میگرن و عوامل محیطی
میگرن یک اختلال عصبی بسیار شایع در کودکان و نوجوانان است. این بیماری به دلیل شدت و عود زیاد حملات میتواند بسیار ناتوان کننده باشد. پاتوژنز میگرن چند عاملی است و مکانیسمهای ژنتیکی، عصبی و عروقی را شامل میشود. در میان عوامل محیطی که ممکن است بر روند بیماری تأثیر بگذارد، تغذیه یکی از مواردی است که در جامعه علمی مطرح شدهاست. در رابطه با ارتباط میگرن و تغذیه، تصور میشود که چندین غذا و نوشیدنی باعث حملات میگرنی میشوند. این مواد شامل موارد زیر هستند: شکلات، قهوه، آجیل، سالامی، نوشیدنیهای الکلی (به ویژه شراب قرمز و آبجو)، شیر، مرکبات و پنیر.
متداولترین ترکیباتی که ادعا میشود اثر ضد میگرنی دارند، کافئین، مونوسدیم گلوتامات، شیرینکنندههای مصنوعی، نیتریتها، گلوتن و آمینهای بیوژنیک (تخممرغ، هیستامین، تیرامین و فنیل اتیلامین) بودند.
برخی از داده ها نشان میدهد که یک سبک رژیم غذایی خاص که میتواند از اضافه وزن و چاقی جلوگیری کند با تکامل مطلوب میگرن همراه است. در نهایت، برخی از مواد مغذی میتوانند نقش درمانی نیز داشته باشند. رژیم کتوژنیک نتایج خوبی را برای بزرگسالان ارائه میدهد، اگرچه هنوز اطلاعاتی برای کودکان در دسترس نمیباشد. مواد مغذی مولکولهایی هستند که مشخصات تحمل خوبی را نشان میدهند. این مواد برای استفاده در بیماران جوانتر یا در موارد امتناع از استفاده از داروهای سنتی به دلیل ترس از عوارض جانبی در نظر گرفته میشوند. در حالی که شواهد محکمی مبنی بر اثربخشی آنها در میگرن اطفال وجود ندارد.
ارتباط بین میگرن و تغذیه
ارتباط بین میگرن و تغذیه را میتوان از چندین دیدگاه بررسی کرد. سبک زندگی و به ویژه جنبههای تغذیه میتواند تأثیر قابل توجهی بر سیر میگرن کودکان داشته باشد. علاوه بر این، برخی درمانهای غذایی، مانند رژیم کتوژنیک و برخی مواد فعال موجود در غذاها (مواد مغذی) ممکن است اثر درمانی بر میگرن داشته باشند. رژیم غذایی که میتواند افزایش وزن و چاقی را کنترل کند، اثرات مفیدی بر شدت میگرن دارد. از سوی دیگر، زمانی که از ارتباط تغذیه با سردرد صحبت میکنیم، باید به این نکته نیز اشاره کرد که برخی از اطلاعات عمومی در واقع اخبار جعلی هستند که مبنای علمی ندارند. هدف از این بررسی ارائه مطالب جدیدی در مورد ارتباط بین میگرن کودکان و اصول تغذیه، رابطه بین وزن و سردرد، اثر درمانی غذا برای اهداف پزشکی، رژیم کتوژنیک به عنوان درمان میگرن و رابطه بین میگرن و عادات غذایی است.
برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله زیر مراجعه فرمایید:
Pubmed-Truths and Myths in Pediatric Migraine and Nutrition
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید