پلورال افیوژن در بیماران مبتلا به عفونت کرونا

پلورال افیوژن

Table of Contents

عفونت کرونا

در این مطلب به بررسی میزان شیوع و همچنین نتایج بالینی بروز پلورال افیوژن در بیماران مبتلا به عفونت کرونا می‌پردازیم. در سال 2019 بیماری عفونی کرونا سرتاسر جهان را فراگرفت و یک پاندمی عفونی را ایجاد کرد. این عفونت می‌تواند طیف گسترده‌ای از علائم را ایجاد کند. از این علائم می‌توان به سرفه، تنگی نفس، عطسه، تب  ولرز، علائم گوارشی و درد قفسه سینه اشاره کرد.

اهمیت این بیماری از این نظر است که می‌تواند با درگیری شدید ریه و به دنبال آن مرگ‌و‌میر، همراهی داشته باشد. تصویربرداری از قفسه‌سینه در این دسته از بیماران ضروری است. علت این مسئله این است که می‌توان از این تصاویر برای تشخیص بیماری و همچنین عوارض ناشی از آن استفاده کرد.

پلورال افیوژن چیست؟

پلورال افیوژن یکی از عوارض این بیماری است که به طور روتین اتفاق نمی‌افتد. یک مطالعه نشان داد که احتمال بروز این اختلال در حدود 12.9% است. از طرف دیگر مطالعات مختلف اعداد متفاوتی برای میزان احتمال بروز این بیماری ذکر کرده‌اند. قابل ذکر است که احتمال بروز این اختلال در بیماران مبتلا به عفونت کرونا به طور دقیق مشخص نیست. برخی از تحقیقات نشان داده‌اند بیمارانی که مبتلا به کرونا هستند و به این اختلال دچار می‌شوند، در خطر بالاتری از مرگ و میر قرار دارند. یک مطالعه که در سال 2021 انجام شد به بررسی میزان شیوع و همچنین نتایج بالینی بروز پلورال افیوژن در بیماران مبتلا به عفونت کرونا پرداخت. جزئیات این مطالعه به طور مختصر در زیر توضیح داده شده است.

این تحقیق به صورت متاآنالیز انجام شد. هدف از انجام این مطالعه بررسی ارتباط بین پلورال افیوژن و عفونت کرونا بود. در نهایت 23 مطالعه برای ارزیابی و ببرسی مورد تایید قرار گرفتند و 6234 بیمار مبتلا به کرونا وارد مطالعه شدند. اطلاعات مربوط به این بیماران برای ارزیابی بیشتر مورد تحلیل قرار گرفت.

نتایج حاصل از مطالعه چه بود؟

این تحقیق نشان داد که احتمال بروز پلورال افیوژن در بیماران مبتلا به کرونا در حدود 9.55% بود. همچنین نویسندگان این مطالعه تحلیلی بیان کردند که کسانی که این اختلال برای آن‌ها اتفاق می‌افتد در خطر بالاتری برای بدتر شدن علائم و شدید شدن بیماری قرار دارند. همچنین احتمال مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در این دسته از بیماران بالاتر است. قابل ذکر است که هیچ گونه خطای قابل توجهی در انجام این متاآنالیز وجود نداشت.

این متاآنالیز نشان داد که می‌توان از پلورال افیوژن به عنوان یک عامل خطر در بیماران مبتلا به عفونت کرونا استفاده کرد. این بدین معنی است که در بیمارانی که به این اختلال دچار شدند احتمال وخیم شدن بیماری بالاتر است. باید توجه داشت که در این دسته از بیماران باید هر چه سریع‌تر اقدامات درمانی و حمایتی صورت گیرد.

PubMed-Prevalence and clinical outcomes of pleural effusion in COVID‐19 patients: A systematic review and meta‐analysis

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر