جراحی سرطان رکتوم و اختلال عملکرد جنسی پس از آن

Table of Contents

جراحی، پایه و اساس درمان سرطان رکتوم است. اختلال عملکرد جنسی یکی از عوارض عمده جراحی سرطان رکتوم می‌باشد. این موضوع کیفیت زندگی بیماران را به طور جدی تحت تاثیر قرار می‌دهد. اختلال عملکرد جنسی پس از عمل جراحی سرطان رکتوم عمدتاً به دلیل آسیب به اعصاب اتونوم لگن در حین عمل رخ می‌دهد. با این حال، حتی با شناسایی تکنیک‌های بیشتر توسط جراحان، این اختلال پس از عمل همچنان در ۱۱٪ تا ۵۵٪ از بیماران رخ می‌دهد.

در سال های اخیر، اختلال عملکردی پس از عمل در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم مورد توجه فزاینده ای قرار گرفته است. این اختلالات شامل اختلال عملکرد ادراری، جنسی و اختلال عملکرد روده می‌باشند. اختلالات عملکردی بر کیفیت زندگی بیماران پس از جراحی سرطان رکتوم تأثیر منفی می‌گذارند. با این حال، تمرکز محدودی بر اختلال عملکرد جنسی، به‌ویژه برای بیماران زن، وجود داشته است که ممکن است به دلیل چند عاملی بودن اختلال عملکرد جنسی زنان و به راحتی تحت تأثیر قرار گرفتن عوامل دیگر مانند عوامل روان‌شناختی و اجتماعی باشد. علاوه بر این، بیشتر بیماران زن خجالت می‌کشند که پرسشنامه‌ای در مورد عملکرد جنسی انجام دهند. هدف از انجام این مطالعه شناسایی میزان بروز و ریسک فاکتورهای اختلال عملکرد جنسی در بیماران پس از جراحی سرطان رکتوم بود.

روش انجام مطالعه

در مجموع ۹۴۸ بیمار تحت رزکشن رادیکال سرطان رکتوم بین ژانویه ۲۰۱۰ تا آگوست ۲۰۱۹ وارد مطالعه شدند. عملکردهای جنسی با نسخه ۵ موردی شاخص بین المللی عملکرد نعوظ (IIEF-5) در مردان و شاخص جنسی زنان (IFSF) ارزیابی شد.

یافته‌ها و نتایج

اختلال عملکرد جنسی پس از عمل در ۲۴/۰۵٪ بیماران مبتلا به سرطان رکتوم مشاهده شد که ۲۵/۰٪ بیماران مرد و ۲۲/۵٪ بیماران زن بودند. نتایج آنالیز نشان داد که سن بیشتر از ۴۵ سال، تومور زیر روی هم خوابیدگی پریتوئن (peritoneal reflection)، دریافت رادیوتراپی قبل از عمل، انجام رزکشن شکمی (APR)، رزکشن بین اسفنکتریک (ISR) و جراحی هارتمن، ریسک فاکتورهای مستقل اختلال عملکرد جنسی برای بیماران مبتلا به سرطان رکتوم بودند.

بیماران مبتلا به این ریسک فاکتورها باید در مشاوره قبل از عمل از احتمال وقوع اختلال عملکرد جنسی مطلع شوند. همچنین جراحان باید توجه بیشتری به حفظ عصب اتونوم لگن حین عمل در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم با این ریسک فاکتورها داشته باشند.

متن کامل مقاله را از آدرس زیر بخوانید:

EJSO-Risk factors for sexual dysfunction after rectal surgery in 948 consecutive patients: A prospective cohort study

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر