مقدمه
در این مطالعه به سرطان پستان و بررسی ابتلا به اختلالات خواب پرداخته می شود. سرطان پستان از شایعترین سرطانها در خانمها میباشد. درمان سرطان پستان از چندین قسمت تشکیل شده است. از این قسمتها میتوان به رادیوتراپی، جراحی، شیمی درمانی و در بعضی از خانمها هورمون تراپی اشاره کرد.
انجام هر یک از این مراحل میتواند برای بیمار و خانواده او با اضطراب همراهی داشته باشد. بسیاری از این بیماران قبل از شروع رادیوتراپی دچار اضطراب و اختلالات خواب میشوند. قابل ذکر است که یکی از دلایل این اضطراب عدم آشنایی با این روش درمانی پیچیده میباشد.
مطالعات مختلفی در این زمینه انجام شده است. برای مثال در مطالعات انجام شده مشخص شد که احتمال بروز اختلالات خواب در بیماران مبتلا به سرطان پستان بیشتر از بیماران مبتلا به سرطان پروستات است.
همچنین در مطالعه دیگر نشان داده شد است که بروز این دسته از اختلالات معمولا قبل از شروع درمان شایعتر است. ولی متاسفانه اطلاعات دقیقی در مورد شیوع اختلالات خواب در این بیماران و همچنین عوامل خطر در بروز آن ارائه نشده است. مطالعهای در سال 2021 منتشر شد که هدف آن بررسی بروز اختلال خواب در بیماران مبتلا به سرطان پستان بود. شرکت کنندگان در این مطالعه قرار بود که تحت رادیوتراپی قرار بگیرند.
روش انجام
در این مطالعه 175 بیمار شرکت داشتند. این بیماران همگی مبتلا به سرطان پستان بوندد و قرار بود تحت رادیوتراپی قرار بگیرند. نویسندگان این مطالعه در جست وجوی عللی بودند که به اختلال خواب در این افراد مرتبط بود. ویژگیهای پاتولوژیک تومور و همچنین خصوصیات فردی افراد شرکت کننده در مطالعه مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج
از شرکت کنندگان در این مطالعه در حدود 44% (78 نفر) ابتلا به شکل خاصی از اختلال خواب را قبل از شروع رادیوتراپی گزارش کردند. اختلال خواب به وجود آمده در این افراد به میزان قابل توجهی با distress score، اختلالات همراه روحی و روانی و فیزیکی ارتباط داشت. همچنین این مطالعه نشان داد که این افراد به میزان بیشتری در تلاش برای پیدا کردن حمایت روحی هستند. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که این افراد وضعیت عملکردی ضعیفتری داشتند.
نتیجهگیری مطالعه
این مطالعه نشان داد که ابتلا به اختلالات خواب قبل از شروع جلسات رادیوتراپی در بیماران مبتلا به سرطان پستان شایع میباشد. تحلیل نتایج حاصل از این مطالعه بیان کرد که احتمال بروز اختلال خواب در افرادی که سابقه قبلی اختلالات روحی و جسمی داشتهاند بیشتر از سایر افراد است.
نویسندگان این مطالعه بیان کردند که وضعیت روحی این دسته از بیماران از جهات مختلف حائز اهمیت میباشد. اختلالات اضطرابی و همچنین مشکلات خواب میتواند تاثیرات نامناسبی در روند درمان و همچنین کیفیت زندگی بیمار داشته باشد. بنابراین مطالعه هر چه بیشتر در این زمینه و یافتن عوامل خطر و همچنین روشهای درمان این دسته از اختلالات میتواند کمکی بزرگی به این دسته از بیماران کند. توصیه نویسندگان این مطالعه اهمیت دادن به وضعیت روحی بیماران و ارجاع آنان به مراکز حمایتی روحی و روانی میباشد.
Sleep Disorders in Patients With Breast Cancer Prior to a Course of Radiotherapy – Prevalence and Risk Factor
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید