نکات مصرف قرص آلپرازولام

قرص آلپرازولام

اگر اختلال اضطرابی دارید، پزشک ممکن است قرص آلپرازولام را برای شما تجویز کند. معمولا این قرص برای درمان اختلال اضطراب فراگیر و اختلال پانیک تجویز می‌شود. اما آیا می‌دانید قرص خوراکی آلپرازولام چگونه به درمان مشکل کمک می‌کند؟ یا از عوارض ناشی از مصرف آن آگاه هستید؟ در این مقاله از دکترنکست قصد داریم قرص آلپرازولام را بیشتر معرفی کنیم تا شما بتوانید قبل از مصرف قرص اطلاعات کاملی در مورد آن به دست آورید؛ پس تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

کاربرد قرص آلپرازولام چیست؟

احساس اضطراب ناشی از استرس زندگی روزمره معمول است؛ اما برای افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی، علائم اضطراب می‌تواند شدیدتر باشد و به خودی‌خود از بین نمی‌رود. این علائم شامل مشکل در تمرکز، تحریک‌پذیری یا عصبانی بودن و … است. قرص اعصاب آلپرازولام برای درمان اختلالات زیر استفاده می‌شود:

  •       اختلال اضطراب فراگیر (Generalized anxiety disorder): افراد مبتلا به GAD نگرانی‌های غیر قابل کنترلی در مورد موقعیت‌های معمولی دارند. این افراد ممکن است علائمی مانند احساس رخ دادن یک اتفاق بد یا ناتوانی در آرام کردن خود را داشته باشند.
  •       اختلال پانیک یا وحشت‌زدگی (Panic disorder): افراد مبتلا به این اختلال دچار حملات پانیک مکرر و غیرمنتظره می‌شوند. حمله پانیک شامل احساس ترس ناگهانی و شدید است و می‌تواند باعث علائم فیزیکی مانند مشکلات تنفسی، ضربان قلب تند و تعریق شود.

فواید آلپرازولام فقط برای بزرگسالان خود را نشان می‌دهد و این دارو در افراد 17 سال و کمتر مورد مطالعه قرار نگرفته است. آلپرازولام یک داروی بنزودیازپین به شمار می‌آید. مکانیسم اثر بنزودیازپین‌ها مشخص نیست؛ اما متخصصین اعتقاد دارند که این نوع دارو باعث کاهش سرعت سیستم عصبی مرکزی (CNS) می‌شود. سیستم عصبی مرکزی از مغز و نخاع تشکیل شده است که فعالیت در کل بدن را کنترل می‌کند. کند کردن CNS می‌تواند به درمان یا پیشگیری از علائم خاص اضطراب یا اختلالات هراس کمک کند. به خاطر داشته باشید که داروهای بنزودیازپینی خطر وابستگی دارند و ترک قرص آلپرازولام می‌تواند دشوار باشد. بنابراین از مصرف خودسرانه پرهیز کنید و قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان اعصاب و روان در دکترنکست

 

انواع دوز قرص آلپرازولام

قرص آلپرازولام ۱ برای چیست؟ معمولا پزشک دوز آلپرازولام مناسب را برای بیمار توصیه می‌کند. دوزهای مختلفی برای این قرص وجود دارد؛ اما همیشه دوز تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنید. این قرص در دوزهای مختلف از جمله آلپرازولام 0.5 میلی‌گرم و آلپرازولام 1 میلی‌گرم عرضه می‌شود.

عوارض قرص آلپرازولام

مانند اکثر داروها، عوارض قرص آلپرازولام برای بزرگسالان ممکن است شامل عوارض جانبی خفیف یا جدی باشد. البته عوارض دارو می‌تواند به مواردی مانند سن، شرایط و داروهایی که شخص مصرف می‌کند، بستگی داشته باشد. در ادامه برخی از عوارض جانبی رایج‌تری را که قرص‌ خوراکی آلپرازولام احتمالا ایجاد کند، شرح می‌دهیم.

عوارض خفیف 

عوارض قرص‌ آلپرازولام را می‌توان به دو دسته عوارض خفیف و عوارض جدی تقسیم کرد. عوارض جانبی خفیف قرص آلپرازولام نیم و یک میلی‌گرم می‌تواند شامل گیجی، اسهال، مشکل در تمرکز، خواب آلودگی، خشکی دهان، احساس سبکی سر، سردرد، تحریک‌پذیری یا دمقی، تهوع و استفراغ، بی‌خوابی، خستگی، افزایش یا کاهش وزن باشد. البته عوارض جانبی بسیاری از داروها ممکن است ظرف چند روز یا چند هفته از بین بروند. اما اگر مشکل شما بدتر شد، با متخصص روان پزشک یا داروساز صحبت کنید.

عوارض قرص آلپرازولام

عوارض جدی

احتمال رخ دادن عوارض قرص آلپرازولام 0.5 و 1 میلی‌گرم وجود دارد؛ اما در بیشتر موارد شایع نیستند. اگر هر یک از عوارض جدی ناشی از مصرف این دارو را دارید، خیلی سریع با پزشک خودتان تماس بگیرید. عوارض جدی که بعد از مصرف قرص آلپرازولام گزارش شده است عبارتند از:

  •       نشانه‌های افسردگی (مثلا در نوع افسردگی ماژور
  •       اختلال مسخ شخصیت «Depersonalization»؛
  •       توهمات؛
  •       مشکلات کبدی، مانند زردی (زردی پوست یا سفیدی چشم) یا سطوح بالای آنزیم‌های کبدی؛
  •       مشکلات حرکتی، مانند لرزش عضلانی یا حرکات کنترل‌نشده عضلانی؛
  •       دوبینی
  •       واکنش حساسیتی.

در کنار عوارضی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، تاثیر آلپرازولام بر قلب هم گزارش شده است. این قرص می‌تواند باعث مشکلاتی مانند درد قفسه سینه یا تغییرات در ضربان قلب شود. 

عوارض جانبی آلپرازولام

نحوه مصرف قرص آلپرازولام

پزشک نحوه مصرف قرص خوراکی آلپرازولام را به شما توضیح خواهد داد. این قرص قورت داده می‌شود و دوز آن به یکباره در بدن بیمار آزاد می‌شود. مدت زمان تاثیر قرص خواب آلپرازولام به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل می‌تواند شامل سن، مشکلی که برای درمان آن قرص را مصرف می‌کنید و سایر شرایط مانند مشکلات کبدی باشد.

اگر یک نوبت از آلپرازولام را فراموش کردید، به‌محض یادآوری آن را مصرف کنید. اما اگر به دوز بعدی نزدیک هستید، نوبت فراموش‌شده را نادیده بگیرید و نوبت بعدی را طبق برنامه مصرف کنید. به‌خاطر داشته باشید که برای جبران دوز فراموش شده، نباید دو دوز را با هم مصرف کنید و همچنین برای جبران دوز فراموش‌شده نباید دوز اضافی مصرف کنید. این کارها می‌تواند عوارض جانبی جدی ایجاد کند.

نحوه مصرف قرص آلپرازولام

جمع بندی

قرص آلپرازولام ۰/۵ برای چیست؟ این قرص برای درمان اضطراب و اختلالات پانیک استفاده می‌شود. در واقع این دارو به دسته‌ای از داروها به‌نام بنزودیازپین‌ها تعلق دارد که بر روی مغز و اعصاب (سیستم عصبی مرکزی) اثر کرده و اثر آرام‌بخشی دارد. البته عوارض قرص آلپرازولام نیم یا یک می‌تواند خفیف مثل گیجی، اسهال، مشکل در تمرکز، خواب آلودگی، خشکی دهان، احساس سبکی سر و … یا حتی عوارض جدی باشد. پس قبل از مصرف در مورد عوارض آن با پزشک مشورت کنید.

منابع:

medicalnewstoday، webmd، healthline

سوالات متداول

قرص زانیسد الپرازولام برای چیست؟

قرص زانیسد آلپرازولام یک نوع داروی ضد اضطراب و آرام‌بخش است که معمولاً برای درمان اختلالات اضطرابی و مشکلات خواب استفاده می‌شود. مصرف این دارو باید تحت نظر پزشک باشد، زیرا دارای عوارض جانبی و واکنش‌های دارویی است که نیاز به نظارت دارویی دارند. همچنین، باید توجه داشت که استفاده طولانی‌مدت یا بیش از حد از این دارو ممکن است به اعتیاد منجر شود.

آیا قرص آلپرازولام چاق کننده است

بله، آلپرازولام، می‌تواند به‌عنوان یک عارضه جانبی احتمالی باعث افزایش وزن شود. آلپرازولام می‌تواند باع احساس خستگی مزمن در افراد شود. کاهش فعالیت بدنی در پی خستی مزمن می‌تواند باعث افزایش وزن شود. مکانیسم‌های دیگری که می‌تواند باعث افزایش وزن شود، تغییر در چرخه خواب و اشتها است.

نحوه ترک اعتیاد به قرص آلپرازولام

آلپرازولام می‌تواند بسیار اعتیادآور باشد و منجر به وابستگی فیزیکی شود. اگر دچار اعتیاد و وابستگی به قرص آلپرازولام هستید، مهم است که از یک پزشک متخصص کمک بگیرید. علائم ترک ناگهانی آلپرازولام می‌تواند شدید و شامل اضطراب، حملات پانیک، لرزش، مشکلات خواب و اسپاسم عضلانی باشد. ترک اعتیاد به قرص آلپرازولام ممکن است شامل یک فرآیند سم‌زدایی آهسته و به دنبال آن درمان و مشاوره باشد[.
اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر