داروی Ozanimod در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو

کولیت اولسراتیو و داروی ozanimod

Table of Contents

کولیت اولسراتیو چیست؟

کولیت اولسراتیو یک بیماری التهابی مزمن روده بزرگ است. این بیماری می‌تواند با کاهش قابل توجه کیفیت زندگی همراهی داشته باشد. این بیماری شامل چندین مرحله می‌شود. بعد از درمان مناسب بیماری، شخص وارد مرحله بهبود می‌شود. از طرف دیگر در صورتی که داروها به طور مناسب مصرف نشوند و یا اثربخشی داروها کاهش یابد، بیمار وارد مرحله تشدید بیماری می‌شود. در صورتی که این بیماری در مرحله فعالیت خود باشد، علائم بیماری بیشتر شده و احتمال بروز سرطان در بیمار بیشتر است. از طرف دیگر، این بیماری می‌تواند همانند هر اختلال مزمن دیگر باعث بروز مسائل روانپزشکی از قبیل افسردگی و یا اضطراب شود.

یکی از درمان‌های ضد التهاب مهم در این بیماران، استروئیدها هستند. در صورتی که بیمار وارد مرحله بهبود شود، داروهای استروئید بیمار قطع شده و از سایر داروهای ضدالتهاب که عوارض کمتری دارند برای درمان این بیماران استفاده می‌شود. هدف نهایی این دسته از بیماران، رسیدن به بهبود طولانی مدت بدون نیاز به استفاده از داروهای استروئیدی است. مرحله بهبودی بیماران زمانی اتفاق می‌افتد که علائم بیمار و نشانه‌های آندوسکوپیک به نفع بهتر شدن بیماری باشند.

داروی ozanimod در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو

Ozanimod یک داروی ضد التهاب است که در سال 2020 برای درمان خط دوم بیماری MS تاییدیه غذا و داروی آمریکا و انگلیس را دریافت کرد. از طرف دیگر این دارو در درمان بیماری‌های التهابی روده بزرگ نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد (کولیت اولسراتیو و کرون). مطالعات مختلفی در مورد امکان استفاده از این دارو و همچنین اثربخشی و ایمنی آن در این دسته از بیماران مورد بررسی قرار گرفته است. یک مطالعه که در سال 2021 منتشر شد به بررسی این دارو پرداخت. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثربخشی و ایمنی طولانی بلند مدت داروی ozanimod در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو متوسط تا شدید بود.

دوره درمان و عوارض جانبی ozanimod

این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی انجام گرفت. در این مطالعه یک گروه از بیماران دارونما دریافت کرده و گروه دیگر تحت درمان با داروی ozanimod قرار گرفتند. سپس در این بیماران میزان پاسخ به درمان با استفاده از معیارهای مشخص مورد ارزیابی قرار گرفت. برای مثال یکی از موارد این معیارها استفاده از آندوسکوپی در هفته 56 و همچنین انتهای درمان بود. از موارد دیگری که در این مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفتند، CRP سرم و همچنین calprotein مدفوع بود. در کل دوره درمان، عوارض جانبی ozanimod مورد ارزیابی دقیق قرار گرفت.

در این مطالعه 197 بیمار وارد مطالعه شدند. از این تعداد 170 نفر تحت درمان با داروی ozanimod قرار گرفتند. میزان قطع دارو در بیماران در سال اول برابر 28% و در سال‌های 2 و 3 و4 برابر 15 الی 18% بود. این مطالعه نشان داد که میزان پاسخ به درمان به داروی ozanimod حدودا برابر 93% و همچنین میزان بروز بهبودی برابر 82% بود. این مقادیر در گذشته بسیار پایین‌تر بودند. همچنین این مطالعه پاسخ‌های آندوسکوپیک بسیار مناسبی را در درمان با این دارو نشان دادند. در طی 4 سال پیگیری این بیماران هیچ گونه عارضه دارویی قابل توجهی گزارش نشد. این مطالعه نشان داد که در بیماران با کولیت اولسراتیو متوسط تا شدید، استفاده از داروی ozanimod به میزان 1 میلی گرم در روز، اثربخشی و ایمنی مناسب و بالایی را به همراه داشت.

PubMed-Long-Term Efficacy and Safety of Ozanimod in Moderately to Severely Active Ulcerative Colitis: Results From the Open-Label Extension of the Randomized, Phase 2 TOUCHSTONE Study

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر