بیماری کبد چرب غیر الکلی: علل و پیامدهای متابولیک

بیماری کبد چرب غیر الکلی

Table of Contents

بیماری کبد چرب غیر الکلی چیست؟

بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) یک اختلال متابولیک چند عاملی است که برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ شناخته شد. این بیماری سال‌هاست که در میان افراد شایع بوده و این شیوع روز به روز در حال افزایش می‌باشد. NAFLD با سایر اختلالات متابولیک مانند چاقی و دیابت نوع ۲ مرتبط است. بیماری کبد چرب غیر الکلی را می‌توان به ‌عنوان یک اختلال متابولیک توصیف کرد که از لیپوژنز کبدی ناشی از مقاومت به انسولین ناشی می‌شود. این لیپوژنز، استرس اکسیداتیو و التهاب کبدی را افزایش داده و اغلب با اختلال عملکرد ژنتیکی و میکروبیوم روده تقویت می‌شود. با پیشرفت NAFLD از استئاتوز ساده به استئاتوهپاتیت غیر الکلی، سیروز و کارسینوم سلولی کبدی، احتمال عوارضی از جمله بیماری قلبی عروقی، بیماری مزمن کلیوی و مرگ و میر افزایش می‌یابد.

مطالعه‌ای در خصوص علل و عوارض کبد چرب غیر الکلی

یک مطالعه به توصیف علل و پیامدهای متابولیک NAFLD و بررسی خطراتی که هر مرحله از NAFLD ایجاد می‌کند، پرداخته است. در این بررسی، اتیولوژی NAFLD در لاغری، تاثیر چاقی، دیابت تیپ ۲، ژنتیک و microbiome dysbiosis بر پیشرفت NAFLD بررسی شده است. این بررسی همچنین موضوع اصلی پیشرفت NAFLD که مقاومت به انسولین (IR) می‌باشد را مورد بحث قرار داده است. با تشریح علل و پیامدهای NAFLD، اثربخشی اصلاح رژیم غذایی، تغییرات سبک زندگی و آگونیست‌های گیرنده پپتید ۱ شبه گلوکاگون (GLP-1)، برای به تعویق انداختن پیشرفت NAFLD و کاهش میزان عوارض مورد بررسی قرار می‌گیرد.

این مقاله به چه نتایجی دست یافته است؟

بر اساس مطالعات بر روی بیماران لاغر، نتایج نشان داد که IR، یافته فیزیولوژیکی اصلی در همه انواع بیماران NAFLD است. به دلیل عواقب NAFLD، که شامل استئاتوهپاتیت غیر الکلی، بیماری قلبی عروقی، سیروز و کارسینوم سلولی کبدی است، هدف قرار دادن کاهش وزن و IR به منظور کاهش پیشرفت NAFLD و بهبود سلامت بیمار بسیار مهم می‌باشد.

چگونه کبد چرب غیر الکلی را درمان کنیم؟

آگونیست‌های گیرنده GLP-1 در کاهش IR و بهبود شدت NAFLD نویدبخش بوده‌اند. اما اصلاح شیوه زندگی به دلیل ارتباط گسترده NAFLD با سایر اختلالات متابولیک مانند چاقی و دیابت تیپ ۲، پایه اصلی درمان NAFLD می‌باشد. ماهیت پیچیده این بیماری، نیازمند یک رویکرد چند جانبه توسط یک تیم پزشکی شامل یک متخصص کبد، متخصص غدد و متخصص قلب است. این رویکرد باید شامل تشخیص، درمان اولیه و ثانویه NAFLD و پیشگیری از علل و پیامدهای آن باشد.

 PubMed-Metabolic causes and consequences of nonalcoholic fatty liver disease

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر