Search
Search

مقایسه لوتیراستام با فنوباربیتال در تشنج نوزادی

مقایسه لوتیراستام با فنوباربیتال

Table of Contents

تشنج نوزادی و درمان‌های آن

تشنج نوزادی یک اورژانس شایع عصبی در نوزادان و فنوباربیتال، خط اول داروهای ضدصرع است. این دارو دارای عوارض جانبی مانند افت فشار خون و افسردگی تنفسی است و می‌تواند آپاپتوز عصبی را در مغز نابالغ تسریع کند. لوتیراستام، یک داروی ضد صرع جدید است و به عنوان یکی از داروهای خط دوم برای درمان تشنج نوزادان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در مقایسه با فنوباربیتال، لوتیراستام دارای مزایای زیادی از جمله عوارض جانبی کمتر و نتایج رشد عصبی بهتر می‌باشد. با این حال، تنها چند بررسی سیستماتیک از لوتیراستام برای درمان تشنج نوزادی وجود دارد.

بررسی اثربخشی و عوارض جانبی لوتیراستام در تشنج نوزادی

ارزیابی کارایی و ایمنی لوتیراستام برای تشنج نوزادی و مقایسه اثربخشی، عوارض جانبی و پیامدهای عصبی بین لوتیراستام و فنوباربیتال در درمان این بیماری، هدف یک مطالعه قرار گرفت. در این مطالعه کلیدواژه‌های لوتیراستام، فنوباربیتال و تشنج نوزادی در پایگاه‌های MEDLINE، کتابخانه کاکرین، Web of Science، EMBASE ،clinictrials.gov و اینترنت دانش ملی چین (CNKI) با آخرین به‌روزرسانی در جولای ۲۰۲۱ برای جمع‌آوری اطلاعات بالا جستجو شدند. مطالعاتی در مورد بررسی اثربخشی یا ایمنی لوتیراستام و فنوباربیتال در درمان تشنج نوزادی جمع‌آوری شد. داده‌ها استخراج و معیارهای پیامد شامل اثربخشی، میزان عوارض جانبی، امتیاز نورولوژیکال و میزان مرگ و میر با نرم افزار RevMan 5.3 تجزیه و تحلیل شد.

لوتیراستام؛ عوارض کمتر با اثربخشی یکسان

در نهایت ۱۰ مقاله وارد مطالعه شدند. متاآنالیز نشان داد که هیچ تفاوتی در اثربخشی بین لوتیراستام و فنوباربیتال در درمان تشنج نوزادی وجود ندارد. در مقایسه با فنوباربیتال، بروز عوارض جانبی لوتیراستام کمتر بود. بروز افت فشار خون و افسردگی تنفسی در گروه لوتیراستام به طور قابل‌توجهی کمتر از گروه فنوباربیتال بود. از نظر پیامدهای رشد عصبی بلندمدت، تفاوت معناداری در نمرات مقیاس رشد نوزادان بیلی (BSID) بین لوتیراستام و فنوباربیتال وجود نداشت.

فنوباربیتال همچنان خط اول داروهای ضدصرع توصیه شده توسط WHO، برای درمان تشنج نوزادی است. داروی ضد صرع جدید لوتیراستام ممکن است کارایی بهتری نسبت به فنوباربیتال نداشته باشد. اما با نتایج بهتر توسعه عصبی و خطر کمتر عوارض جانبی مرتبط است. علاوه بر این، نظارت مستمر EEG باید برای تشخیص تشنج نوزادی و ارزیابی شدت تشنج، بهبودی و اثربخشی دارو صورت گیرد.

PubMed-Efficacy and Safety of Levetiracetam vs. Phenobarbital for Neonatal Seizures: A Systematic Review and Meta-Analysis

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر