کیست سینه، انواع، علائم، تشخیص و درمان آن

کیست سینه

یکی از معضلاتی که خانم‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، به‌وجود آمدن کیست سینه در بدن آن‌ها است. به همین دلیل خانم‌های ۲۰ تا ۵۰ سال همواره به دنبال رفع این توده به روش گیاهی و دارویی هستند؛ اما سوال مهم این است که چه رابطه‌ای بین زنجبیل و کیست سینه وجود دارد؟ آیا با مصرف داروهای گیاهی مانند زنجبیل، سیاه دانه، ویتامین ای مشکل شما رفع می‌شود؟

کیست سینه چه شکلی است؟

اگر به دنبال عکس کیست سینه هستید و می‌خواهید بدانید که چرا در سینه‌های خود در اندازه دانه‌های انگور و یا بادکنک برجستگی احساس کرده‌اید، اول باید بدانید که کیست‌های سینه چه شکلی هستند و سپس با پزشک مشورت کنید؛ چراکه تمام برجستگی‌های سینه به این بیماری ختم نمی‌شود. این کیست‌ها گرد یا بیضی‌شکل هستند و اندازه آن‌ها می‌تواند از بسیار ریز تا چند سانتی‌متر متفاوت باشد. کیست‌های درون سینه از مایع تشکیل می‌شوند و ممکن است یک یا چند کیست درون پستان فرد بیمار رشد کرده باشد.

هر کیستی که شبیه دانه‌های انگور باشد، ۱۰۰% کیست سینه نیست؛ در حالی که اکثر کیست‌های سینه خوش‌خیم هستند، به این معنی که سرطانی نیستند، اما همچنان می‌توانند برای زنانی که این کیست‌ها را تجربه می‌کنند، ناراحتی و نگرانی ایجاد کنند. اگر شما چنین چیزی را در سینه خود لمس کرده‌اید، ممکن است نگران شوید؛ به همین دلیل در ادامه سایت drnext علت به‌وجود آمدن كيست سينه را در اختیار شما قرار می‌دهد.

علت به‌ وجود آمدن كيست سينه

سینه‌های بانوان از لوب، لوبول و… تشکیل شده است. لوب مانند گلبرگ‌های گل مروارید چیده شده است و بافت آن غده‌ای است. درون لوب، لوبول قرار دارد و وظیفه لوبول تولید شیر در زمان بارداری و شیردهی است. این کیسه‌ها از جنس مایع هستند و پس‌از تجمع مایعات درون غدد سینه، کیست سینه تولید می‌شود. ممکن است فکر کنید که این کیسه‌هایی که درون سینه تولید می‌شود، عامل ابتلا به سرطان سینه هستند؛ به همین دلیل توصیه می‌شود اطلاعات خود را در این خصوص به‌روز‌رسانی کنید. علت دقیق کیست سینه مشخص نیست، اما تصور می‌شود که تغییرات هورمونی در بدن یکی از عوامل موثر باشد. کیست‌های سینه در زنانی که به یائسگی نزدیک می‌شوند شایع‌تر است؛ زیرا سطح هورمون‌ها می‌تواند در این دوران نوسان زیادی داشته باشد. همچنین کیست‌ها می‌توانند در اثر آسیب یا عفونت در بافت پستان ایجاد شوند.

وجود آمدن كيست سينه

علائم كيست سينه

این کیست‌ها ممکن است در هر دو سینه فرد بیمار رشد کند؛ به‌همین‌دلیل اگر فرد بیمار بعد از لمس‌کردن سینه،‍ احساس کرده است که قسمتی از پستان او برجسته شده است یا میزان درد سینه‌های او افزایش یافته است، ممکن است احساس نگرانی کند؛ اگر شما چنین احساسی دارید، توصیه می‌شود با علائم کیست سینه آشنا شوید و سپس با یک متخصص مشورت کنید، تا توسط پزشک معاینه شوید. علائم این بیماری برای فرد مبتلا به شرح زیر است:

  1.     یک برجستگی جدید لمس و مشاهده می‌شود؛
  2.     یک ناحیه از سینه فرد بیمار با بقیه قسمت‌ها متفاوت است؛
  3.     رنگ ترشحات پستان فرد بیمار تغییر می‌کند؛
  4.     فرد بیمار در ناحیه توده، احساس درد می‌کند یا حساسیت دارد؛
  5.     سینه‌های فرد بیمار کبود می‌شود؛
  6.     پوست سینه به‌صورت ناگهانی قرمز می‌شود یا همانند پوست پرتغال چروک می‌شود؛
  7.     نوک سینه فرد بیمار به‌صورت ناگهانی معکوس می‌شود؛
  8.     قبل از عادت ماهانه حساسیت بیشتر می‌شود و اندازه توده افزایش می‌یابد؛
  9.     بعد از به پایان رسیدن عادت ماهانه توده از بین نمی‌رود؛
  10.     ممکن است از پستان فرد بیمار ترشحات خونی خارج شود.

برخی از بانوان ایرانی تصور می‌کنند که هر کسی به این بیماری مبتلا شده باشد، ممکن است به سرطان سینه مبتلا شود؛ اما بررسی پزشکان نشان می‌دهد که هیچ ارتباطی بین این بیماری و سرطان سینه وجود ندارد و اکثر توده‌هایی سینه غیرسرطانی هستند.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان زنان و زایمان و نازایی در دکترنکست

 

انواع کیست سینه

کیست ساده

کیست‌های ساده رایج‌ترین نوع کیست سینه هستند. این کیست‌ها کیسه‌های پر از مایع، معمولاً گرد یا بیضی شکل و دارای حاشیه صاف و کاملاً مشخص هستند. اندازه کیست‌های ساده می‌تواند متفاوت باشد و ممکن است در یک یا هر دو سینه ایجاد شوند. کیست‌های ساده معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی‌کنند، اما در برخی موارد ممکن است باعث درد یا ناراحتی شوند.

کیست‌ پیچیده (Complex)

کیست‌های پیچیده نسبت به کیست‌های ساده شیوع کمتری دارند و بیشتر حاوی عناصر جامد مانند رسوبات کلسیم یا رشد بافت هستند. این کیست‌ها ممکن است مرزهای نامنظم داشته باشند و تشخیص افتراقی آن‌ها از تومورهای سینه دشوارتر است. کیست‌های پیچیده نیاز به ارزیابی بیشتر مانند آزمایشات تصویربرداری یا بیوپسی دارند تا مشخص شود که آیا خوش‌خیم هستند یا بدخیم.

گالاکتوسل ها (Galactoceles)

گالاکتوسل‌ها کیست‌های سینه‌ای هستند که در نتیجه احتباس شیر ایجاد می‌شوند. این نوع کیست‌ها معمولاً در زنان شیرده یا زنانی که به‌تازگی شیردهی را متوقف کرده‌اند، رخ می‌دهد. اندازه گالاکتوسل‌ها می‌تواند متفاوت باشد و ممکن است باعث درد یا ناراحتی شوند.

کیست های روغنی

کیست‌های روغنی در نتیجه ضربه به بافت سینه ایجاد می‌شوند. این کیست‌ها پر از بافت چربی هستند و اندازه آن‌ها می تواند متفاوت باشد. کیست‌های روغنی ممکن است باعث ناراحتی شوند یا حتی با تومور سینه اشتباه گرفته شوند. این نوع کیست‌ها نیز معمولاً به ارزیابی بیشتر دارند.

کیست‌ های پاپیلاری

کیست‌های پاپیلاری ناشی از رشد کوچکی از بافت در داخل مجاری شیر ایجاد می‌شوند. این نوع کیست‌ها معمولاً خوش‌خیم هستند اما در موارد نادری ممکن است با سرطان سینه مرتبط باشند.

بیماری فیبروکیستیک پستان

بیماری فیبروکیستیک پستان وضعیتی است که در آن بافت سینه ضخیم و توده‌ای می‌شود و کیست ایجاد می‌کند. این مشکل یک تغییر خوش‌خیم در بافت پستان است. بیماری فیبروکیستیک پستان می‌تواند باعث درد، حساسیت و تورم شود و شدت آن ممکن است قبل از دوره قاعدگی بیشتر باشد.

روش های تشخیص کیست سینه

چند راه برای تشخیص این بیماری وجود دارد و پس‌از تشخیص ابتلا شما به کیست پستان، پزشک معالج وضعیت بیمار را بررسی می‌کند و در مرحله آخر راه درمان ارائه می‌دهد. شایعات زیادی در مورد روش درمان این مشکل وجود دارد و ممکن است یکی از اعضای خانواده شما درمان كيست سينه با سياه دانه توصیه کند؛ اما شما باید در مرحله اول مطمئن شوید که به این بیماری مبتلا هستید یا خیر و سپس به دنبال درمان باشید. در ادامه شما را با روش‌های تشخیص کیست پستان به دستور پزشک آشنا می‌کنیم. روش‌های تشخیص بیماری عبارتند از:

  •   ماموگرافی
  •   سونوگرافی
  •   ام‌ارای

تشخیص کیست سینه

درمان کیست سینه

در بیشتر موارد، کیست‌های سینه نیازی به درمان ندارند و خود به خود از بین می‌روند. با این حال، اگر کیست سینه به خصوص بزرگ باشد یا باعث ناراحتی قابل توجهی شود، ممکن است جراحی برای برداشتن آن لازم باشد.

این کیست‌ها گاهی اوقات سفت می‌شوند؛ به‌همین‌دلیل بهتر است به محض لمس‌کردن این دانه‌ها، به‌دنبال درمان کیست سینه زیر نظر دکتر زنان سایت دکترنکست باشید. اگر شما به دنبال دارو برای کیست سینه هستید، نمی‌توان داروی خاصی را به شما توصیه کرد؛ چراکه اندازه، تعداد، میزان سفت‌بودن کیست، مدت زمان و…، عواملی هستند که اول باید توسط پزشک زنان بررسی شود.

ممکن است به شما توصیه کنند که با مصرف ویتامین، داروهای گیاهی و ورزش بیماری خود را درمان کنید؛ در ادامه راه‌هایی که افراد سودجو توصیه می‌کنند و درمان قطعی ندارد را در اختیار شما قرار می‌دهیم تا وارد مسیر اشتباه نشوید.

  •   هیچ اطلاعاتی نشان نمی‌دهد که مصرف ویتامین ای در درمان کیست سینه مفید است؛
  •   هنوز مشخص نشده است که داروهای گیاهی، ویتامین‌ها، حرکات کششی و ورزش ۱۰۰% این بیماری را از بدن از بین می‌برد. با این حال در ادامه این روش‌ها معرفی می‌شوند تا در صورت تمایل از آن‌ها بهره ببرید.

درمان های خانگی کیست سینه

چندین درمان خانگی وجود دارد که ممکن است به کاهش ناراحتی ناشی از کیست سینه کمک کند:

  • کمپرس گرم: قرار دادن کمپرس گرم روی سینه آسیب‌دیده با افزایش جریان خون می‌تواند به کاهش درد و التهاب کمک کند.
  • کاهش کافئین: کاهش مصرف کافئین ممکن است به کاهش دفعات و شدت کیست سینه کمک کند.
  • ویتامین E: اگرچه شواهدی برای این مورد وجود ندارد اما بعضی‌ها توصیه می‌کنند که مصرف مکمل‌های ویتامین E ممکن است به کاهش کیست سینه کمک کند.
  • ید: برخی مطالعات نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های ید ممکن است به کاهش کیست سینه کمک کند، اما تحقیقات بیشتری لازم است.
  • روغن کرچک: استفاده از روغن کرچک روی سینه آسیب‌دیده و ماساژ آن ممکن است به کاهش التهاب و بهبودی کمک کند.

درمان گیاهی کیست سینه

قرن‌هاست که از داروهای گیاهی برای درمان بیماری‌های مختلف از جمله کیست سینه استفاده می‌شود. با این حال، توجه به این نکته مهم است که همه داروهای گیاهی ایمن و موثر نیستند و برخی ممکن است با داروهای دیگر تداخل داشته باشند. همیشه قبل از مصرف هر نوع داروهای گیاهی با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

  • روغن گل مغربی: این گیاه حاوی اسید گاما لینولنیک (GLA) است که می‌تواند به کاهش التهاب و درد ناشی از کیست سینه کمک کند.
  • پنج انگشت: که به نام ویتکس هم شناخته می‌شود، می‌تواند به تنظیم هورمون‌ها و کاهش تورم و درد سینه کمک کند.
  • زردچوبه: این ادویه حاوی کورکومین است که خواص ضد التهابی دارد و می‌تواند به کاهش کیست سینه کمک کند.

از این گیاهان فرآورده‌های گیاهی مختلفی در بازار دارویی ایران وجود دارد که با مشورت پزشک یا داروساز می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

کیست سینه و تومور سینه

کیست سینه و تومور سینه دو وضعیت متفاوتی هستند که بافت سینه را تحت تأثیر قرار می‌دهند. در حالی که این مشکلات ممکن است شباهت‌هایی با هم داشته باشند اما تفاوت‌های کلیدی وجود دارد که می‌تواند به شناسایی آن‌ها کمک کند.
همانطور که گفته شد، کیست‌های سینه کیسه‌های پر از مایع هستند که در بافت پستان ایجاد می‌شوند. این مشکل به‌ویژه در زنان بالای 40 سال رایج است. کیست‌های سینه به طور کلی غیر سرطانی هستند و خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمی‌دهند. از سوی دیگر، تومورهای سینه، رشد غیرطبیعی سلول‌ها هستند که در بافت سینه ایجاد می‌شوند. تومورهای سینه هم می‌توانند غیر سرطانی (خوش‌خیم) یا سرطانی (بدخیم) باشند.

تومورهای سینه ممکن است گاهی بدون علامت باشند، اما زمانی که علائم ایجاد می‌کنند، ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • یک توده قابل لمس در بافت سینه
  • تغییر در اندازه، شکل یا ظاهر سینه
  • ترشح از نوک پستان، به خصوص ترشحات خونی
  • وارونگی یا جمع شدن نوک پستان
  • تغییرات پوستی مانند فرورفتگی یا چروکیدگی

جمع بندی

کیست پستان یکی از معضلات خانم‌ها است و شاید بسیاری از شما به دنبال درمان باشید؛ اما ممکن است یکی از اعضای خانواده به شما توصیه کند به جای مراجعه به پزشک، به‌دنبال راه درمان کیست سینه و ورزش باشید. راه درمان این بیماری هنوز ۱۰۰% قطعی نیست و بهتر است توسط پزشک معاینه شوید؛ چراکه فیزیک بدنی شما با بقیه متفاوت است و گاهی ممکن است بدون هیچ کاری درمان شوید.

منابع:

 

mayoclinic

healthline

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر