Search
Search

داروی نیوولومب در درمان سرطان ریه

سرطان ریه و داروی nivolomab

Table of Contents

سرطان ریه

سرطان ریه یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در سرتاسر جهان است. ابتلا به این سرطان به میزان قابل‌توجهی با کشیدن سیگار مرتبط است. این دسته از سرطان‌ها به دو گروه small cell و غیر small cell تقسیم‌بندی می‌شوند. درمان هر نوع از این سرطان‌ها کاملا منحصر به فرد است. سرطان‌ small cell مانند هر سرطان دیگری به دو دسته متاستاتیک و یا موضعی تقسیم‌بندی می‌شود. باید توجه داشت بیمارانی که به هر نوع از این بیماری مبتلا هستند معمولا نتایج درمانی مناسبی ندارند. چه در نوع موضعی و چه در نوع متاستاتیک معمولا بقا کلی این بیماران کم است. این مطالعه به تاثیر داروی نیوولومب (nivolomab) در درمان سرطان ریه پرداخته است.

درمان سرطان ریه

در صورتی که بیماری فرد در حالت موضعی باشد، معمولا از رادیوتراپی به علاوه شیمی‌درمانی استفاده می‌شود. گاها در صورتی که پاسخ مناسبی به درمان حاصل شود از رادیوتراپی پیشگیرانه مغز نیز استفاده می‌شود. از طرف دیگر در صورتی که بیماری در مرحله پیشرفته و متاستاتیک باشد، از شیمی‌درمانی تنها استفاده می‌شود. معمولا خط اول درمان شامل داروهایی از قبیل cisplatin و etoposide است.

در صورتی که بیماری بعد از دریافت این رژیم دارویی پیشرفت کند، رژیم‌های محدودی برای استفاده وجود خواهد داشت. مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده است. مطالعات فاز 1 و 2 توانسته‌اند اثربخشی داروی nivolomab را تا حد مناسبی در این مرحله از بیماری نشان دهند. مطالعه فاز 3‌ای که در سال 2021 انجام شد به بررسی تاثیر داروی nivolomab در درمان بیماران مبتلا به سرطان ریه small cell عود کرده پرداخت. قسمت‌های مختلف این مطالعه به طور مختصر در این قسمت توضیح داده خواهد شد.

بررسی تاثیر داروی nivolomab در درمان سرطان ریه

این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی فاز 3 تصادفی انجام شد به بررسی تفاوت استفاده از nivolomab و داروی کموتراپی استاندارد در بیماران عود کرده از این سرطان پرداخت. در این مطالعه بیمارانی حضور داشتند که در خط اول درمان با رژیم بر پایه cisplatin درمان شده بودند. این بیماران بعد از عود به دو گره تقسیم‌بندی شدند. گروه اول nivolomab با دوز 240 میلی‌گرم هر 2 هفته و گروه دوم کموتراپی دریافت کردند. هدف اولیه این مطالعه برسی بقا کلی در این بیماران بود.

نتایج بررسی تاثیر داروی nivolomab

در این مطالعه 569  بیمار مبتلا به سرطان ریه small cell عود کرده شرکت داشتند. 284 نفر در گروه nivolomab و 285 نفر در گروه شیمی‌درمانی قرار داشتند. حداقل میزان پیگیری در این بیماران برابر 15.8 ماه بود. این مطالعه نشان داد که هیچ گونه تفاوت قابل توجهی بین nivolomab و شیمی‌درمانی از نظر بقا کلی بین این دو گروه وجود نداشت. تحلیل دقیق داده‌ها نشان داد که nivolomab در دسته خاصی از بیماران توانست موثر باشد. این دسته از بیماران شامل کسانی بودند که LDH سرمی نرمال داشته و فاقد هرگونه متاستاز کبدی بودند.

این مطالعه بیان کرد که میزان بیان PDL-1 تاثیری بر روی میزان اثربخشی داروی nivolomab نداشت. PFS متوسط (median progression free survival) در گروه اول برابر 1.4 ماه و در گروه دوم برابر 3.8 ماه بود. میزان پاسخ به درمان در گروه اول برابر 13.7% و در گروه دوم برابر 16.5% بود. میزان عوارض دارویی با درجه 3 و 4 در گروه اول برابر 13.8% و در گروه دوم برابر 73.2% بود.

این مطالعه نشان داد که داروی nivolomab نتوانست میزان بقا را در مقایسه با داروهای شیمی‌درمانی استاندارد در بیماران مبتلا به سرطان ریه small cell عود کرده افزایش دهد. البته باید توجه داشت که در تحلیل دقیق‌تر داده‌ها برخی از بیماران با ویژگی‌های خاص، از درمان با داروی nivolomab سود بقا برده بودند.

 

Pubmed-Second-line nivolumab in relapsed small-cell lung cancer

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر