه مدیریت کرد. از جمله درمان‌هایی که برای دردهای مربوط به گردن توسط پزشک تجویز می‌شوند، عبارتند از:

  • تجویز دارو: داروهای ضد‌ التهابی غیر‌ استروئیدی (NSAIDs) برای کاهش درد و التهاب گردن (مثل ژلوفن) و شل‌کننده‌های عضلانی برای کمک به بهبود عضلات گردن، جزو درمان سریع درد پشت سر و گردن هستند. گاهی هم ممکن است از پماد برای گردن درد یا برای تسکین درد استفاده شود. فراموش نکنید این پزشک است که می‌تواند بهترین قرص برای درد گردن شامل قرص برای تسکین درد، قرص گردن درد عصبی و… را برای‌تان تجویز کند. پس هرگز به سراغ درمان‌های خودسرانه نروید.
  • فیزیوتراپی: فیزیوتراپیست می‌تواند با ارائه تمرین‌ها و حرکات مناسب، عضلات و تاندون‌های گردن شما را تقویت کند و انعطاف‌پذیری را بهبود بخشد. با انجام همین تمرینات، می‌توانید به درمان گردن درد در خانه بپردازید.
  • تزریق استروئید: تزریق آمپول در نزدیکی ریشه‌های عصبی، می‌تواند التهاب را کاهش و درد را تسکین دهد. این روش می‌تواند یک درمان فوری گردن درد باشد.
  • درمان‌های جایگزین: پزشک ممکن است طب سوزنی را برای تسکین درد یا ماساژ را برای کمک به شل‌شدن ماهیچه‌های سفت‌شده توصیه کند. در این حالت، می‌توانید از یک متخصص ارتوپد برای  ماساژ درمانی کمک بگیرید. 
  • جراحی: بیشتر علل دردهای گردنی، نیازی به جراحی ندارند. با‌این‌حال، اگر یک یا چند مهره در ستون فقرات شما از جای خود خارج شده باشد یا به اعصاب شما فشار وارد کند، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید.

این نکته را به‌ خاطر داشته باشید که در صورتی که دچار گردن دردی مداوم و شدید هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید. گاهی چنین دردی خصوصا گردن درد سمت چپ، می‌تواند نشان از مشکلی جدی باشد. برای مثال، یکی از علائم گردن درد خطرناک، فشار خون بالا و مشکلات مربوط به سلامت قلب و عروق شماست. پس، از کنار درد مربوط به گردن خود به‌سادگی نگذرید!

 

پماد برای گردن درد

 

جمع بندی

ممکن است همیشه کارهای مهمی که گردن شما انجام می‌دهد، شامل تحمل وزن سر و هم‌راستا نگه‌داشتن آن با بدن، نادیده گرفته شود؛ تا زمانی که دچار درد در ناحیه گردن شوید! اینجاست که ممکن است مشکلات دیگری مانند، درد و بی‌حسی دست‌ها، کمردرد و… به سراغ شما بیایند. البته که اقدامات پیشگیرانه مانند طریقه نشستن و خوابیدن صحیح، ورزش و… و همچنین داشتن آگاهی از مشکلات مربوط به گردن، می‌تواند مفید باشد. 

ما در این مطلب، تلاش کردیم اطلاعات مربوط به علل گردن درد و راه‌های درمان آن را در اختیارتان بگذاریم. در صورتی که سوال یا مشکلی در این زمینه دارید، می‌توانید از تخصص و تجربه پزشکان دکترنکست بهره ببرید.

منابع:

clevelandclinic، mayoclinic، nhs

سوالات متداول

گردن درد عصبی چیست؟

استرس و اضطراب، می‌توانند باعث سفت‌شدن عضلات و احساس درد در ناحیه گردن شوند که به آن گردن‌درد عصبی می‌گویند.

گردن درد نشانه چیست؟

گاهی درد در گردن، می‌تواند نشان از دیسک کمر، تنگی نخاع، تومور، سرطان، آرتروز، آسیب فیزیکی یا فشارهای عصبی باشد.

علت گردن درد چیست؟

این مشکل می‌تواند علل مختلفی از جمله، وضعیت نامناسب نشستن و خوابیدن، کشیدگی عضلات، استرس، فرسودگی مفاصل، آسیب‌های فیزیکی یا برخی بیماری‌ها داشته باشد.

برای گردن درد چی خوبه بخوریم؟

پزشک برای دردهای گردن، ممکن است داروهای مسکن مانند ژلوفن، شل‌کننده‌های عضلانی و … تجویز کند.

درد پشت گردن نشانه چیست؟

این درد ممکن است نشانه‌ای از ساییدگی عضلات گردن، کشیدگی عضلات گردن یا وارد‌شدن آسیب به گردن باشد.

برای گردن درد چی خوبه؟

بهترین کار، مراجعه به پزشک است. پزشک می‌تواند با توجه به علت درد، یک سری داروها، حرکات کششی و... برای‌تان تجویز کند.
اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر