مجله سلامت دکترنکست

گزارش آبسه پروستات ناشی از MRSA در یک پسر ۱۳ ساله

آبسه پروستات

فهرست مطالب

آبسه پروستات چیست؟

آبسه پروستات یک بیماری نادر به ویژه در کودکان است. موارد بسیار کمی از آبسه پروستات کودکان ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین (MRSA) گزارش شده است. به طور کلی، استافیلوکوکوس اورئوس یک علت نادر آبسه پروستات است. سوزاک شایع‌ترین علت آبسه پروستات قبل از استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها بود. امروزه علی‌رغم وجود آنتی‌بیوتیک‌ها، باکتری‌های گرم منفی شایع‌ترین ارگانیسم‌های ایجادکننده آبسه پروستات هستند و ۶۰ تا ۸۰٪ موارد ابتلا را شامل می‌شوند. اخیراً درناژ همراه با استفاده از آنتی‌بیوتیک جهت درمان آبسه‌های پروستات بزرگتر از یک سانتی‌متر توصیه شده است. با این حال، همچنان مدیریت مناسب آبسه پروستات در هاله‌ای از ابهام است.

آبسه پروستات چگونه تشخیص داده می‌شود؟

تشخیص آبسه پروستات اغلب دشوار است. علائم آبسه پروستات با سایر بیماری‌های دستگاه ادراری تحتانی همپوشانی دارند و این اختلال اغلب پس از عدم پاسخگویی بیمار به درمان اولیه تشخیص داده می‌شود. پایداری علائم علی‌رغم دریافت درمان آنتی‌بیوتیکی باید باعث ایجاد شک به وجود آبسه پروستات شود. اگرچه معاینه رکتوم اغلب به تشخیص صحیح منجر می‌شود، اما انجام آن در کودکان متداول نیست. ترشحات مجرای ادرار، علائم شایع ادراری و عدم پاسخگویی به درمان آنتی‌بیوتیکی باید توجه پزشکان را به احتمال وجود آبسه پروستات جلب کند.

فیستولاسیون به ساختارهای اطراف لگن ممکن است آبسه پروستات را پیچیده کند. آبسه‌های واقع در قاعده غده پروستات معمولاً به مثانه، مجرای ادرار و فضاهای رکتوم یا پری‌آنال فیستول می‌کنند. موارد شدید آبسه پروستات ممکن است به سمت وزیکول سمینال و طناب اسپرماتیک گسترش یابد. تشخیص زودهنگام برای جلوگیری از عوارض ضروری است. سی‌تی اسکن و اولتراسونوگرافی، ابزارهای تشخیصی ضروری در تشخیص این بیماری هستند.

درمان آبسه پروستات چیست؟

درمان آبسه پروستات شامل درناژ ترانس پرینال یا از طریق مجرای ادراری همراه با درمان آنتی‌بیوتیکی است که با توجه به نتایج کشت مشخص می‌شود. عامل آبسه پروستات معمولاً اشریشیا کولی و سایر باکتری‌های گرم منفی و به ندرت استافیلوکوکوس اورئوس می‌باشد. اخیرا آبسه پروستات ناشی از MRSA افزایش یافته است. بیماران مبتلا به دیابت، سیستم ایمنی ضعیف و ناهنجاری‌های مجاری ادراری نسبت به بیماران سالم در معرض خطر بیشتری از نظر آبسه پروستات قرار دارند.

گزارش آبسه پروستات در پسر ۱۳ ساله

تشخیص و درمان آبسه پروستات به ویژه در کودکان، چالشی بزرگ است. یک مطالعه آبسه پروستات را در یک پسر ۱۳ ساله آلوده به MRSA گزارش کرده است. بیمار مذکور هیچ یک از عوامل خطر رایج برای MRSA مانند بستری طولانی‌مدت در بیمارستان یا ضعف سیستم ایمنی را نداشته است. وضعیت سلامت جنسی بیمار با شرح حال مشخص نشده است؛ اما معاینات فیزیکی و آزمایشگاهی، بیماری مقاربتی را رد کرده‌اند. این مورد اهمیت توجه به آبسه پروستات به عنوان علت احتمالی بروز علائم دستگاه ادراری را برجسته می‌کند.

PubMed-Pediatric Prostatic Abscess Caused by Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک‌گذاری مطلب:

نظر شما برای ما ارزشمند است! افکارتان را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *