با توجه به اطلاعات محدودی که در اختیار ماست، هنوز مشخص نیست که زنان باردار در مقایسه با عموم مردم شانس بیشتری جهت ابتلا به COVID-19 یا بروز عوارض جدی ناشی از این ویروس دارند یا خیر.
در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن، سطح هورمونها و سیستم گردش خون به منظور پرورش کودک دچار تغییراتی میشوند. برخی از این تغییرات باعث افزایش خطر بروز عوارض ناشی از عفونت میشود. عفونتهای تنفسی دیگر مانند آنفولانزا و سایر ویروسهای کرونا مانند SARS و MERS غالبا در زنان باردار بیماری و عوارض شدیدتری ایجاد میکنند، اما تا به امروز اطمینان نداریم که این مسئله در مورد COVID-19 نیز صادق باشد.
خوشبختانه به نظر میرسد علائم در اکثر زنان باردار به صورت خفیف تا متوسط بروز میکند که مشابه علائم زنان غیرباردار است. تب بالا در دوران بارداری به خصوص در سه ماهه اول می تواند به یک کودک در حال رشد آسیب برساند و حتی ممکن است منجر به نقایص مادرزادی شود.
توصیههای موثر به زنان باردار در خصوص پیشگیری از ابتلا به COVID-19
مهمترین کاری که زنان باردار می توانند انجام دهند این است که تا حد امکان از ابتلا به عفونت جلوگیری کنند. این به معنای رعایت فاصله اجتماعی است. در دوران بارداری به جز در موارد کاملاً ضروری، نباید به مکانهایی که سایر مردم حضور دارند، بروند- این شامل فروشگاه های مواد غذایی، مطب پزشکان و پارکهای شلوغ است. توصیه می شود در این مدت سفر نکنند یا مهمانی برگزار نکنند زیرا این کارها میتوانند خطر قرار گرفتن در معرض ویروس را افزایش دهند.
همچنین، حتماً بهداشت دستها را رعایت کنند – دستهای خود را حداقل 20 ثانیه با آب و صابون بشویند – و از لمس چشمها، دهان و بینی خودداری کنند. اگر احساس خوبی ندارند، در خانه بمانند و تماس خود را با افراد دیگر محدود کنند. داخل دستمال کاغذی عطسه و سرفه کنند و بلافاصله آن را دور بیندازند.
زنان باردار باید تا حد امکان سالم زندگی کنند. این به معنای خوردن وعده های غذایی مغذی (غذاهای غیر فرآوری شده) ، فعالیت داشتن (قدم زدن در محیط بیرون راهی عالی برای بهبود خلق و خوی زنان باردار است)، در نظر گرفتن وقت کافی برای خواب کامل در طول شب، مدیریت اضطراب (مادران باردار در این دوران باید با عزیزان خود در تماس باشند یا از یک متخصص کمک بگیرند، به ویژه در صورتی که شرایط سختی را سپری میکنند)، نوشیدن مقدار زیادی آب و اجتناب افراد سیگاری میباشد.
به بیماران باردار خود اطمینان دهید که محافظت از خود، محافظت از نوزاد آنهاست
اخیرا یک مقاله به منظور تعیین میزان پذیرش واکسن و نگرش نسبت به واکسنهای بیماری کرونا ویروس در زنان باردار در ژورنال بین المللی Gynaecol Obstetrics چاپ شده است. در این مطالعه از 300 زن باردار به صورت حضوری 40 سوال پرسیده شد و مشخصات اجتماعی-جمعیتی، سابقه واکسیناسیون، درک خطر ابتلا به بیماری همه گیر COVID-19، تأثیر همه گیری COVID-19 و پذیرش و نگرش نسبت به آینده واکسیناسیون COVID-19 ارزیابی شد. از بین تمامی شرکت کنندگان، 111 نفر (37٪) تمایل داشتند در صورت توصیه به زنان باردار واکسن دریافت کنند. دلیل عمده امتناع از دریافت واکسن، عدم وجود اطلاعات در مورد ایمنی واکسن COVID-19 در زنان باردار و احتمال صدمه به جنین بود.
زنان باردار در سه ماهه اول پذیرش بیشتری از واکسیناسیون COVID-19 را نسبت به سه ماهه دوم و سوم ابراز داشتند. نتایج مطالعه حاضر حاکی از میزان پذیرش کم واکسیناسیون COVID-19 در جمعیتی از زنان باردار است. نگرانی در مورد ایمنی واکسن دلیل اصلی تردید بود. آشنایی با نگرش گروههای اولویت دار به منظور تعیین استراتژی درست جهت جلب اعتماد و تسریع فرآیند واکسیناسیون در طی همهگیری کنونی حائز اهمیت فراوان است.
میتوانید متن کامل این مقاله را در لینک زیر مشاهده کنید:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33872386/
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید