Search
Search

تردید در تزریق واکسن آنفولانزا در زنان باردار

تزریق واکسن آنفولانزا

Table of Contents

زنان باردار در معرض خطر بالایی برای ابتلا به آنفولانزای شدید هستند. با این حال، علی‌رغم وجود توصیه‌های ملی گسترده، میزان جذب واکسن آنفولانزای مادری در اکثر کشورهای منطقه اروپایی سازمان بهداشت جهانی (WHO) کم است. واکسیناسیون آنفولانزا باعث کاهش عوارض و مرگ و میر ناشی از آنفولانزا در بارداری می‌شود. همچنین برای نوزادان در ماه‌های اول زندگی ایمنی ایجاد می‌کند. برای ایجاد استراتژی‌هایی که می‌تواند پذیرش و جذب واکسن را در بین زنان باردار افزایش دهد، باید عوامل بالقوه تعیین‌کننده تردید در ترزیق واکسن شناسایی شوند. هدف اصلی بازبینی سیستماتیک، شناسایی عوامل تعیین‌کننده فردی تردید در تزریق واکسن آنفولانزا در میان زنان باردار در اروپا، و چگونگی غلبه بر آن است.

نتایج

شایع‌ترین عوامل گزارش‌شده جنبه‌های روان‌شناختی، به‌عنوان مثال نگرانی در مورد ایمنی و خطرات برای مادر و کودک است. همجنین تصور عمومی کم خطر بودن ابتلا به بیماری آنفولانزا تاثیرگزار است. تردید در مورد اثربخشی واکسن و عدم آگاهی در مورد این موضوع از عوامل دیگر بود. همچنین تأثیر عوامل زمینه‌ای، مانند عدم ارائه دانش کافی در مورد واکسن آنفولانزا توسط کارکنان مراقبت‌های بهداشتی یا ابراز احساسات ضد واکسن توسط خانم باردار وجود داشت.

جمع‌بندی

ارتقای سلامتی که به طور خاص دانش زنان باردار را در مورد آنفولانزا و واکسیناسیون افزایش می‌دهد، مهم است. همچنین از قضاوت خطر معتبر توسط خانم باردار حمایت می‌کند. توسعه استراتژی‌های اطلاعاتی جدید برای گفتگو بین ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی و زنان باردار باید بخشی از این استراتژی باشد.

پیش‌زمینه

آنفولانزای فصلی تهدیدی برای سلامت عمومی است. هر ساله سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی را تحت فشار قرار می‌دهد. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تا 20 درصد از جمعیت جهان در هر فصل ممکن است به آنفولانزا مبتلا شوند. نرخ بالای عفونت‌ها می‌تواند منجر به مرگ و میر و بستری شدن در بیمارستان شود. به ویژه در طول شیوع شدید. در سال 2017، حداقل 650000 مرگ و میر در سراسر جهان با آنفولانزا مرتبط بوده است که در اروپا 72000 مورد مرگ تخمین زده شده است.

یکی از گروه‌های آسیب‌پذیر، زنان باردار هستند. زیرا مستعد ابتلا به بیماری آنفولانزا و افزایش خطر زایمان زودرس و مرگ جنین هستند. این خطرات ناشی از تغییرات فیزیولوژیکی و ایمونولوژیک در دوران بارداری است که زنان را نسبت به پاتوژن‌های ویروسی حساس‌تر می‌کند. در میان جمعیت، زنان باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا و مرگ و میر ناشی از آنفولانزا هستند.

یک مطالعه با در نظر گرفتن 20000 زن باردار بیش از 6 سال در ایالات متحده، استرالیا، اسرائیل و کانادا، نشان داد که 40 درصد کاهش بستری شدن در بیمارستان ناشی از آنفولانزا در افراد واکسینه شده وجود دارد. مرکز اروپایی کنترل بیماری تاکید کرده است که چگونه زنان باردار جزو گروه‌های پرخطر برای آنفولانزای شدید هستند. و نقش محافظتی برای فرزندان متولد نشده و زایمان های زودرس خود دارند. بار آنفولانزا در نوزادان را می‌توان با افزایش واکسیناسیون در بین زنان باردار کاهش داد. همچنین خطر انتقال به کودکان در ماه‌های اول زندگی آن‌ها را کاهش داد.

تردید در تزریق واکسن

تردید در تزریق واکسن به عنوان یکی از عوامل اصلی که به پوشش کم واکسیناسیون کمک می‌کند، شناسایی شده است. این موضوع توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان “یکی از 10 تهدید بزرگ برای سلامت جهانی در سال 2019” شناسایی شد. همچنین موضوع مهمی در توسعه و گسترش واکسن کووید-19 بوده است. افراد ممکن است برخی از واکسن‌ها را بپذیرند اما برخی دیگر را رد کنند. همچنین باورهای آن‌ها ممکن است در طول زمان تغییر کند.

از این رو، تردید در تزریق واکسن همیشه به عنوان امتناع کامل همه واکسن‌ها مشهود نیست، بلکه به ‌عنوان تصمیم‌گیری که می‌تواند بین رد کلی و پذیرش همه واکسن‌ها متغیر باشد. گروه کاری WHO Sage تردید در تزریق واکسن را به عنوان “تأخیر در پذیرش یا امتناع واکسیناسیون با وجود در دسترس بودن خدمات واکسیناسیون” تعریف می‌کند. تردید در تزریق واکسن پیچیده و زمینه خاصی است که در زمان، مکان و واکسن‌ها متفاوت است.

متن کامل مقاله را لطفا از آدرس زیر مطالعه بفرمایید:

PubMed-Determinants of influenza vaccine hesitancy among pregnant women in Europe: a systematic review

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر