تعیین احتمال اندوکاردیت در باکتریمی استافیلوکوکوس اورئوس

باکتری استافیلوکوس اورئوس و اندوکاردیت

Table of Contents

باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اندوکاردیت

مطالعات نشان داده‌اند که در حدود 3 الی 23 درصد از بیمارانی که مبتلا به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس هستند، به اندوکاردیت مبتلا می‌شوند. اندوکاردیت نوعی اختلال عفونی دریچه‌های قلبی است. عفونت ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس بسیار شایع است. این عفونت می‌تواند به راحتی باعث مرگ بیمار شود. اندوکاردیت به دنبال عفونت‌های خونی شدید ایجاد می‌شود. در حین این بیماری، باکتری‌ها بر روی دریچه‌های قلبی کلونیزه می‌شوند.

شناسایی زودهنگام و درمان این اختلال از اهمیت بالایی برخوردار است. علت این مسئله آن است که گاهی‌اوقات برای درمان این اختلال از جراحی قلب و همچنین از درمان آنتی‌بیوتیکی طولانی‌مدت استفاده می‌شود. در صورت شک به وجود این بیماری، اولین قدم تشخیصی استفاده از اکوکاردیوگرافی از طریق مری است. این روش تشخیصی در مقایسه با روش روتین اکوکاردیوگرافی (که از طریق قفسه‌سینه انجام می‌شود) حساسیت بالاتری دارد.

شناسایی زودهنگام اندوکاردیت با استفاده از سیستم نمره‌دهی

مطالعات مختلفی در این زمینه انجام شده است. بسیاری از مطالعات سعی کرده‌اند تا با استفاده از روش‌های مختلف، بیماران با احتمال بالای ابتلا به اندوکاردیت را شناسایی کنند. سیستم‌های نمره‌دهی متعددی در این زمینه طراحی شده است. در این قسمت به توضیح مطالعه‌ای خواهیم پرداخت که هدف آن بهبود شناسایی زودهنگام و همچنین تشخیص بیماران با ریسک بالای ابتلا به این اختلال است. این مطالعه که بر روی بیماران مبتلا به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس انجام شد، فاصله زمانی شروع بیماری تا مثبت شدن کشت خون را در هر بیمار محاسبه کرد. هدف از این کار بررسی امکان استفاده از این شاخصه در تشخیص زودهنگام اندوکاردیت بود.

این مطالعه به صورت گذشته‌نگر انجام شد. شرکت‌کنندگان، بیمارانی بودند که در سال 2016 و 2017 به این بیماری مبتلا شدند. همانطور که پیش‌تر گفته شد از فاصله زمانی ابتلا به بیماری تا مثبت شدن کشت خون در این مطالعه استفاده شد. سیستم نمره‌دهی POSITIVE با سیستم‌های قبلی از قبیل PREDICT و VIRSTA مورد مقایسه قرار گرفت. در این مطالعه 465 بیمار شرکت داشتند. همه این بیماران به باکتریمی استافیلوکوکوس اورئوس مبتلا بودند. از این بین، 38 بیمار که در حدود 8% از جامعه آماری را تشکیل می‌دادند به اندوکاردیت مبتلا شدند. این مطالعه نشان داد در بیمارانی که به اندوکاردیت مبتلا شدند، فاصله زمانی مثبت شدن کشت خون به میزان قابل توجهی کوتاه‌تر بود. این مطالعه نشان داد که در برخی موارد این روش می‌تواند حساسیت 100% و همچنین اختصاصیت 52% برای شناسایی بیماران مبتلا به اندوکاردیت داشته باشد.

سیستم نمره‌دهی POSITIVE

سیستم نمره‌دهی جدیدی که در این مطالعه ارزیابی شد، POSITIVE نام داشت. در این سیستم از معیارهایی از قبیل سابقه تزریق وریدی مواد مخدر، آمبولی عروقی و سابقه اختلالات دیگر قلبی استفاده شده بود. این مطالعه نشان داد که این سیستم حساسیت 93% و اختصاصیت 70% برای شناسایی بیماران مبتلا به اندوکاردیت دارد. عملکرد این سیستم نسبت به سیستم PREDICT و همچنین اختصاصیت آن در مقایسه با اختصاصیت سیستم VIRSTA برتری داشت. این مطالعه نشان داد که محاسبه فاصله زمانی از ابتلا به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تا مثبت شدن کشت خون می‌تواند در شناسایی بیماران با احتمال بالای ابتلا به اندوکاردیت موثر باشد.

PubMed-Time to blood culture positivity in Staphylococcus aureus bacteraemia to determine risk of infective endocarditis

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر