Search
Search

روش‌های درمان بیماران با خونریزی گوارشی فوقانی در دوران کرونا

خونریزی گوارشی

Table of Contents

کرونا و بیماری‌های اورژانس پزشکی

در اواخر سال 2019 ویروس کرونا در تمام دنیا شیوع پیدا کرد. این ویروس که می‌توانست باعث ایجاد علائم تنفسی شود، با سرعت بسیار بالایی باعث بروز پاندمی شده است. از آنجایی که یکی از روش‌های پیشگیری از بروز این بیماری رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی بود، بسیاری از اقدامات درمانی با اختلال مواجه شد. به ویژه بیماری‌هایی که در قبل از بروز این پاندمی، اورژانس پزشکی محسوب می‌شدند. یکی از این بیماری‌ها خونریزی دستگاه گوارش فوقانی بود.

به طور روتین بعد از بروز خونریزی گوارشی و مراجعه بیماران به اورژانس بیمارستان، اقدامات درمانی آغاز می‌شود. ابتدا بیمار تحت مایع‌درمانی و در صورت نیاز تزریق خون قرار می‌گیرد. بعد از گذشت 24 ساعت و پایدار شدن بیمار، اندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی انجام می‌گیرد. اما در دوران کرونا، بسیاری از بیماران علاوه بر ابتلا به عفونت‌های تنفسی شدید کرونا، به خونریزی دستگاه گوارش نیز دچار می‌شدند. یکی از علل مهم این موضوع، بروز اختلالات ترومبوتیک در این بیماران بود. باید توجه داشت که درمان این بیماران با توجه به درگیری تنفسی بسیار با بیماران سالم متفاوت خواهد بود. مطالعات مختلفی در این زمینه انجام شده است.

بروز خونریزی گوارشی در بیماران کرونا

یک مطالعه که در سال 2021 منتشر شد به بررسی احتمال بروز خونریزی گوارشی در بیماران مبتلا به کرونا پرداخت. همچنین در این مطالعه روش‌های درمان این بیماران (از قبیل استفاده از آندوسکوپی) مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه بیماران مبتلا به کرونا شرکت داشتند. این بیماران افرادی بودند که نیاز به بستری در بخش مراقبت‌های ویژه را نداشتند. روش‌های درمانی دارویی و همچنین آندوسکوپیک در این بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس در این بیماران زمان بین شروع خونریزی و اقدامات آندوسکوپیک مورد بررسی قرار گرفت. از طرف دیگر، ویژگی‌های آندوسکوپیک و نتایج حاصل از درمان در این بیماران بررسی شد.

در این مطالعه 4871 بیمار مبتلا به کرونا شرکت داشتند. از این بین 23 نفر با علائم خونریزی دستگاه گوارش فوقانی مراجعه کردند. این 23 بیمار وارد مطالعه شدند. اکثر این بیماران تحت درمان با داروهای ضدانعقاد بودند. در 11 بیمار، طی 24 ساعت آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی انجام شد. از طرف دیگر در 5 بیمار آندوسکوپی انجام نشد.

زخم گوارش و آندوسکوپی

این مطالعه نشان داد که زخم گوارشی، شایع‌ترین یافته آندوسکوپیک بود. میزان مرگ‌ومیر برابر 21% بود که به دنبال بدتر شدن عفونت کرونا ایجاد شده بود. میزان مرگ‌ومیر و خونریزی مجدد در بین بیمارانی که قبل 24 ساعت و یا بعد از آن تحت آندوسکوپی قرار گرفته بودند، تفاوت قابل توجهی نداشت. این مطالعه نشان داد که در بین بیماران مبتلا به کرونا که در بیمارستان بستری می‌شوند، در حدود 0.5% به خونریزی گوارشی دچار می‌شوند. شایع‌ترین تظاهر اندوسکوپی در این بیماران زخم معده بود. نویسندگان این مطالعه بیان کردند که با توجه به احتمال اختلال ریوی در این بیماران، استفاده از روش‌های دارویی و غیر تهاجمی در این بیماران می‌تواند یک گزینه درمانی مناسب باشد.

PubMed-Upper gastrointestinal bleeding in COVID-19 inpatients: Incidence and management in a multicenter experience from Northern Italy

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر