10 روش درمان عفونت گوش | درمان خانگی عفونت گوش

درمان عفونت گوش

آشنایی با روش‌های درمان عفونت گوش، به شما کمک می‌کند تا در مواجهه با این مشکل، بتوانید هر چه سریع‌تر، اقدامات موثر را انجام دهید. عفونت گوش به‌نوعی از عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی گفته می‌شود که بر گوش میانی، قسمتی از پشت پرده گوش و گوش خارجی و داخلی تاثیر می‌گذارد. این مشکل در کودکان معمولا بیشتر از بزرگسالان شایع است و اغلب به‌خودی‌خود از بین می‌رود؛ اما می‌تواند دردناک باشد.

عفونت گوش با اینکه به طور کلی اختلال خطرناکی نیست؛ اما گاهی اوقات، ممکن است حاد شود و مشکلات جدی‌تری ایجاد کند. در این صورت، شاید به یک متخصص گوش حلق بینی نیاز پیدا کنید. با‌این‌حال، بیشتر اوقات، می‌توانید با استفاده از روش‌های مختلف، آن را درمان کنید. در همین راستا، ما در این مقاله از مجله دکترنکست به بررسی علائم و معرفی 10 روش درمان عفونت گوش می‌پردازیم.

علائم عفونت گوش کدام‌اند؟

علائم عفونت گوش معمولا به‌سرعت شروع می‌شوند و عبارتند از:

  • درد داخل گوش
  • دمای بالا (تب)
  • مریض‌شدن
  • کمبود انرژی
  • مشکل شنوایی
  • خارج‌شدن ترشحات از گوش
  • احساس فشار در داخل گوش
  • احساس سوزش و خارش در گوش و اطراف آن
  • پوسته‌پوسته‌شدن داخل گوش و اطراف آن

کودکان خردسال و نوزادان مبتلا به عفونت گوش نیز ممکن است این علائم را از خود بروز دهند:

  • گوش خود را بمالند یا بکشند؛
  • به برخی صداها واکنش نشان ندهند؛
  • بدخلق یا بی‌قرار باشند؛
  • از خوردن غذا اجتناب کنند؛
  • تعادل خود را از دست بدهند.

اغلب، بیشتر عفونت‌های گوش بعد از 3 روز از بین می‌روند؛ هرچند گاهی اوقات ممکن است این علائم تا حدود یک هفته طول بکشند. اگر احساس کردید که شما یا فرزندتان یکی از این علائم را دارید، سعی کنید در خانه بمانید و تا زمانی که احساس بهتری ندارید، از تماس با افراد دیگر خودداری کنید. اگر هم احساس کردید که نیاز به مشورت با یک پزشک دارید، می‌توانید با خیال راحت از خدمات ویزیت آنلاین دکترنکست بهره ببرید.

 

علائم عفونت گوش

 

روش‌ های درمان عفونت گوش در خانه

همانطور که گفتیم، اکثر عفونت‌های گوش، بعد از چند روز از بین می‌روند و نیاز به درمان خاصی ندارند. اما اگر چنین نشد، روش‌های درمانی تحت‌نظر پزشک و همینطور روش‌های خانگی برای درمان وجود دارند که در ادامه به 10 مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱- درمان عفونت گوش با استفاده از داروهای مسکن

گاهی تنها چیزی که شما نیاز دارید، صبر و تعدادی مسکن برای کاهش درد ناشی از عفونت گوش است! پزشک شما ممکن است مسکن‌هایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن را تجویز کند که به کاهش تب نیز کمک می‌کنند. از استفاده خودسرانه آسپرین برای کودکان، به‌دلیل خطر ابتلا به سندرم ری (یک بیماری نادر که می‌تواند باعث تورم در مغز یا کبد شود) به‌شدت اجتناب کنید. پیشنهاد می‌شود قبل از مصرف هر دارو، حتما با پزشک مشورت کنید. 

۲- درمان با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها

گاهی برای درمان، نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک دارید. در این حالت، پزشک، با توجه به میزان عفونت، بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش را برای‌تان تجویز می‌کند. حتما تا پایان دوره، تمام آنتی‌بیوتیک‌ها را مصرف کنید؛ حتی اگر شما یا فرزندتان احساس بهتری دارید. اگر کل دوره را نگذرانید، عفونت شما ممکن است عود کند و به درمان‌های بیشتر مقاوم شود.

۳- درمان با انجام میرنگوتومی (myringotomy)

در موارد حاد که ممکن است عفونت باعث بروز عوارض جدی شود یا عفونت گوش کودک، مدام عود کند، ممکن است پزشک از روشی به نام میرنگوتومی استفاده کند. در این حالت، او یک سوراخ کوچک در پرده گوش ایجاد می‌کند تا مایعاتی مانند آب، خون یا چرک خارج شوند. هنگام استفاده از این روش برای کودکان، احتمالا در طول میرنگوتومی، کودک بی‌هوش می‌شود. اما برای درمان عفونت گوش میانی در بزرگسالان با استفاده از میرنگوتومی، معمولا نیازی به بی‌هوشی نیست.

 

درمان عفونت گوش میانی

 

۴- درمان عفونت گوش در خانه با کمپرس گرم

استفاده از کمپرس گرم به شما کمک می‌کند تا درد ناشی از عفونت گوش را کاهش دهید. میزان دمای کمپرس به شما بستگی دارد؛ اما حتما آن را در یک حوله بپیچید تا خیلی گرم نباشد. اگر کمپرس خیلی گرم باشد، ممکن است باعث سوختگی شود. در استفاده از این کمپرس‌ها برای کودکان هم بسیار مراقب باشید.

۵- درمان عفونت گوش با سیر

استفاده از سیر، یک روش قدیمی و موثر برای درمان خانگی عفونت گوش است که التهاب و درد را از بین می‌برد. در این روش، یک تکه سیر را درون تکه‌ای گاز استریل بگذارید و آن را داخل گوش قرار دهید. سپس یک حوله گرم روی گوش بگذارید. حرارت ناشی از انجام این کار، عفونت گوش را درمان می‌کند. دقت کنید که حبه سیر نباید به مجرای گوش شما داخل شود. به همین دلیل، بهتر است از این روش، برای درمان عفونت گوش نوزاد استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است ناخواسته حبه سیر را داخل گوش خود فرو کند.

۶- درمان عفونت گوش با عسل

استفاده از عسل، یک روش خوب برای درمان عفونت گوش در خانه است. در این حالت، می‌توانید ۲ یا ۳ قطره عسل در لاله گوش قرار دهید تا جرم گوش را به خود جذب کند و عفونت را از بین ببرد. البته بهتر است قبل از انجام این کار با پزشک مشورت شود.

۷- درمان خانگی عفونت گوش با زنجبیل

زنجبیل خواص ضد التهابی دارد. از همین رو، استفاده از آب زنجبیل در اطراف مجرای خارجی گوش، ممکن است درد را تسکین دهد و به کاهش التهاب کمک کند. توجه کنید که در این روش هم مانند استفاده از سیر، نباید زنجبیل به مجرای گوش داخل شود.

۸- درمان عفونت گوش در خانه با آب اکسیژنه

چند قطره پراکسید هیدروژن یا همان آب اکسیژنه را داخل گوش خود بریزید. چند دقیقه صبر کنید و سپس گوش خود را شست‌وشو دهید. این روش، می‌تواند برای درمان عفونت گوش در بزرگسالان تا حدودی موثر باشد.

۹- درمان عفونت گوش با پیاز

استفاده از پیاز برای درمان، یک روش در‌دسترس و اثرگذار از گذشته تاکنون بوده است. پیاز تاثیر بالایی در از‌بین‌بردن عوامل میکروبی و کاهش التهاب و درد گوش دارد. از این روش، می‌توان هم برای کودکان و هم بزرگسالان استفاده کرد و خطری در پی نخواهد داشت.

 

ارتباط سریع و ساده با بهترین
پزشکان بیماری‌های عمومی در دکترنکست

 

۱۰- درمان خانگی با استفاده از سرکه سیب

سرکه سیب که در طب سنتی برای بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود، برای عفونت گوش هم می‌تواند موثر باشد؛ چراکه نوعی ضدعفونی‌کننده قوی است. در این روش به میزان مساوی، آب و سرکه سیب را ترکیب کنید و با قطره‌چکان داخل گوش بریزید. بعد از نیم ساعت، داخل گوش را به‌آرامی تمیز کنید.

برای درمان عفونت گوش چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که شرایط زیر را دارا بودید باید به متخصص گوش حلق و بینی مراجعه کنید تا روش‌های پزشکی را به کار بگیرند. شما می‌توانید از طریق پنل دکتر نکست با بهترین متخصصان برای حل مشکل مشورت کنید. شرایط به شرح زیر است:

  • دارا بودن تب بالای 38 درجه
  • خروج چرک و عفونت از گوش
  • ادامه دار بودن درد گوش

جمع بندی

در حالی که عفونت گوش در بزرگسالان به‌اندازه کودکان شایع نیست؛ اما باز هم احتمال آن وجود دارد. اگر مشکوک به عفونت گوش هستید، مهم است که بررسی آن را به پزشک بسپارید. درمان‌نکردن عفونت گوش برای مدت طولانی، می‌تواند فرد را در معرض خطر از‌دست‌دادن دائمی شنوایی یا سرایت عفونت به سایر قسمت‌های سر قرار دهد. ما در این مطلب از مجله drnext ده روش درمان عفونت گوش را معرفی کردیم. 

فراموش نکنید که همیشه مشورت با پزشک، بهترین گزینه است. اگر شما هم تجربه‌ای در زمینه عفونت گوش دارید، آن را با کاربران دکترنکست به اشتراک بگذارید.

منابع:

clevelandclinic

nhs

webmd

mayoclinic

healthline

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر