بوتاکس معده چیست و چه اثری دارد؟ روش بوتاکس معده برای چه کسانی مناسب است؟ شاید روش جدید بوتاکس معده برای لاغری به گوش شما هم خورده باشد. در ادامه به بررسی و بیان ویژگیها و جزئیات این روش، اهداف و عوارض آن میپردازیم.
تزریق بوتاکس معده و روش انجام آن
بوتاکس معده روشی نسبتاً جدید برای درمان کاهش وزن است. این عمل یک روش غیر جراحی و از طریق آندوسکوپی است که طی آن بوتاکس مستقیماً به دیواره داخلی معده تزریق میشود. این تزریقها به تسریع روند کاهش وزن در کسانی که میخواهند سریعتر و موثرتر وزن کم کنند، کمک میکند.
سم بوتولینوم ماده اولیه در تزریق بوتاکس است که به دیواره معده تزریق میشود. بوتاکس سالهاست برای شل کردن عضلات صورت و از بین بردن علائم پیری، صاف کردن پوست و کاهش چین و چروکهای صورت مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده همچنین برای درمان بیماریهایی مانند میگرن مزمن استفاده میشود.
تزریق بوتاکس معده برای کاهش وزن
عمل بوتاکس معده چگونه در کاهش وزن موثر است؟ سم بوتولیسم تزریق شده به دیواره معده انقباض عضلات معده را محدود کرده و باعث شل شدن عضلات و سرکوب اشتها میشود. علاوه بر این، این روش فرآیند تخلیه معده را به تاخیر میاندازد و باعث میشود فرد مدت بیشتری احساس سیری کرده و در نتیجه کالری کمتری دریافت کند. بنابراین، این روش برخلاف سایر روشهای لاغری (بایپس معده و بالون معده) تغییری در حجم معده ایجاد نمیکند.
بوتاکس معده: این روش برای چه کسی مناسب است؟
تزریق بوتاکس معده برای همه انتخاب مناسبی نیست و تیم پزشکی ارزیابی کاملی را برای تعیین اینکه آیا این درمان میتواند برای شما مفید باشد یا خیر انجام میدهد. به طور کلی، بوتاکس معده برای افرادی که اضافه وزن دارند مناسب است، اما برای افرادی که خیلی چاق هستند لزوما مناسب نیست. زیرا این روش برای افرادی که شاخص توده بدنی (BMI) آنها بالای۴۰ است، تاثیری ندارد. مناسبترین کاندید برای این عمل کسی است که BMI زیر ۳۵ دارد. بنابراین افرادی که از مشکلات جدی چاقی رنج میبرند واجد شرایط تزریق بوتاکس معده نیستند و باید روشهای جایگزین دیگری را مد نظر قرار دهند.
افرادی که در کنترل اشتهای خود مشکل دارند یا برای پیروی از رژیمهای لاغری سخت، مانند رژیم کتو و متعهد شدن به ورزش منظم تلاش میکنند، از بوتاکس معده سود میبرند. همچنین کسانی که از زخم معده، ورم معده و بیماریهای مرتبط با اضافه وزن مانند دیابت و فشار خون بالا رنج میبرند، میتوانند بوتاکس معده انجام دهند.
نحوه آمادگی برای بوتاکس معده
بوتاکس معده برای لاغری یک عمل جراحی نیست. با این حال مواردی وجود دارند که باید برای آمادهسازی این روش در نظر گرفته شود. پزشک پس از ارزیابی سابقه پزشکی، وضعیت سلامتی، جراحیهای قبلی و هر گونه داروی تجویز شده، معاینات فیزیکی و چندین آزمایش را انجام میدهد.
اگر کاندید مناسبی برای بوتاکس معده هستید، پزشک دستورالعملهایی را در مورد نحوه آماده شدن برای این عمل ارائه میدهد، از جمله:
- ناشتا بودن ۸ تا ۱۲ ساعت قبل از عمل
- قطع مصرف برخی داروها ۲۴ ساعت قبل از عمل (مانند آسپرین برای جلوگیری از خونریزی)
فرایند عمل بوتاکس معده
اگرچه این روش در مقایسه با لاغری با آمپول ملیتاید تهاجمیتر بوده، اما نسبت به بایپس و بالون معده بسیار سادهتر است. بوتاکس معده روشی ساده و کمتهاجم است. این روش به هیچ ابزار جراحی یا برشی نیاز ندارد. از طریق آندوسکوپی سموم بوتولینوم از داخل به دیواره معده تزریق میشود. هیچگونه بیهوشی عمومی لازم نیست، تنها بیحسی موضعی صورت میگیرد که در آن بیمار هوشیار است. در طول عمل:
- بیحسی موضعی از طریق یک اسپری خوراکی روی گلو اعمال میشود تا ناراحتی به هنگام ورد لوله را کاهش داده و از احساس گرفتگی در حین عمل جلوگیری کند.
- پزشک آندوسکوپ را از طریق گلو وارد معده میکند.
- هنگامی که آندوسکوپ در داخل معده قرار گرفت، پزشک بوتاکس را از طریق یک سوزن که به یک انتهای آندوسکوپ متصل است، تزریق میکند.
- بوتاکس در نقاط خاصی در دیواره داخلی معده تزریق شده که باعث شل شدن عضلات معده میشود.
- هنگامی که تزریق کامل شد، آندوسکوپ از معده خارج میشود.
- این روش معمولاً حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول میکشد.
- پس از انجام این عمل، باید ۱ تا ۲ ساعت آینده برای نظارت در کلینیک بمانید. اما نیازی به بستری شدن در بیمارستان نیست.
- روز بعد میتوانید به فعالیتهای روزانه خود ادامه دهید.
مراقبت های بعد از بوتاکس معده
ممکن است در محلی که آندوسکوپ از گلوی شما عبور کرده احساس ناراحتی کنید. پزشک توصیه میکند که چند ساعت و تا زمانی که بیحس کننده موضعی (اسپری خوراکی) کاملاً از بین رفته و حس گلو دوباره طبیعی شود، نوشیدنی یا غذا نخورید. ممکن است تا چند روز پس از عمل کمی احساس خستگی کنید. رژیم غذایی پس از تزریق بوتاکس معده باید شامل غذاهای غنی از مواد مغذی، پروتئین و کربوهیدرات کم باشد. کاهش مصرف شکر، مانند شیرینیها یا شکلات بسیار مهم است. بوتاکس معده بلافاصله پس از تزریق موثر است و به مدت ۴ تا ۶ ماه در بدن باقی میماند. در این زمان میتوانید نتایج تزریق بوتاکس یعنی کاهش اشتها و کاهش وزن را مشاهده کنید.
فواید بوتاکس معده چیست
بوتاکس معده برای افرادی که سعی در کاهش وزن دارند فواید زیادی دارد. این روش یک روش جدید برای کاهش وزن بوده که تا به حال موفق بوده است. برخی از مزایای تزریق بوتاکس معده عبارتند از:
- روش کمتهاجمی و غیر جراحی
- نتایج امیدوارکننده کاهش وزن
- مناسب برای افرادی که اضافه وزن دارند
- روش مقرون به صرفه
- عوارض جانبی خفیف و موقت
- بهبودی سریع
- نقاهت و مراقبتهای پس از آن، در مقایسه با انواع جراحیهای چاقی، آسانتر و راحتتر است
خطرات و عوارض بوتاکس معده
اگرچه بوتاکس معده روشی ساده است، اما میتواند عوارض جانبی به دنبال خود تزریق یا فرآیند عمل به همراه داشته باشد. با این حال، هیچ خطر دائمی به دنبال انجام آن وجود ندارد زیرا بوتاکس تزریق شده در عرض ۴ تا ۶ ماه از بین میرود.
خطر عوارض جانبی زیر بسیار کم است، اما همچنان ممکن است رخ دهند:
- اختلال در تنفس و ضربان قلب غیرطبیعی
- خونریزی از محل تزریق
- درد یا تورم در ناحیه تزریق
- آسیب به پوشش داخلی دستگاه گوارش
- درد در گلو یا شکم
- واکنش حساسیتی به بوتاکس
- تب
- سوزش سردل
- حساسیت پوستی
- حالت تهوع
- اسهال یا یبوست
متخصص تغذیه در دکترنکست
هزینه بوتاکس معده چقدر است؟
تزریق بوتاکس معده در مقایسه با روشهای جراحی چاقی، یک روش مقرون به صرفه برای کاهش وزن است. هزینه متوسط تزریق بوتاکس معده در در کشورها و در شهرهای مختلف متفاوت است. میتوانید با بررسی شرایط فردی و یافتن بهترین دکتر برای بوتاکس معده، از متوسط قیمت بوتاکس معده مطلع شوید.
جمعبندی
بوتاکس معده روشی جدید برای کاهش وزن است. طی این روش کمتهاجمی، بوتاکس به دیواره معده تزریق شده و این امر باعث شل شدن معده و کاهش اشتها میشود. همچنین تزریق بوتاکس باعث تاخیر در تخلیه معده شده و احساس سیری طولانیتری را فراهم میکند. این روش جراحی نداشته بلکه آندوسکوپ از دهان وارد شده، در معده قرار گرفته و تزریق به نقاط مختلف معده صورت میگیرد. این روش برای همه افراد مناسب نیست. در افراد چاق با توده بدنی بالای ۴۰، این روش در کاهش وزن جایگزین نبوده و باید روشهای کاهش وزن دیگری مد نظر قرار گیرد. میتوانید برای بررسی بهترین روش کاهش وزن نوبت ویزیت متخصصین تغذیه را دریافت کنید.
منابع: