ارتباط مصرف قهوه و چای با احتمال سکته و زوال عقل

قهوه و چای

مصرف قهوه و چای چگونه بر بروز سکته و زوال عقل تاثیر می‌گذارد؟

 قهوه و چای، نوشیدنی‌های رایج با اثرات محافظت‌کننده

قهوه و چای جزو پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها، در سراسر جهان هستند. قهوه حاوی کافئین است و منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر ترکیبات بایواکتیو می‌باشد. بر اساس گزارشات چای حاوی کافئین، پلی‌فنول‌های کاتچین و فلاونوئیدها، نقش محافظت‌کننده عصبی، ضدالتهابی، مهاری در تجمع آمیلوئید بتا و اثر ضدآپوپتوز ایفا می‌کند.

«برای مطالعه مقالات علمی بیشتر، به دکترنکست مراجعه کنید»

محتویات قهوه و چای و مکانیسم اثر آن‌ها

مصرف قهوه ارتباط تنگاتنگی با مصرف چای دارد. این دو، نوشیدنی‌های متفاوت با اجزای مشترکی مانند کافئین و ترکیبات فعال بیولوژیکی مختلف از جمله اپی‌گالوکاتچین‌گالات و اسید‌کلروژنیک هستند. به نظر می‌رسد که این ترکیبات مکانیسم‌های مشترکی نسبت به گونه‌های اکسیژن فعال دارند. از سوی دیگر، اجزای مختلف مولکول‌های هدف متفاوتی دارند و بنابراین اثرات بیولوژیکی متفاوتی دارند. علاوه بر این، پلی‌مورفیسم‌های ژنتیکی در آنزیم‌هایی که در جذب، متابولیسم و ​​دفع اجزای این دو نوشیدنی دخیل هستند نیز با فعالیت‌های بیولوژیکی متفاوت این دو نوشیدنی مرتبط هستند.

تعامل میان چای سبز و قهوه

مطالعات تعامل میان چای سبز و قهوه را بر پیامدهای سلامتی گزارش کرده‌اند. طی یک مطالعه تعامل چندبرابری بین چای سبز و قهوه مشاهده شد که با خطر کمتر خونریزی داخل مغزی مرتبط بود.  مطالعه‌ای دیگر نشان داد که یک تعامل هم‌افزایی میان قهوه و چای سبز بر مرگ‌و‌میر در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ وجود دارد. مطالعات اپیدمیولوژیک و بالینی فواید این دو نوشیدنی را به طور جداگانه در پیشگیری از زوال عقل نشان داده‌اند. با این حال، اطلاعات کمی در مورد ارتباط بین ترکیب این دو و خطر ابتلا به زوال عقل وجود دارد.

مطالعه حاضر

مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین ترکیب قهوه و چای و اثر متقابل تساعدی یا افزایشی میان آن دو بر خطر سکته مغزی و زوال عقل، انجام شده است.

چرا این مطالعه انجام شد؟

  • سکته مغزی و زوال عقل به یک نگرانی فزاینده بهداشت جهانی تبدیل شده و بار اقتصادی و اجتماعی سنگینی را در سراسر جهان به همراه دارد.
  • اختلاف نظرهای قابل توجهی در مورد ارتباط مصرف قهوه و چای با سکته مغزی و زوال عقل وجود دارد.
  • اطلاعات کمی در مورد ارتباط بین ترکیب چای و قهوه و خطر سکته مغزی و زوال عقل و زوال عقل پس از سکته وجود دارد.

محققین در مطالعه حاضر چه کردند و چه یافتند؟

  • این مطالعه شامل ۳۶۵۶۸۲ شرکت‌کننده (۵۰ تا ۷۴) از Biobank بریتانیا بود که مصرف قهوه و چای خود را گزارش کردند.
  • در این مطالعه مشخص شد که مصرف ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز یا مصرف ۳ تا ۵ فنجان چای در روز یا مصرف ترکیبی آن‌ها به مقدار ۴ تا ۶ فنجان در روز با کمترین نسبت خطر سکته مغزی و زوال عقل مرتبط است.
  • نوشیدن ۲ تا ۳ فنجان قهوه همراه با ۲ تا ۳ فنجان چای در روز با ۳۲ درصد کاهش خطر سکته مغزی و ۲۸ درصد کاهش خطر زوال عقل همراه بود.
  • مصرف قهوه به تنهایی یا همراه با چای با کاهش خطر زوال عقل پس از سکته همراه بود.

این یافته‌ها به چه معناست؟

  • نتایج این مطالعه یک رابطه مفید بالقوه بین مصرف این دو نوشیدنی و خطر سکته مغزی، زوال عقل و زوال عقل پس از سکته را نشان می‌دهد، اگرچه نمی‌توان علت آن را استنباط کرد.
  • این یافته‌ها ممکن است برای پزشکان دخیل در پیشگیری و درمان سکته مغزی، زوال عقل و زوال عقل پس از سکته مورد توجه باشد.

«برای مطالعه مقالات علمی بیشتر، به دکترنکست مراجعه کنید»

PubmedConsumption of coffee and tea and risk of developing stroke, dementia, and poststroke dementia: A cohort study in the UK Biobank

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت

آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا

مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر