Search
Search

بیماران با سکته مغزی و یا حمله گذرا ایسکمیک

سکته مغزی

Table of Contents

سکته مغزی و حمله گذرای ایسکمیک

در این مطلب به بررسی تفاوت استفاده از دو داروی ضد پلاکت و یا آسپرین تنها در بیماران با سکته مغزی و یا حمله گذرا ایسکمیک می‌پردازیم. بیمارانی که دچار سکته مغزی و یا حمله گذرا ایسکمیک می‌شوند در طی 3 ماه بعد از ابتلا به این اختلالات در خطر بالای عود حوادث ترومبوتیک هستند. به همین علت این بیماران باید در طی این 3 ماه تحت مراقبت نزدیک و درمان مناسب باشند. روش‌های مختلفی برای پیشگیری از بروز مجدد این اتفاق پیشنهاد شده است.

یکی از مهم‌ترین این روش‌ها استفاده از داروهای ضدپلاکت است. یکی از پراستفاده‌ترین داروهای این دسته آسپرین است. این دارو به طور برگشت‌ناپذیری مانع از اتصال پلاکت‌ها شده و از این طریق تا حد زیادی احتمال بروز لخته و ترومبوز را کاهش می‌دهد. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که استفاده از این دارو در بیمارانی که اخیرا دچار اختلالات عروق مغزی شده‌اند می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

دو داروی ضدپلاکت و آسپرین

باید توجه داشت که امروزه به طور روتین در تمام این بیماران تا مدت‌ها بعد از بروز سکته مغزی از این دارو برای پیشگیری استفاده می‌شود. قابل ذکر است که هدف از تجویز آسپرین در این دسته از بیماران کاهش ایجاد مجدد لخته و همچنین کاهش شدت آن (در صورت بروز مجدد) می‌باشد. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که استفاده از dipyridamole تنها و یا به همراه آسپرین نسبت به آسپرین تنها برتری ندارد. همچنین مشخص شد که استفاده از ترکیب دارویی diprydamol و clopidogrel و یا به همراه آسپرین باعث افزایش خطر خون‌ریزی می‌شود.

در حال حاضر برای درمان بیمارانی که دچار سکته قلبی می‌شوند از ترکیب دو دارویی آسپرین و P2Y12 استفاده می‌شود. ولی باید توجه داشت که استفاده از این ترکیب دارویی در بیمارانی که به سکته مغزی دچار شده‌اند هنوز استاندارد نشده است. یک مطالعه که در سال 2021 انجام شد به بررسی تفاوت استفاده از دو داروی ضدپلاکت و یا آسپرین تنها در بیماران با سکته مغزی و یا حمله گذرا ایسکمیک پرداخت. جزئیات انجام این مطالعه به طور مختصر در زیر توضیح داده شده است.

نتایج حاصل از مطالعه چه بود؟

این تحقیق به صورت متاآنالیز و مروری انجام شد. برای انجام این متاآنالیز از کارآزمایی‌های مختلفی که به بررسی تفاوت اثربخشی ترکیب دو دارویی (آسپرین و P2Y12) و آسپرین تنها در بیماران مبتلا به سکته مغزی پرداخته بودند استفاده شد. باید توجه داشت که هدف این تحقیق بررسی و ارزیابی این روش درمانی در طی 3 ماه اول بعد از بروز بیماری بود. هدف اولیه این مطالعه بررسی میزان جلوگیری از بروز سکته مجدد و میزان بروز عوارض جانبی از قبیل خون‌ریزی بود.

در نهایت 21459 بیمار وارد این متاآنالیز شده و مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق آماری نشان داد که استفاده از ترکیب دو دارویی در مقایسه با آسپرین تنها باعث کاهش میزان عود بیماری شد. ولی از طرف دیگر میزان بروز خون‌ریزی در گروهی که از ترکیب دو دارویی استفاده می‌کردند بیشتر بود. همچنین مشخص شد که بیمارانی که از این ترکیب دو دارویی استفاده می‌کردند، در خطر کمتری برای ابتلا به بیماری قلبی و عروقی بودند.

PubMed-Dual Antiplatelet Therapy Versus Aspirin in Patients With Stroke or Transient Ischemic Attack: Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

 

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر