نوع کفش تاثیر بسزایی در تعادل و راه رفتن دارد. تحقیقات نشان داده است که کفشهای پاشنه بلند ثبات و تحرک وضعیتی را تغییر میدهند. تحقیقات محدودی در مورد نوع کفش و تاثیر آن بر تعادل و راه رفتن افراد در جوانان سالم وجود دارد.
در راستای این مطالعه، یک پرسشنامه به دانشجویان دختر جوان داده شد. سوالاتی در خصوص نوع کفش پاشنه بلند پرسیده شد. در مجموع 30 دانشجو از سنین 17 تا 25 سال در این مطالعه شرکت کردند. این دانشجویان به صورت دائم یا گه گاه کفش با پاشنه 6 سانتیمتر استفاده میکردند. سپس دادهها با استفاده از FRT، mCTSIB و 6MWT بین کفش پاشنه بلند و کفش ورزشی اندازهگیری و مقایسه شد.
در تحقیقات قبلی به این نتیجه رسیده بودند که بین استفاده از کفش تخت و پاشنه کوتاه (4 سانتیمتری) تفاوتی مشاهده نشد. ارتفاع پاشنه بیش از 7 سانتیمتر باعث افزایش نوسان وضعیتی میشود و توانایی ایستادن را کاهش میدهد. معیارهای خروج شامل پیچخوردگی مچ پا در اخیر، بارداری و شرایط عصبی که بر تعادل و راه رفتن تاثیر بگذارد، بود. در مجموع 100 پرسشنامه جمعآوری شد و 30 دانشجو انتخاب شدند. در بین 30 دانشجو، 19 نفر کاربرد دائمی و 11 نفر به صورت گاه به گاه از کفش پاشنه بلند استفاده میکردند.
نتیجهگیری اثر کفش بر تعادل
نتایج نشان داد که هنگام استفاده از کفشهای ورزشی در مقایسه با استفاده از کفش پاشنه بلند، هم تعادل و هم پارامترهای راه رفتن بهتری وجود دارد. تفاوتهایی در عملکرد دسترسی (FRT) و آزمون پیادهروی 6 دقیقهای (MWT) مشاهده شد اما در نتایج mCTSIB هیچ تفاوتی وجود دارد. در مقایسه با استفاده مداوم و گه گاهی بین کفش پاشنه دار نیز تفاوت قابل توجهی در تست FRT مشاهده شد.
استفاده از کفش پاشنه بلند بر تعادل و راه رفتن دانشجویان دختر تاثیر میگذارد. همچنین رسیدن به مقصد و راه رفتن 6 دقیقهای را برای استفاده مداوم و گه گاهی محدود میکند. هر چند نویسنده بر این باور است که این مطالعات باید در سنین بالاتر و شرایط مختلفی نیز انجام شود. حتی با وجود اینکه در این مطالعه نیز سطوح مختلفی مقایسه شد.
fortune-Effect of Footwear on Balance and Gait Among Young Female Students
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
اینستاگرام تلگرام لینکدین آپارات توییتر فیسبوک یوتیوب