10 علت اصلی که باعث تاری چشم می‌شود

علت تاری چشم

Table of Contents

تاری چشم یا همان تاری دید مشکل بسیار رایجی است. هنگامی که شخص به تاری دید دچار می‌شود، این احساس را دارد که فیلتری روی چشمانش قرار دارد که دیدن دنیای اطراف را برایش سخت می‌کند. اگر در هر یک از اجزای چشم شما مانند قرنیه، شبکیه یا عصب بینایی مشکلی به‌وجود آید، منجر به تاری چشم ناگهانی شما می‌شود. چندین علت تاری ناگهانی چشم وجود دارد که باید آن‌ها را بشناسید؛ چراکه آگاهی از علائم این مشکل می‌تواند به درمان بهتر آن کمک کند.

در مطالب قبلی مجله سلامت دکترنکست به دو مشکل تیرگی زیر چشم و افتادگی پلک پرداخته شد. در این مقاله قصد داریم به بررسی علت تاری چشم بپردازیم. در ادامه 10 علت اصلی برای تاری دید آورد شده است که به شما برای تشخیص این مشکل کمک خواهد کرد؛ پس حتما تا آخر مقاله همراه ما باشید.

1.  دیابت

دیابت خطر ابتلا به بیماری چشمی به نام رتینوپاتی دیابتی را افزایش می‌دهد. با گذشت زمان، قند خون بالا می‌تواند به بخشی از شبکیه چشم که نور را حس می‌کند، آسیب برساند. این مشکل می‌تواند منجر به تورم در بخشی از شبکیه به نام ماکولا، رشد عروق خونی جدید و ناخواسته در چشم و خونریزی در داخل چشم شود. پس دیابت می‌تواند علت تاری دید چشم باشد. درمان زودهنگام بهترین راه برای جلوگیری از آسیب دائمی است؛ بنابراین با معاینه سالانه از چشمان خودتان در برابر دیابت محافظت کنید.

2.  سکته مغزی

یکی از نشانه‌های اصلی سکته مغزی، تغییر ناگهانی و بدون درد در بینایی است. در این وضعیت احتمالا تاری چشم یا دوبینی داشته باشید. زمانی‌که سکته مغزی روی بخشی از مغز که بینایی را کنترل می‌کند، رخ دهد، می‌تواند علت تاری دید ناگهانی در دو چشم باشد. اما در شرایط دیگر، سکته علت تاری دید در یک چشم خواهد بود. همچنین حمله ایسکمی گذرا (TIA) سکته‌ای است که کمتر از 24 ساعت طول می‌کشد. این مشکل هم می‌تواند علت تاری دید ناگهانی در یک چشم یا هر دو چشم باشد.

3.  میگرن

میگرن چیزی فراتر از یک سردرد وحشتناک است. این عارضه می‌تواند علت تاری ناگهانی چشم راست و چپ و حتی حساسیت به نور باشد. در هنگام میگرن، تغییرات زیادی در بینایی شخص رخ می‌دهد. در زیر به سه مورد از این تغییرات اشاره شده است:

  •         از‌دست‌دادن بخشی یا تمام بینایی برای مدتی کوتاه (معمولاً 30 دقیقه یا کمتر)
  •         دیدن جرقه‌ نور
  •         دیدن خطوط یا نقاط موج‌دار

4.  ضربه مغزی

ضربه مغزی یک آسیب مغزی خفیف تروماتیک است. اکثر مسیرهای مغز به بینایی و کنترل چشم ارتباط دارد؛ بنابراین جای تعجب نیست که آسیب‌های مغزی می‌توانند علت تاری چشم باشند. بسیار بعید است که شخصی با ضربه مغزی دچار آسیب دائمی یا از دست دادن بینایی شود. با‌این‌حال، آسیب‌های ستون فقرات یا هماتوم ساب دورال (subdural hematoma) ممکن است همراه با ضربه مغزی باشد؛ بنابراین باید پزشک در اسرع وقت شما را معاینه کند.

 

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان بیماری‌های چشم در دکترنکست

 

5.  پارکینسون

تاری دید شاید اولین علامت این بیماری عصبی نباشد؛ اما با بدترشدن آن، می‌تواند بینایی را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری ممکن است نحوه حرکت چشم را تغییر دهد. در این شرایط، احتمالا باید به چشمان خودتان فشار بیاورید؛ چراکه برای افراد یا اشیاء به تمرکز بیشتری نیاز دارد. پارکینسون علاوه‌بر چشم، باعث تعادل و هماهنگی ضعیف اندام‌ها، سفتی در بدن و حتی باعث لرزش دست، بازو و پاها شود.

6.  جداشدگی شبکیه

جداشدگی شبکیه زمانی اتفاق می‌افتد که شبکیه از پشت چشم پاره می‌شود و خون و منبع عصبی خود را از دست می‌دهد. بر اساس منابع معتبر، این مشکل معمولا نتیجه افزایش سن، آسیب و همچنین عوارض دیابت است. جداشدگی شبکیه می‌تواند علت تاری چشم در افراد باشد. اگر این مشکل به‌صورت اورژانسی درمان نشود، حتی باعث ازدست‌دادن بینایی می‌شود. پس حتما در این شرایط از یک متخصص چشم آنلاین مشورت بگیرید.

 

جداشدگی شبکیه

 

7.  تومور مغزی

یک تومور در هر قسمت از مغز شما می‌تواند باعث ایجاد فشار در داخل جمجمه شود. این مشکل می‌تواند علت تاری ناگهانی چشم چپ و راست باشد. البته علائم دیگری مانند خواب آلودگی، سردرد همیشگی، حالت تهوع، تشنج و استفراغ برای تشخیص تومور مغزی وجود دارد. اگر پزشک تومور مغزی را تشخیص دهد، از آزمایش‌های مختلفی برای بررسی میزان عملکرد مغز و نخاع و همچنین آزمایش‌های تصویربرداری استفاده می‌کند.

8.  عفونت داخل چشم

عفونت در مایع کره چشم می‌تواند باعث التهاب شدید شود. عفونت اغلب بعد از جراحی رخ می‎دهد یا حتی می‌تواند نتیجه عفونت در قسمت دیگری از بدن باشد که به چشم سرایت می‌کند. این بیماری اندوفتالمیت (Endophthalmitis) نامیده می‌شود و یک اورژانس پزشکی جدی است. اندوفتالمیت علاوه‌بر اینکه علت خارش چشم و تاری دید است، باعث ترشح چرک از چشم و پلک‌های متورم یا پف کرده هم می‌شود.

9.  قندخون بالا و کم خونی

سطح بسیار بالای قند خون باعث تورم عدسی چشم می‌شود. این مشکل منجر به تاری دید خواهد شد. همچنین کم خونی و تاری چشم در کنار همدیگر رخ می‌دهد و می‌تواند بسیار خطرناک باشد. کم خونی بیشتر در خانم‌ها شایع است؛ اما این مشکل ممکن است در آقایان و حتی کودکان هم اتفاق بیفتد؛ پس همه افراد باید آن را جدی بگیرند.

 

تاری چشم

 

10. عیوب انکساری

عیوب انکساری شایع‌ترین علت مشکلات چشمی در بسیاری از کشورهاست. این مشکل‌ها می‌تواند شامل نزدیک بینی، دوربینی، پیرچشمی و آستیگماتیسم باشد. مهم‌ترین علامت عیوب انکساری تاری دید است. عینک یا لنزهای تماسی می‌تواند به افراد مبتلا به عیوب انکساری کمک کند تا واضح تر ببینند. البته برخی از افراد برای رفع این مشکلات به جراحی نیاز داشته باشند.

جمع بندی

سه راه فهمیدن علت تاری چشم چیست؟ دلایل مختلفی برای تاری دید وجود دارد که از جمله رایج‌ترین علل آن می‌توان به عیوب انکساری عفونت، میگرن و … اشاره کرد. در بسیاری از موارد، تاری چشم نشانه یک وضعیت نگران‌کننده نیست. با‌این‌حال، گاهی اوقات تغییرات ناگهانی بینایی نشان‌دهنده نیاز فرد به درمان اورژانسی است. زمانی‌که درمان به تاخیر می‌افتد، برخی از دلایل تاری چشم می‌تواند باعث از دست دادن بینایی شود. با این حال، درمان سریع و مناسب منجر به یک نتیجه خوب بدون عوارض برای اکثر علل تاری دید می‌شود. پزشکان می‌توانند علت تاری چشم را تشخیص دهند و بهترین درمان را تجویز کنند.

منابع:

webmd

medicalnewstoday

healthline

 

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر