مصرف قهوه و چای چگونه بر بروز سکته و زوال عقل تاثیر میگذارد؟
قهوه و چای، نوشیدنیهای رایج با اثرات محافظتکننده
قهوه و چای جزو پرمصرفترین نوشیدنیها، در سراسر جهان هستند. قهوه حاوی کافئین است و منبعی غنی از آنتیاکسیدانها و سایر ترکیبات بایواکتیو میباشد. بر اساس گزارشات چای حاوی کافئین، پلیفنولهای کاتچین و فلاونوئیدها، نقش محافظتکننده عصبی، ضدالتهابی، مهاری در تجمع آمیلوئید بتا و اثر ضدآپوپتوز ایفا میکند.
«برای مطالعه مقالات علمی بیشتر، به دکترنکست مراجعه کنید»
محتویات قهوه و چای و مکانیسم اثر آنها
مصرف قهوه ارتباط تنگاتنگی با مصرف چای دارد. این دو، نوشیدنیهای متفاوت با اجزای مشترکی مانند کافئین و ترکیبات فعال بیولوژیکی مختلف از جمله اپیگالوکاتچینگالات و اسیدکلروژنیک هستند. به نظر میرسد که این ترکیبات مکانیسمهای مشترکی نسبت به گونههای اکسیژن فعال دارند. از سوی دیگر، اجزای مختلف مولکولهای هدف متفاوتی دارند و بنابراین اثرات بیولوژیکی متفاوتی دارند. علاوه بر این، پلیمورفیسمهای ژنتیکی در آنزیمهایی که در جذب، متابولیسم و دفع اجزای این دو نوشیدنی دخیل هستند نیز با فعالیتهای بیولوژیکی متفاوت این دو نوشیدنی مرتبط هستند.
تعامل میان چای سبز و قهوه
مطالعات تعامل میان چای سبز و قهوه را بر پیامدهای سلامتی گزارش کردهاند. طی یک مطالعه تعامل چندبرابری بین چای سبز و قهوه مشاهده شد که با خطر کمتر خونریزی داخل مغزی مرتبط بود. مطالعهای دیگر نشان داد که یک تعامل همافزایی میان قهوه و چای سبز بر مرگومیر در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ وجود دارد. مطالعات اپیدمیولوژیک و بالینی فواید این دو نوشیدنی را به طور جداگانه در پیشگیری از زوال عقل نشان دادهاند. با این حال، اطلاعات کمی در مورد ارتباط بین ترکیب این دو و خطر ابتلا به زوال عقل وجود دارد.
مطالعه حاضر
مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین ترکیب قهوه و چای و اثر متقابل تساعدی یا افزایشی میان آن دو بر خطر سکته مغزی و زوال عقل، انجام شده است.
چرا این مطالعه انجام شد؟
- سکته مغزی و زوال عقل به یک نگرانی فزاینده بهداشت جهانی تبدیل شده و بار اقتصادی و اجتماعی سنگینی را در سراسر جهان به همراه دارد.
- اختلاف نظرهای قابل توجهی در مورد ارتباط مصرف قهوه و چای با سکته مغزی و زوال عقل وجود دارد.
- اطلاعات کمی در مورد ارتباط بین ترکیب چای و قهوه و خطر سکته مغزی و زوال عقل و زوال عقل پس از سکته وجود دارد.
محققین در مطالعه حاضر چه کردند و چه یافتند؟
- این مطالعه شامل ۳۶۵۶۸۲ شرکتکننده (۵۰ تا ۷۴) از Biobank بریتانیا بود که مصرف قهوه و چای خود را گزارش کردند.
- در این مطالعه مشخص شد که مصرف ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز یا مصرف ۳ تا ۵ فنجان چای در روز یا مصرف ترکیبی آنها به مقدار ۴ تا ۶ فنجان در روز با کمترین نسبت خطر سکته مغزی و زوال عقل مرتبط است.
- نوشیدن ۲ تا ۳ فنجان قهوه همراه با ۲ تا ۳ فنجان چای در روز با ۳۲ درصد کاهش خطر سکته مغزی و ۲۸ درصد کاهش خطر زوال عقل همراه بود.
- مصرف قهوه به تنهایی یا همراه با چای با کاهش خطر زوال عقل پس از سکته همراه بود.
این یافتهها به چه معناست؟
- نتایج این مطالعه یک رابطه مفید بالقوه بین مصرف این دو نوشیدنی و خطر سکته مغزی، زوال عقل و زوال عقل پس از سکته را نشان میدهد، اگرچه نمیتوان علت آن را استنباط کرد.
- این یافتهها ممکن است برای پزشکان دخیل در پیشگیری و درمان سکته مغزی، زوال عقل و زوال عقل پس از سکته مورد توجه باشد.
«برای مطالعه مقالات علمی بیشتر، به دکترنکست مراجعه کنید»
Pubmed – Consumption of coffee and tea and risk of developing stroke, dementia, and poststroke dementia: A cohort study in the UK Biobank
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید