واکسن بوستر کووید-19

واکسن بوستر کووید-19

Table of Contents

اهمیت واکسن بوستر کووید-19 با توجه به سویه‌های تهاجمی‌تر

ساخت واکسن‌های ایمن و مؤثر علیه سندرم حاد تنفسی ویروس کرونا 2 (SARS-CoV-2) با سرعتی شگفت‌آور یک دستاورد استثنایی بشر بوده است. این بهترین امید ما برای مهار بیماری پاندمی کروناویروس 2019 (COVID-19) می‌باشد. با این حال سویه‌های ویروسی جدیدتر و تهاجمی‌تر SARS-CoV-2 و همچنین احتمال از بین رفتن ایمنی بدن پس از واکسیناسیون – به دلیل گذشت زمان زیاد – مقامات بهداشتی را بر آن داشته است تا ضرورت واکسیناسیون مجدد را بررسی کنند. این موضوع فشار بیشتری را بر زندگی انسان‌ها در کشورهای کم‌ درآمد وارد کرده است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) در اطلاعیه‌ی اخیر خود، دوز سوم واکسن (بوستر) کووید-19 را در افراد با نقص ایمنی توصیه کرده است.

دولت‌ها و مقامات مراقبت‌های بهداشتی باید دستورالعمل‌های لازم برای دوزهای واکسن بوستر کووید-۱۹ را تهیه کنند. در عین حال خطرات احتمالی کاهش ایمنی و سویه‌های ویروسی جدید را در نظر بگیرند. همچنین جمعیت‌های آسیب‌پذیر را در همه جا، از جمله آن‌هایی که در کشورهای کم‌درآمد زندگی می‌کنند، در اولویت قرار دهند.

آمارهای همه‌گیری کووید-19

واکسیناسیون علیه سندرم حاد تنفسی ویروس کرونا 2 (SARS-CoV-2) امید اصلی ما برای کنترل بیماری کووید-۱۹ می‌باشد. در جهان، تا اوت 2021، بیش از 205 میلیون مورد تایید شده کووید-19 و بیش از 4.3 میلیون مرگ و میر وجود داشته است. واکسن‌های ایمن و مؤثر کووید-۱۹، با تلاش مشترک میان جامعه علمی، دولت‌ها و شرکت‌های داروسازی ساخته شدند.

تا اکتبر 2021، 47.9 درصد از جمعیت جهان حداقل یک دوز واکسن کووید-19 دریافت کرده‌اند. در ایالات متحده، 57.1٪ از جمعیت به طور کامل واکسینه شده‌اند. با این حال، وضعیت در کشورهای در حال توسعه بسیار بدتر است. به عنوان مثال، در کشورهای کم درآمد، تنها 2.8 درصد از مردم حداقل یک دوز واکسن کووید-19 دریافت کرده‌اند. این مدیریت ناعادلانه واکسن‌های کووید-19 هم از نظر اخلاقی و هم از نظر بهداشتی وضعیتی غیرقابل قبول می‌باشد.

چه کسانی از ترزیق واکسن بوستر کووید-19 سود می‌برند؟

در مورد این که چه جمعیتی ممکن است از دوزهای سوم یا بعدی واکسن کووید-19 بهره‌مند شوند شواهد محدودی وجود دارد. افراد دارای نقص ایمنی بسیار در مرکز توجه قرار دارند. زیرا ممکن است پس از دو دوز واکسن پاسخ ایمنی کافی ایجاد نکنند. مطالعه‌ای در بیماران دریافت‌کننده پیوند عضو با نقص ایمنی انجام شد. این مطالعه نشان داد که آنتی‌بادی‌های ضد SARS-CoV-2 تنها در 40٪ بیماران، ۴ هفته پس از دوز دوم تولید شد. با این حال، این تعداد 4 هفته پس از سومین دوز به 68٪ افزایش یافته است.

در 12 آگوست 2021، سازمان غذا و داروی ایالات متحده مجوزهای استفاده اضطراری را برای هر دو واکسن Pfizer-BioNTech و واکسن Moderna اصلاح کرد. این موضوع به سبب این انجام شد تا امکان استفاده از این واکسن‌ها را برای دوز اضافی در افراد دارای نقص ایمنی فراهم کند. افرادی که تحت پیوند عضو جامد قرار گرفته‌اند یا افرادی که با شرایطی مواجه هستند که سطحی معادل نقص ایمنی در نظر گرفته می‌شود. طبق گفته CDC، دوز سوم باید سه هفته پس از دوز دوم برای واکسن فایزر و پس از چهار هفته برای واکسن مدرنا داده شود. از 7 اکتبر 2021، واکسن‌های بوستر کووید-19 توسط CDC برای بزرگسالان 65 سال به بالا، کسانی که در مراکز مراقبت طولانی‌مدت زندگی می‌کنند، مشکلات پزشکی زمینه‌ای دارند و یا در محیط‌های پرخطر کار می‌کنند توصیه می‌شود.

افرادی که در معرض خطر بیشتری برای انتقال COVID-19 هستند از جمله کارکنان اورژانس، کارکنان آموزشی، کارگران مواد غذایی و کشاورزی، کارگران اصلاحی و کارگران حمل و نقل عمومی، به دلیل تنظیمات شغلی یا سازمانی، واجد شرایط دریافت دوز سوم واکسن کووید- 19 می‌باشند.

NCBI-COVID-19 Vaccine Booster: To Boost or Not to Boost

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر