هدف مطالعه
در حال حاضر هیچ روشی برای درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ اثبات نشده است. اگرچه اکثر بیماران علائم خفیف یا متوسطی را نشان میدهند، اما ممکن است تا 10-5٪ پروگنوز ضعیفی داشته باشند. بنابراین به داروهای موثر نیاز مبرمی وجود دارد که قبل از شروع علائم شدید، یعنی زمانی که دوره بیماری قابل اصلاح است، تجویز شوند. به تازگی، نتایج امیدوارکنندهای از چندین مطالعه در مورد ایورمکتین خوراکی منتشر شده است و یک مقاله، مروری بر این نتایج داشته است. ایورمکتین یک لاکتون ماکروسیکلیک با فعالیت دارویی ضد انگلی با طیف وسیع است. این دارو عمدتاً برای درمان آنکوسرکیازیس، استرونیلوئیدیازیس، آسکاریازیس، لارو میگرن جلدی، فیلاریازیس و گال تجویز میشود.
مواد و روشها
یک مرور با تمرکز بر چهار موضوع اصلی زیر انجام شده است: الف) اثر کوتاه مدت در درمان بیماری، ب) اثر طولانی مدت در درمان بیماران مبتلا به علائم حادکووید-۱۹، ج) اثربخشی در پیشگیری از بیماری و ج) ایمنی ایورمکتین.
نتایج
به نظر میرسد شواهد کافی در مورد ایمنی ایورمکتین خوراکی وهمچنین اثربخشی دارو در درمان اولیه و پیشگیری از کووید-۱۹ وجود دارد. با توجه به شواهد موجود، اتحاد پیشگام در مراقبتهای ویژه کووید-۱۹ (FLCCC)، استفاده از ایورمکتین خوراکی را برای پیشگیری و درمان زودهنگام کووید-۱۹ توصیه میکند.
بحث در حال حاضر بر انتخاب دوز موثر با بهترین مشخصات ایمنی و کمترین سمیت ممکن متمرکز است. دوزهای مورد استفاده در مطالعات مختلف موجود در این مقاله مروری، بین 150-600 mg\kg است که به صورت تک دوز یا در برنامه 1-7 روزه تجویز میشود. با توجه به شواهد علمی موجود، دوز استاندارد (mg\kg150 -200) میتواند موثر باشد و احتمال کمتری برای ایجاد واکنشهای جانبی، به ویژه عوارض چشمی دارد. به نظر میرسد که یک الگوی چند روزه برای تجویز دارو، نتایج بهتری نسبت به تک دوز در پی دارد. باید به منظور بررسی اثربخشی وایمنی ایورمکتین در دوزهای کم و زیاد، در هر دو درمان کوتاه مدت و بلندمدت، مطالعاتی انجام شود.
Pubmed-Potential use of ivermectin for the treatment and prophylaxis of SARS-CoV-2 infection
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
اینستاگرام تلگرام لینکدین آپارات توییتر فیسبوک یوتیوب