تاثیر انجام واکسیناسیون فصلی با و یا بدون استفاده از دارو در پیشگیری از مالاریا

واکسن ضد مالاریا

Table of Contents

بیماری مالاریا چیست؟

مطالعات اخیر نشان داده‌اند که استفاده از واکسن مالاریا می‌تواند احتمال بروز این بیماری را کاهش دهد. همانطور که می‌دانید مالاریا نوعی بیماری عفونی است که به دنبال انتقال نوعی انگل به همین نام به بدن انسان ایجاد می‌شود. این انگل معمولا به دنبال گزش نوعی پشه به بدن انسان منتقل می‌شود. مالاریا در برخی از مناطق دنیا شیوع بیشتری دارد. همچنین باید توجه داشت که شیوع این بیماری در این مناطق نیز به صورت فصلی می‌باشد. ریشه‌کن کردن این بیماری و یا جلوگیری از بروز آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

یکی از روش‌هایی که امروزه از آن استفاده می‌شود، مصرف داروهای ضد ملاریا در کودکان ساکن در مناطق اندمیک است. البته باید توجه داشت که این داروها تنها در فصول افزایش مالاریا استفاده می‌شوند. علاوه بر استفاده از این روش و همچنین پیشرفت‌های موجود در عرصه درمان و تشخیص، همچنان این بیماری تاثیر بسیار مخربی در نظام سلامت کشورها دارد. مطالعات مختلفی در این زمینه انجام شده است.

تاثیر واکسن مالاریا

هم اکنون اثربخشی این واکسن در مطالعات مختلف در حال ارزیابی است. قابل ذکر است که در صورت استفاده از این واکسن، بیشترین میزان اثربخشی در چند ماه اولیه بعد از تزریق ایجاد می‌شود. مطالعه‌ای که در سال 2021 چاپ شد به بررسی امکان استفاده از واکسیناسیون در پیشگیری از این بیماری پرداخت. این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی انجام شد به بررسی امکان استفاده از واکسن ضد مالاریا پرداخت. سه گروه از کودکان در این مطالعه قرار داشتند. گروه اول کسانی بودند که از داروهای ضد مالاریا استفاده کرده بودند. گروه دوم افرادی بودند که از واکسن ضد مالاریا استفاده کرده بودند. در نهایت گروه سوم افرادی بودند که به طور همزمان از واکسیناسیون و داروهای ضد مالاریا برای پیشگیری از این بیماری استفاده کردند.

در 5 نفر از کودکانی که واکسن دریافت کرده بودند، تب و تشنج اتفاق افتاد. البته باید در نظر داشت که همه این بیماران به طور کامل بهبود یافتند. این مطالعه نشان داد که در بیمارانی که فقط از داروهای ضد مالاریا استفاده کرده بودند، 305 مورد مالاریا غیرشدید اتفاق افتاد. این عدد برای گروه واکسیناسیون برابر 278 نفر و برای گروه ترکیبی برابر 113 نفر بود. این مطالعه نشان داد که استفاده از واکسن برای پیشگیری از بروز مالاریا شدید نسبت به استفاده از داروهای مالاریا ضعیف‌تر نبود و تاثیر تقریبا برابری داشتند. از طرف دیگر نویسندگان این مطالعه بیان کردند که استفاده ترکیبی از این دو روش پیشگیری می‌تواند به میزان قابل‌توجهی باعث پیشگیری از بروز مالاریا شدید و همچنین مرگ ناشی از آن شود.

PubMed-Seasonal Malaria Vaccination with or without Seasonal Malaria Chemoprevention

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر