ارتباط ویروس SARS‐CoV‐2 و سیستم غدد درونریز
بیماری کووید-19 یک بیماری ناشی از ویروس SARS‐CoV‐2 است. این ویروس به عنوان هفتمین کروناویروس بیماریزا در انسان شناخته میشود. به نظر میرسد که ویروس SARS‐CoV-2 دارای ارتباطات پاتوفیزیولوژیکی متعدد با اختلالات سیستم غدد درونریز است. این ویروس به طور بالقوه باعث اختلال در متابولیسم گلوکز، عملکرد هیپوتالاموس و هیپوفیز، عملکرد آدرنال و متابولیسم مواد معدنی میشود. علاوه بر این که ویروس SARS-CoV-2 میتواند سیستم غدد درونریز را تحت تاثیر بگذارد، اختلالات زمینهای این سیستم نیز ممکن است بر پیامدهای بیماری کووید-19 تاثیرگذار باشد.
در حال حاضر محققان به آنزیم تبدیلکننده آنژیوتانسین 2 (ACE2) به عنوان رسپتور میانجیگر اولیه برای ویروس SARS‐CoV‐2 توجه میکنند. در واقع اتصال این ویروس به ACE2 باعث فعال کردن مسیر NF-KB، افزایش خیلی زیاد سایتوکاینهای پیشالتهابی و کموکاینها و در موارد پیشرفته کووید-19، حرکت کردن به سمت سندرم زجر تنفسی حاد (ARDS) میشود.
مطالعه رایان میلر
رایان میلر اخیرا مطالعهای انجام داد و اثرات عفونت کووید-19 بر روی اختلالات سیستم غدد درونریز را بررسی کرد. او همچنین مقالاتی در مورد ارتباط عوارض بیماری کووید-19 و اختلالات زمینهای غدد درونریز کودکان مرور کرد. در پایان مقاله توصیههایی در مورد مدیریت درمان آسیبهای غدد درونریز مرتبط با عفونت کووید-19 در این جمعیت ارائه شده است.
آگاه شدن متخصصین غدد درونریز اطفال از نقش بیماری کووید-19 بر این سیستم حائز اهمیت است. همچنین ملاحظات درمانی برای بیماران دارای اختلالات زمینهای که به کووید-19 مبتلا شدهاند، در این مقاله آمده است. با وجود اینکه، بعضی از ریسک فاکتورهای موثر بر بروز عوارض عفونت کووید-19 در کودکان و بزرگسالان مشترک است، ولی پاسخها به این عفونت در اطفال متفاوت است و نتایج مطالعات بزرگسالان نیز قابل تعمیم نیست. شواهدی حاصله از مطالعات کودکان، به ما راهنماییهایی در این مورد ارائه و در عین حال لزوم انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه را مورد تاکید قرار میدهد.
Pubmed- SARS‐CoV‐2 infection and paediatric endocrine disorders: Risks and management considerations
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
اینستاگرام تلگرام لینکدین آپارات توییتر فیسبوک یوتیوب