خطرناک ترین عوارض لیزر موهای زائد

عوارض لیزر موهای زائد

Table of Contents

اگر از روش‌های سنتی رفع موهای زائد مانند اصلاح، خسته شده‌اید، ممکن است لیزر موهای زائد، روش بهتری برای شما باشد. می‌توان گفت لیزر به‌طور کلی، بی‌خطر است؛ اما برخی عوارض لیزر موهای زائد وجود دارند که به‌صورت نادر رخ می‌دهند. برای آگاهی از این خطرات و عوارض جانبی، ادامه این مطلب را بخوانید.

لیزر موهای زائد چیست؟

لیزر موهای زائد یک روش پزشکی است که در آن، یک پرتو متمرکز نور (لیزر) روی پوست تابانده می‌شود. این پرتو، توسط رنگدانه مو، جذب می‌شود و بعد انرژی نور به گرما تبدیل می‌شود. در مرحله بعدی، این گرما به فولیکول‌های مو که محل رشد مو است، آسیب می‌رساند. این آسیب به پوست وارد نمی‌شود و فقط رشد مو را مهار می‌کند یا به تاخیر می‌اندازد. 

عوارض لیزر موهای زائد 

لیزر یکی از محبوب‌ترین روش‌های حذف مو است که به‌عنوان یک روش موثر برای این منظور، شناخته می‌شود. بااین‌حال، برخی عوارض جانبی ممکن است در مرحله اول یا بعد از چند جلسه لیزر رخ دهند. این عوارض جانبی، ممکن است از نظر شدت متفاوت باشند و به عواملی چون حساسیت پوست و نوع آن، قدرت و نوع لیزر، محدوده پوشش و چگالی موها بستگی دارند. اگرچه برخی از عوارض جانبی، موقت و جزئی‌ست؛ اما برخی شدیدتر و البته معمولا نادرتر هستند. در ادامه، به برخی از این عوارض اشاره کرده‌ایم.

  • قرمزی و تحریک 

حذف موهای زائد با لیزر، می‌تواند باعث تحریک موقت پوست شود. همچنین ممکن است متوجه تورم خفیف و کمی قرمزی در محل اعمال لیزر شوید. به‌طور مثال، قرمزی از شایع‌ترین عوارض لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی مردان و زنان است. البته این اثرات، معمولا جزئی و مانند همان عوارضی‌ هستند که گاهی بعد از دیگر روش‌های حذف مو مانند اپیلاسیون هم به وجود می‌آیند. 

در واقع نور لیزر، می‌تواند باعث قرمز‌شدن، تورم و حساسیت پوست به‌خصوص در نواحی حساس شود. بااین‌حال، می‌توان با استفاده از ابزار خنک‌کننده یا روش‌های دیگر برای محافظت از پوست، این مشکل را برطرف کرد.

 

عوارض جانبی لیزر

 

  • احساس درد و گزش

یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی لیزر، ایجاد درد به‌خصوص در نواحی حساس است. به‌طور مثال، یکی از اصلی‌ترین عوارض لیزر موهای زائد زیر بغل نسبت به قسمت‌های دیگر بدن، درد است. این حس درد، ممکن است در طول لیزر با احساس گزش، سوزش یا سوزن‌سوزن‌شدن همراه باشد. برای به‌حداقل‌رساندن ناراحتی و درد، می‌توان از کرم‌ها یا ژل‌های بی‌حس‌کننده موضعی، روی ناحیه مد نظر استفاده کرد.

  • التهاب و سوزش پوست

التهاب و سوزش، یکی دیگر از عوارض لیزر موهای زائد بدن و صورت است. این عارضه ممکن است در اثر مواردی مانند بارداری، دوران قاعدگی و سایر تغییرات هورمونی تشدید شود. اما اغلب می‌توان با استفاده از روش‌های آسان مانند استفاده از کمپرس یخ، آن را تا حد زیادی کاهش داد. 

  • تیره یا روشن‌‌شدن رنگ پوست

در برخی موارد، لیزر موهای زائد می‌تواند باعث تیره یا روشن‌شدن رنگ پوست شود. بروز این عارضه، برای افرادی با رنگ پوست تیره‌تر، معمولا شایع‌تر است و می‌تواند یک عارضه جانبی پایدار باشد. بااین‌حال، فناوری‌های لیزری جدیدتر در هدف‌گیری رنگ‌دانه مو دقیق‌تر هستند و تغییر رنگ پوست را که یکی دیگر از عوارض لیزر موهای زائد صورت و بدن است، کاهش می‌دهند.

 

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان پوست و مو در دکترنکست

 

  • ایجاد تاول و زخم

یکی از عوارض جانبی بالقوه و جدی‌تر لیزر موهای زائد، ایجاد تاول یا زخم است. اگر پرتو لیزر خیلی شدید باشد یا روی پوستی که قبلا آسیب‌ دیده است، استفاده شود، ممکن است این اتفاق رخ دهد. برای به‌حداقل‌رساندن خطر ایجاد اسکار، باید از حرفه‌ای‌بودن و تجربه‌داشتن تکنسین لیزر مطمئن شوید.

  • عفونت یا واکنش‌های آلرژیک 

لیزر موهای زائد در موارد نادر، می‌تواند منجر به بروز عفونت یا واکنش‌های آلرژیک شود. اگر پوست قبل از درمان به‌درستی تمیز یا ضدعفونی نشده باشد، ممکن است این اتفاق بیفتد. همچنین گاهی وجود یک بیماری زمینه‌ای، خطر ابتلا به این عارضه را تشدید می‌کند. 

  • دیگر عوارض جانبی

بروز عوارض جانبی شدید بعد از لیزر موهای زائد، نادر است. برخی عوامل چون استفاده از کیت‌های لیزر خانگی یا انجام لیزر به‌وسیله فرد غیر حرفه‌ای، خطر بروز عوامل شدیدتر را افزایش می‌دهد. دیگر عوارض جانبی نادر لیزر موهای زائد عبارتند از: 

  • تغییرات در بافت کلی پوست
  • رشد بیش‌ از حد و غیر طبیعی مو در ناحیه تحت درمان

همچنین ممکن است شاهد پوسته‌شدن پوست خود باشید که اغلب در اثر قرار‌گرفتن در معرض آفتاب، بلافاصله بعد از لیزر ایجاد می‌شود؛ به‌خصوص اگر از کرم ضد آفتاب استفاده نشود.

لیزر موهای زائد در دوران بارداری 

استفاده از این روش در دوران بارداری، معمولا توصیه نمی‌شود؛ زیرا در وهله نخست، هیچ مطالعه انسانی در مورد ایمن‌بودن لیزر موهای زائد در دوران بارداری انجام نشده است. علاوه بر این، استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد که در دوران بارداری رشد کرده‌اند، لزومی ندارد. در بیشتر موارد، این موهای کرکی خودبه‌خود می‌ریزند. می‌توانید تا پایان بارداری صبر کنید یا از روش‌های جایگزین چون موم و تیغ اصلاح استفاده کنید.

 

لیزر موهای زائد در دوران بارداری

 

لیزر موهای زائد و سرطان

می‌توان گفت عوارض لیزر موهای زائد و سرطان، یک افسانه است! لیزر موهای زائد، نمی‌تواند باعث سرطان شود. حتی گاهی اوقات از این روش، برای درمان اشکال خاصی از ضایعات پیش‌سرطانی و آسیب‌های ناشی از نور خورشید و چین‌وچروک استفاده می‌شود. لیزرهای مورد استفاده در حذف موهای زائد یا سایر روش‌های پوستی، دارای حداقل قدرت تابش هستند. این حداقل مقدار تابش هم فقط روی سطح پوست اعمال می‌شود. بنابراین، می‌توان گفت خطر ابتلا به سرطان را به همراه نخواهد داشت. 

آیا لیزر موهای زائد می‌تواند باعث ناباروری شود؟ 

عوارض لیزر موهای زائد واژن یا آلت تناسلی مردانه، معمولا در حد همان سوزش و التهاب است و باعث ناباروری نمی‌شود. تشعشعات حاصل از این روش، نمی‌تواند به هیچ‌یک از اندام‌های شما نفوذ کند. البته اگر قصد بارداری دارید، در مورد خطرات احتمالی آن حتما با پزشک خود صحبت کنید. 

جمع بندی

به‌طور کلی، لیزر یک روش بسیار موثر برای از‌بین‌بردن موهای زائد است که می‌تواند نتایج طولانی‌مدتی را به همراه داشته باشد. در حالی‌ که برخی عوارض لیزر موهای زائد به‌صورت بالقوه وجود دارند؛ اما می‌توان آن‌ها را از طریق تکنیک‌های آماده‌سازی قبل از لیزر و مراقبت‌های بعد از آن به حداقل رساند. البته در صورتی که عوارض برای مدت طولانی ادامه داشتند، بهتر است حتما با متخصص پوست مشورت کنید.

 

منابع:

healthline

clevelandclinic

mayoclinic

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر