Search
Search

تاثیر بیماری نفریت لوپوسی بر عملکردی کلیه اطفال

بیماری لوپوس

Table of Contents

بیماری لوپوس اریتماتوس چیست؟

لوپوس اریتماتوس یک بیماری سیستمیک و خود ایمنی است که در نتیجه حمله سیستم ایمنی بدن به بافت‌های خودی ایجاد می‌شود. این حملات می‌توانند باعث آسیب دیدن و التهاب اعضای مختلف بدن از جمله خون، قلب و ریه شوند. از علائم این بیماری می‌توان به التهاب و درد مفاصل، ایجاد ضایعات پوستی بر روی صورت (به صورت پروانه‌ای)، تغییرات در ناخن‌ها، تب و خستگی مفرط، حساسیت به نور خورشید، ریزش مو و اختلالات کلیوی اشاره کرد.

انواع بیماری لوپوس

انواع مختلفی از این بیماری وجود دارد. یکی از آن‌ها Juvenile onset SLE (یا لوپوس سنین پایین) می‌باشد. این نوع از بیماری لوپوس که در سنین پایین تظاهر پیدا می‌کند معمولا نسبت به لوپوسی که در سنین بالاتر اتفاق می‌افتد، عوارض بیشتری داشته و بقا طولانی‌مدت کمتری دارد. همانطور که پیش‌تر ذکر شد، یکی از عوارض این دسته از بیماری‌ها اختلالات کلیوی است. این اختلال در نوع juvenile بیماری با میزان بیشتری (در حدود 50% موارد) بروز می‌کند.

روش‌های درمان لوپوس چیست؟

روش‌های مختلفی از درمان برای این اختلال کلیوی وجود دارد. انتخاب بین این روش‌های درمانی از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و بر اساس جواب پاتولوژی بیمار انجام می‌شود. بسیاری از گایدلاین‌های موجود، استفاده از داروهای ضدالتهاب را توصیه کرده‌اند. به طور روتین بعد از استفاده اولیه از داروهای ضدالتهاب و بهبود نسبی کلیه بیمار، این دارو به میزان کمتر و به مدت طولانی به بیمار داده می‌شود (درمان نگهدارنده). باید توجه داشت که این بیماران باید به طور روتین تحت پیگیری باشند تا در صورت بروز بیماری به سرعت تحت درمان قرار بگیرند.

قابل ذکر است که به تعویق افتادن درمان می‌تواند با آسیب کلیه و در نتیجه اختلال عملکرد دائمی آن همراهی داشته باشد. احتمال بروز اختلال عملکرد مزمن کلیه در این دسته از بیماران برابر 15% تخمین زده شده است. همچنین مطالعات نشان داده‌اند که بروز این دسته از اختلالات کلیوی می‌تواند باعث افزایش مرگ و میر شود. بسیاری از مطالعات و پزشکان، استفاده از روش‌های پیوند کلیه را در این دسته از بیماران توصیه می‌کنند. همچنین داروهای بیولوژیک مختلفی در این زمینه ارائه شده‌اند. در حال حاضر مطالعات مختلفی در حال بررسی این دسته از داروها هستند. باید توجه داشت که این زمینه از رشته پزشکی نیازمند مطالعات و ارزیابی‌های هرچه بیشتر است.

بررسی نتایج درمانی و احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن کلیوی

به نظر می‌رسد که مطالعات جدید باید در جهت شناسایی بیومارکرهای جدید این دسته از بیماری‌ها باشند. همچنین بیومارکرهایی که بتوانند عوارض دیگر بیماری از جمله اختلالات قلبی عروقی را به طور زودهنگام پیش بینی کنند، بسیار کمک کننده خواهند بود. از طرف دیگر بررسی و ارزیابی داروهای مورد نیاز برای بهبود وضعیت کلیه در این دسته از بیماران از اهداف دیگر مطالعات جدید است. مطالعه‌ای که در سال 2021 انجام شد به بررسی نتایج درمانی و احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن کلیوی در این دسته از بیماران پرداخت. اطلاعات موجود در این مقاله که به طور خلاصه ارائه شده‌اند، می‌توانند در فهم بهتر این بیماری و جلوگیری از بروز اختلالات مزمن کلیوی کمک‌کننده باشند.

PubMed-Kidney outcomes for children with lupus nephritis

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر