رژيم‌های ۲ دارویی و ۳ دارویی در اسپوندیلیت بروسلایی

اسپوندیلیت بروسلایی

Table of Contents

اسپوندیلیت بروسلایی چیست؟

بروسلوز نوعی بیماری عفونی است که به دنبال آلودگی با یک باکتری به همین نام ایجاد می‌شود. در طی این بیماری، باکتری از طریق جریان خون به تمام نقاط بدن منتقل شده و اعضای بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. وقتی که ستون مهره فرد توسط این بیماری مورد تهاجم قرار می‌گیرد، به آن اسپوندیلیت بروسلایی می‌گویند. در گذشته میزان بروز این نوع از بیماری کاهش یافته بود. ولی مطالعات جدید نشان می‌دهند که بروز نوع اسپوندیلیت این بیماری در طی چند سال اخیر رو به افزایش است. این بیماری به تدریج باعث ایجاد التهاب در ستون مهره و همچنین ریشه‌های عصبی می‌شود. این تهاجم می‌تواند علائم عصبی متعددی از قبیل فلج اندام‌ها را به همراه داشته باشد.

روش‌های درمانی اسپوندیلیت بروسلایی

امروزه روش‌های درمانی مناسبی که شامل استفاده از آنتی بیوتیک‌ها می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده 2 دارویی و حتی 3 دارویی می‌تواند تاثیرات بهتری از درمان را از خود نشان دهد. بنابراین انتخاب روش درمانی مناسب و حتی نوع مناسب آنتی‌بیوتیک در این زمینه بسیار پراهمیت است. مطالعه‌ای که در سال 2021 منتشر شد به بررسی امکان استفاده از داروی داکسی سایلین، سولفامتوکسازول و ریفامپین در درمان بیماران مبتلا به بروسلا اسپوندیلیت پرداخت.

این مطالعه در بین سال‌های 2016 الی 2019 انجام شد. 100 بیماری که به اسپوندیلیت بروسلایی مبتلا بودند، در این مطالعه شرکت کردند. در این مطلعه بیماران به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول که شامل 50 نفر بودند، تحت درمان دو دارویی (ریفامپین و سولفامتوکسازول) قرار گرفتند. در مقابل، گروه دوم 3 دارو (داکسی‌سایلین، سولفامتوکسازول و ریفامپین) را برای درمان این بیماری استفاده کردند. برای بررسی تاثیر درمان از پارامترهای مختلفی استفاده شد. از این پارامترها می‌توان به کاهش درد کمر، میزان کاهش ESR و میزان کاهش پروکلسی‌تونین و CRP اشاره کرد. همچنین در این مطالعه عوارض دارویی در بین این دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.

درمان ۳ دارویی بهتر است یا ۲ دارویی؟

مطالعه نشان داد که میزان پاسخ به درمان در گروه 3 دارویی به میزان قابل‌توجهی از گروه دو دارویی بیشتر بود. همچنین مشخص شد که بعد از شروع درمان تفاوت قابل توجهی در درد کمر، میزان ESR و میزان پروکلسی‌تونین و CRP بین دو گروه وجود داشت به طوری که تمام این پارامترها در گروه 3 دارویی به میزان بیشتری کاهش یافته بودند. در نهایت نویسندگان این مطالعه بیان کردند که تفاوت قابل توجهی از نظر بروز عوارض جانبی بین این دو گروه وجود نداشته است.

این مطالعه نشان داد که استفاده از درمان 3 دارویی با داکسی‌سایلین، سولفامتوکسازول و ریفامپین در درمان اسپوندیلیت بروسلایی موثر است. این درمان به میزان قابل توجهی باعث کاهش شدت درد کمر و همچنین کاهش التهاب می‌شود. از طرف دیگر نگرانی خاصی برای ایجاد عوارض درمانی خطرناک در استفاده از این رژیم دارویی وجود ندارد. همانند هر مطالعه‌ی تجربی دیگر، انجام مطالعات بیشتر در این زمینه توصیه می‌شود.

PubMed-Clinical Effect of Doxycycline Combined with Compound Sulfamethoxazole and Rifampicin in the Treatment of Brucellosis Spondylitis

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر