تاثیر شکلات تلخ بر خلق‌وخو و تنوع میکروبی روده

شکلات تلخ ۸۵٪

شکلات تلخ ۸۵٪ و بهبود خلق‌وخو

شکلات تلخ مدت‌هاست که به دلیل خواص ویژه خود در تغییر خلق‌وخوی شناخته‌شده است. با این حال، شواهد در مورد اثرات خلقی مصرف روزانه شکلات تلخ محدود است. در ادامه دکترنکست به مطالعه‌ای می‌پردازد که با هدف بررسی اثرات مصرف شکلات تلخ بر خلق‌و‌خوی در زندگی روزمره، با تاکید ویژه بر محور روده-مغز، انجام شده است. این مطالعه دو شکلات تلخ با درصدهای مختلف (شکلات تلخ ۸۵٪ و ۷۰٪) را مورد آزمایش قرار داد. در یک کارآزمایی تصادفی کنترل‌شده، بزرگسالان سالم (۲۰ تا ۳۰ سال) ۳۰ گرم در روز شکلات کاکائویی ۸۵٪ یا شکلات کاکائویی ۷۰٪ را به مدت ۳ هفته مصرف کردند. همچنین یک گروه بدون مصرف شکلات به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. حالات خلقی با استفاده از برنامه تاثیر مثبت و منفی (PANAS) اندازه‌گیری شد.

تاثیر شکلات تلخ، خلق و میکروبیوتای روده

مصرف روزانه شکلات تلخ ۸۵٪، تاثیر منفی را به طور قابل توجهی کاهش داد. با این حال درمورد شکلات ۷۰٪ نتایج چنین نبود. برای ارزیابی ارتباط بین اثرات تاثیر شکلات تلخ بر خلق و میکروبیوتای روده، تجزیه و تحلیل توالی 16 rRNA مدفوع برای گروه‌ مصرف‌کننده شکلات تلخ ۸۵٪ و گروه کنترل انجام شد. تنوع میکروبی روده در گروه مصرف‌کننده شکلات تلخ ۸۵٪ به طور قابل توجهی بالاتر از گروه کنترل بود. در ادامه به تشریح نتایج این مطالعه می‌پردازیم.

پارامترهای آنتروپومتریک و رژیم غذایی شرکت‌کنندگان

پس از مداخله ۳ هفته‌ای، وزن، توده عضلانی اسکلتی، توده چربی بدن، BMI و درصد چربی بدن در هیچ‌کدام از گروه‌ها تغییر معنی‌داری نداشت. علاوه بر این، تفاوت معنی‌داری در دریافت انرژی و درشت مغذی‌ها در بین گروه‌ها پس از دوره مداخله ۳ هفته‌ای وجود نداشت.

برای تعیین اینکه آیا مصرف شکلات تلخ بر خلق‌وخوی زندگی روزمره تأثیر می‌گذارد، قبل و بعد از دوره مداخله ۳ هفته‌ای، عاطفه (affect) مثبت و منفی را اندازه‌گیری کردیم. ما دریافتیم که مصرف شکلات تلخ تأثیر معنی‌داری بر affect مثبت ندارد. با این حال، affect منفی به طور قابل توجهی با مصرف شکلات تلخ تغییر کرد. گروه مصرف‌کننده شکلات تلخ ۸۵٪ کاهش معنی‌داری در affect منفی نشان داد. با این حال تغییر عاطفه منفی پس از مداخله در گروه مصرف‌کننده شکلات تلخ ۷۰٪ نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی‌‌داری نداشت. در مجموع، این نتایج نشان می‌دهد که مصرف شکلات تلخ با محتوای کاکائوی بالاتر، تأثیر مثبتی بر حالات عاطفی منفی دارد.

تاثیر مصرف شکلات تلخ بر تنوع میکروبی روده

برای ارزیابی اثر مصرف شکلات تلخ بر پروفایل میکروبیوتای روده در ارتباط با تغییرات در حالات خلقی، تجزیه و تحلیل توالی 16 rRNA DNA ژنومی از نمونه‌های مدفوع جمع‌آوری شده، قبل و بعد از مداخله انجام شد. مصرف روزانه شکلات تلخ ۸۵٪ با تغییر قابل توجهی در عاطفه منفی باعث شد تا تغییر در میکروبیوتای روده که ممکن است با مصرف شکلات تلخ ۸۵٪ ایجاد شود، بررسی گردد.  این نتایج نشان داد که مصرف روزانه شکلات تلخ ۸۵٪، تنوع میکروبی روده را افزایش می‌دهد.

اثرات مصرف شکلات تلخ بر ترکیب میکروبی روده

در مرحله بعد، برای بررسی بیشتر گونه‌های باکتریایی خاص که به طور قابل توجهی تحت تأثیر مصرف شکلات تلخ قرار گرفتند، ترکیب میکروبیوتای روده را بین گروه‌های CON و DC85 در سطوح مختلف طبقه‌بندی مقایسه کردیم. در سطح شاخه، تفاوت معنی‌داری بین گروه‌ها وجود نداشت. با این حال، نسبت دو فراوان‌ترین فیلا در میکروبیوم روده انسان، نسبت Firmicutes-to-Bacteroidetes (نسبت F/B)، در گروه DC85 در مقایسه با گروه CON اندکی کاهش یافت، اگرچه این تفاوت معنی‌دار نبود. (P=.421). در سطح گونه، فراوانی نسبی Blautia obeum و Faecalibacterium prausnitzii در گروه DC85 در مقایسه با گروه CON تفاوت معنی‌داری داشت (هر دو P=0.042). در مجموع، این نتایج اثرات مصرف شکلات تلخ را بر تغییرات ترکیبی در میکروبیوتای روده مشخص می‌کند.

ارتباط میان میکروبیوتای روده و وضعیت خلق‌و‌خوی میزبان

برای بررسی ارتباط بین میکروبیوتای روده و خلق میزبان، تحلیل همبستگی اسپیرمن بین تنوع باکتریایی و تغییرات قابل توجه گونه‌ها و امتیازات PANAS انجام شد. نتایج این بررسی‌ها نشان داد که اثر بر نوسانات خلق‌وخو در مصرف‌کنندگان شکلات تلخ ۸۵٪ ممکن است با تغییرات در تنوع و فراوانی باکتری‌های روده اتفاق بیفتد.

شکلات با تلخی بیشتر می‌تواند خلق را بهبود بخشد

مصرف روزانه شکلات تلخ به طور قابل توجهی عاطفه منفی را در گروه مصرف‌کننده شکلات تلخ ۸۵٪ کاهش داد. این احتمال وجود دارد که اثرات کاکائو بر عملکرد مغز بسته به دوز کاکائو مصرف شده متفاوت باشد. یک کارآزمایی تصادفی‌سازی‌شده و کنترل‌شده قبلی نشان داد که درمان با دوز بالای پلی‌فنل کاکائو (۵۰۰ میلی‌گرم پلی‌فنل) به‌طور قابل ‌توجهی خلق مثبت را افزایش می‌دهد. این در حالی است که خلق تحت درمان با دوز پایین (۲۵۰ میلی‌گرم پلی‌فنل) بی‌تأثیر باقی ماند.

در مطالعه حاضر، مطابق با یافته‌های قبلی، گروه مصرف‌کننده شکلات تلخ ۸۵٪، که در آن شرکت‌کنندگان تقریباً ۴۰۰میلی‌گرم پلی‌فنل در روز مصرف می‌کردند، در مقایسه با گروه مصرف‌کننده شکلات ۷۰٪ که ۲۵۰ میلی‌گرم پلی‌فنل در روز دریافت ‌می‌کردند، تأثیرات قابل‌توجهی بر خلق خود نشان دادند. بنابراین، این مطالعه تأثیر مصرف شکلات تلخ را بر میکروبیوتای روده فقط در گروه مصرف‌کننده شکلات تلخ ۸۵٪ بررسی کرد.

تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که کاهش تنوع باکتری‌ها حساسیت به چندین بیماری از جمله بیماری التهابی روده، اختلال افسردگی اساسی و اختلال اضطراب را افزایش می‌دهد. یک میکروبیوم غنی از گونه‌های مفید در برابر تهاجم پاتوژن‌های خارجی مقاوم است. در نتیجه یک محیط روده‌ای منعطف را ایجاد می‌کند.

تنوع و ترکیب میکروبی روده نیز با بهزیستی عاطفی مرتبط است. به عنوان مثال، افزایش تنوع میکروبی روده با خلق مثبت بالاتر و سطح پایین‌تری از احساس تنهایی مرتبط است. مطابق با تحقیقات قبلی، یافته‌های فعلی نشان می‌دهد که افزایش تنوع میکروبی با مصرف شکلات تلخ به طور مثبت بر وضعیت عاطفی بزرگسالان سالم تأثیر می‌گذارد.

برای مطالعه مقالات علمی بیشتر، به دکترنکست مراجعه کنید.

Elsevier – Consumption of 85% cocoa dark chocolate improves mood in association with gut microbial changes in healthy adults: a randomized controlled trial

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت

آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا

مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر