مجله سلامت دکترنکست

خودکشی و مسمومیت در دوران کرونا

فهرست مطالب

مقدمه

در دو سال اخیر، پزشکان نگرانی‌های زیادی در مورد اختلالات روانی ایجاد شده در افراد به دنبال شیوع و همه گیری بیماری کرونا در سرتاسر جهان داشته‌اند. مطالعات انجام شده در کشورهای با درآمد پایین و متوسط نشان داده است که در طی دوران همه گیری کرونا میزان اقدام به خودکشی و آسیب به خود افزایش یافته است.

این مسئله می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. برای مثال شرایط قرنطینه در بسیاری از کشورها و کاهش ارتباطات بین فردی می‌تواند یکی از علل مهم در این زمینه باشد. یک مطالعه که در سال 2021 در این زمینه انجام شد به بررسی ارتباط بین همه گیری کرونا در دو سال اخیر و افزایش اقدام به خودکشی پرداخت.

روش انجام مطالعه

این مطالعه در کشور سریلانکا انجام شد. این کشور در رده کشورهای با درآمد پایین قرار دارد. شرکت کننده‌های این مطالعه از سال 2019 الی آگوست 2020 وارد مطالعه شدند.

این شرکت کنندگان کسانی بودند که به دلیل اقدام به خودکشی از طریق مسمومیت به بخش مسومیت بیمارستان مراجعه کرده بودند. قابل ذکر است که فقط بیمارانی که کاملا آگاهانه خود را مسموم کرده بودند وارد مطالعه شدند. برای هر یک از این بیماران، پرسشنامه‌ای تکمیل شد.

در این پرسشنامه اطلاعاتی از قبیل سن، جنس، روز تولد، روز بستری و روش مسمومیت مورد بررسی قرار گرفته بود. همچنین در انتها نتایج بدست آمده از این مطالعه با اطلاعات موجود در قبل از دوران پاندمی کرونا مقایسه شد.

نتایج مطالعه

بین ژوئن سال 2019 و آگوست سال 2020، 1401 بیمار وارد مطالعه شدند. از این بین 584 نفر مرد و 761 نفر زن بودند. همه این افراد به دنبال اقدام به خودکشی از طریق مسمومیت به اورژانس مسمومین بیمارستان مراجعه کرده بودند.

این مطالعه نشان داد که میزان مراجعه به بیمارستان به دنبال اقدام به خودکشی با مسمومیت در طی دوران پاندمی 32% کمتر از دوران قبل پاندمی بود. نویسندگان این مطالعه بیان کردند که ارتباطی بین میزان خودکشی به دنبال مسمومیت در دوران پاندمی کرونا و سن و جنس بیماران وجود نداشت.

نتیجه‌گیری مطالعه

قابل ذکر است که این مطالعه جزو اولین مطالعاتی است که میزان آسیب به خود در دوران پاندمی را در کشورهای با درآمد کم مورد بررسی قرار می‌دهد. باید توجه داشت که تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان به دنبال خودکشی (به دنبال مسمومیت) ناشی از کاهش اقدام به خودکشی نیست.

این موضوع نشان دهنده کاهش میزان مراجعه این بیماران به بیمارستان در دوران پاندمی کرونا می‌باشد. بنابراین این اطلاعات می‌تواند به پزشکان و سیاست‌گذاران سلامت جامعه در جهت بهبود سلامت روانی افراد و همچنین توجه به امکان آسیب به خود در سطح جامعه کمک کند.

Hospital presentations for self-poisoning during COVID-19 in Sri Lanka: an interrupted time-series analysis

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک‌گذاری مطلب:

نظر شما برای ما ارزشمند است! افکارتان را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *